[moje auto] Suzuki Swift GS '95 by xq92x
-
jezeli mam byc
szczery borbety 10x lepszeDokładnie
-
sorry za spoznienie, ale pomylilem Twoje autko z autkiem Krzemola, co za tym idzie felgi, borbety duzo lepsze
Chyba ze bedzie czarny kolorek xd -
Przy 14 jest taki problem, że balon jest prze okrutny - a mi się to nie widzi. A niski profil przy tym rozmiarze to średnica koła mniejsza jak w serii, więc jeszcze większe oszustwo prędkościomierza... Dlatego ja zostaję przy 15. Już przy 195/45 opona była niska, a teraz przy 185/45 to juz w ogóle będzie
-
Przy 14 jest taki
problem, że balon jest prze okrutny - a mi się to nie widzi. A niski profil przy tym
rozmiarze to średnica koła mniejsza jak w serii, więc jeszcze większe oszustwo
prędkościomierza... Dlatego ja zostaję przy 15. Już przy 195/45 opona była niska,
a teraz przy 185/45 to juz w ogóle będzieja 15' wspominam dobrze tylko i wyłącznie z jednego powodu - wygląd, no i troche przyczepność, cała reszta na nie
a to czy predkosciomierz oszukuje czy nie to jakie ma to znaczenie -
a to czy
predkosciomierz oszukuje czy nie to jakie ma to znaczenieMa znaczenie, gdy mijasz fotoradar albo jedzie za Tobą nieoznakowana policja albo mijasz pojazd ITD...
-
Ma znaczenie, gdy
mijasz fotoradar albo jedzie za Tobą nieoznakowana policja albo mijasz pojazd ITD...Toc to mozna sie bardzo latwo przyzwyczqic ze 100 to 110 a 50 to 55 np
-
Co do wypowiedzi wyżej to sprawa wygląda następująco...
Gdyby miało tylko wyglądać to chętnie bym założył duże koła z oponą na bardzo niskim profilu...ale ma też jeździć...a okolicy mam same dziury, więc komfort jest mizerny...
Musiałem wybrać optimum.I jak pisał rav 15" lepiej wyglądały, bo duże i była lepsza przyczepność na niskim profilu, ale komfortu to tam "ni ma"
Co do wskazań prędkościomierza - ostatnio obserwowałem i jest tak...
na liczniku jakieś ~51-52, a na nawigacji 50 czyli nie tak wiele...
Nowe koła są o 1,16% większe od oryginału, więc w normie i nie powinno być tak źle... -
Toc to mozna sie
bardzo latwo przyzwyczqic ze 100 to 110 a 50 to 55 npNajpierw trzeba sprawdzić, że tyle przekłamują... No chyba, że sprawdzeniem będzie fotka.
-
Ma znaczenie, gdy
mijasz fotoradar albo jedzie za Tobą nieoznakowana policja albo mijasz pojazd ITD...Oj tam, oj tam
Przecież nie będzie przekłamań większych niż 10%
A zresztą wystarczy navi GPS i jest prędkość miarodajna
-
A zresztą wystarczy
navi GPS i jest prędkość miarodajnaA kto na co dzień jeździ z GPS'em???
-
A kto na co dzień jeździ z GPS'em???
Ja dość często...zresztą co do prędkości to wystarczy przecież wyczuć ile kłamie i stosować się do tego...
Ja się jakoś nauczyłem... -
Ja dość
często...zresztą co do prędkości to wystarczy przecież wyczuć ile kłamie i stosować
się do tego...
Ja się jakoś
nauczyłem...dokladnie, raz wystarczy zobaczyc, poza tym predkosc sie czuje w tym autku
a na codzien z gpsem jezdze ja ; d -
dokladnie, raz
wystarczy zobaczyc, poza tym predkosc sie czuje w tym autkuTu się absolutnie nie zgodzę! Jadąc szybko wydaje się, że się jedzie z jakieś 20-30 km/h więcej niż na liczniku, bo taki hałas jest...
-
Tu się absolutnie
nie zgodzę! Jadąc szybko wydaje się, że się jedzie z jakieś 20-30 km/h więcej niż na
liczniku, bo taki hałas jest...ja to poznaje po wyciu silnika
gorzej bylo jak wsiadlem do nowego nissana primastara, czyli reno trafic, wtedy jadąc 100 okazalo sie ze jechalem 150
-
A kto na co dzień
jeździ z GPS'em???Pojedziesz kilka razy z GPS to poznasz przekłamanie licznika, Sherlocku
-
Pojedziesz kilka
razy z GPS to poznasz przekłamanie licznika, SherlockuJeździłem nie raz i wiem, że im większa prędkość tym bardziej przekłamuje. A zwłaszcza na standardowych kołach...
-
Jeździłem nie raz i wiem, że im większa prędkość tym bardziej przekłamuje. A zwłaszcza na standardowych kołach...
Po prostu przekłamuje proporcjonalnie do prędkości
Koniec tego tematu - miało być o moich felgach a zeszło na przekłamania -
Było:
Jest:
-
Ile za taki bajer?
-
A ile byś dał za taką skórę pod wymiar?