[moje auto] Suzuki Swift GLX 1.3 mk4 5d - Suzi
-
Może być wd40? ; |
Da radę bez problemu!
-
Następny krok, jaki chciałbym poczynić w moim autku to światełka do jazdy dziennej, tylko zastanawiam się gdzie je wsadzić, macie jakieś sugestie?
Okrągłe raczej mi się nie podobają, z kolei podłużne nigdzie nie pasują - w otwory na halogeny może? Jak do górnej części otworu zamontuje, kombinuje.
Po pierwsze:
Po drugie, Przykładowe światła, przyłożyłem jak na zdjęciu, ale mają 19cm i się nie zmieszczą w otwór tak ładnie, a krótsze cięzko znaleźć i wyglądają mniej ciekawie, zastanawia mnie czy pomiedzy dwoma rozowymi prostokątami jest 60cm, bo jesli tak, to tam mogłoby być dobrze.
nie, tam nie będzie 60cm chyba ;s Bo tablica ma długości 520mm -
Może być ciężko ale z drugiej strony z linijką też Ci raczej nikt nie będzie tego mierzył, u mnie na przeglądzie nawet nie spojrzał na te lampy.
Najlepiej by wyglądało jakbyś je ładnie wpasował w miejscu halogenów, ale to będzie sporo rzeźby Ja kilka dni opracowywałem sposób montażu tych lampek w mk5, tak żeby to miało ręce i nogi. Ale polecam, nie trzeba pamiętać o włączaniu świateł a i spalanie też minimalnie spada.
-
same żaróweczki, tm
są po dwie śrubki na jedną żaróweczkę i nie mogę ich odkręcić bo sam na maxa
zardzewiale(otwory na śrubokręt nawet się wyrobiły) A bez zdejmowania zderzaka może
masz jakiś pomysł?Ano mam, ja się nie bawiłem z odrdzewiaczami, tylko się po prostu położyłem z tyłu pod auto, i wykręciłem całe kapturki z żarówkami ze zderzaka, zmieniłem żarówki i wkręciłem je na miejsce
-
Ano mam, ja się nie
bawiłem z odrdzewiaczami, tylko się po prostu położyłem z tyłu pod auto, i
wykręciłem całe kapturki z żarówkami ze zderzaka, zmieniłem żarówki i wkręciłem je
na miejscetak zzrobie jak przestanie padać, dzieki
-
Ja za przeproszeniem wy...bałem to oświetlenie, bo tylko rdza była i prawie kruszyło się w rękach.
Założyłem diodowe. Świeci ponad rok. -
Finalnie dopiąłem swego, podczas jazdy swiftem nic mi już więcej nie trzeszczy, półka ani drgnie, nawet nie podskakuje, żadne plastiki, nawet ten od picia czy wsunięty czy wysunięty, to milczy, najlepszym sposobem jednak okazało się odkręcenie wszystkiego, przykręcenie i podklejenie paskami materiału na taśmę dwustronną w miejscach wyżej wymienionych.
Jedynie co to fotel skrzypi, ale to w niczym nie przeszkadza, bo dźwięk nie jest denerwujący i mało słyszalnyJedyne co mnie smuci to dość ciche, ale słyszalne dźwięki jakby gwizdka od czajnika podczas utrzymywania niskich obrotów na trzecim, czwartym oraz piątym biegu, nie wiem co to jest, ale mam nadzieje, że nie pogorszy się.
-
Szukam wzmacniacza, sam nie wiem jakie mam wejscie w radiu, ale zdaje się, że 2 wejscia jakby na jacka, szukam w wawie za grosze najlepiej, ktoś pomoze?
http://allegro.pl/listing.php/showcat?id=714&offer_type=0&price_from=&price_to=&state=0&distance=1&postcode=&postcode_enabled=2&city=warszawa&listing_sel=2&listing_interval=7&change_view=Pokaż >&order=pglosniki 2 x 300w na polce - szt.2
edit:co to jest?
Tu i tu
Nic dobrego nie chce, zależy mi tylko, żeby wyciągnąć więcej z moich ;> -
Olej te śmieszne wojskrafty, moc niczym końcówki z radia...
-
Olej te śmieszne
wojskrafty, moc niczym końcówki z radia...no to co! nic nie poprawi?
-
no to co! nic nie
poprawi?Poprawi....
prześwit w portfelu
-
Poprawi....
prześwit w portfeluto w takim razie, dzieki - jak bede mial wiecej kasy to wroce do tematu
-
No najlepiej. Na same kable możesz praktycznie szykować stówkę. A gdzie wzmacniacz
-
Co do dziennych to miałem najpierw w miejscu gdzie w mk3 są kierunkowskazy, ale kiepsko to wyglądało i ostatecznie wylądowały pod rejestracją. Nie ma między nimi 60 cm, ale na razie jeżdżę...
Planuję zresztą jakieś okrągłe, bo moim zdaniem są lepiej widoczne niż te tanie podłużne
A co Twojego przypadku to dałbym okrągłe w miejscu halogenów - ale bez wyrzucania zaślepek, tylko po małym ich dopasowaniu, ewentualnie zamiast zaślepek dałbym jakieś maskownice home made z wycięciem na okrągłe ledy
Druga wersja ale znacznie droższa to ledy Philipsa 3 lub 4 diodowe - są wąziutkie i świecą super mocno Wada jedyna to ich cena Tu masz najtańszą ofertę na Allegro.pl klik
Drogie, ale to pięknie, mocno świeci i wtedy takie światła mają sens
A moje to się przy nich dosłownie ledwo świecą i niektórzy w słoneczny dzień mi mrugają długimi, że jadę bez świateł
-
Nudziło mi się, to sobie pomalowałem
-
Migacze z boku byś na Cleary zmienił
-
Migacze z boku byś
na Cleary zmieniłw sensie na takie bialutkie?
Poczekam aż plastek mi felgi przywiezie -
Tak, przynajmniej będą do przodu pasować.
http://allegro.pl/kierunkowskaz-bok-nowe-suzuki-swift-baleno-w-wa-i2598081278.html -
Tak, przynajmniej
będą do przodu pasować.
http://allegro.pl/kierunkowskaz-bok-nowe-suzuki-swift-baleno-w-wa-i2598081278.htmlz pwnoscia tak zrobie, jak tylko naprawie radio
Dzieki za przypomnienie -