[moje auto] Suzuki Swift GLX 1.3 mk4 5d - Suzi
-
made in austria for
suzuki swift ; d
ale jej tam nie
widać, zaraz zrobie na szybko pare zdjęć, teraz główkuje jak odkręcic zardzewialy
sruby od podswietlenia tablicy rej.... bo mi dali jedna bialą drugą zwykłą, a chce
dwie białeChodzi Ci o zmianę całych lampek od podświetlania czy samych żarówek?
-
Chodzi Ci o zmianę
całych lampek od podświetlania czy samych żarówek?same żaróweczki, tm są po dwie śrubki na jedną żaróweczkę i nie mogę ich odkręcić bo sam na maxa zardzewiale(otwory na śrubokręt nawet się wyrobiły) A bez zdejmowania zderzaka może masz jakiś pomysł?
-
A po co zderzak zdejmować? Odrzewiaczem pryskaj to ustrojstwo i próbuj kombinerkami za łebki odkręcić
-
Jak myślicie, zdjąć oryginalny stop, czy nie? -
tak
-
A po co zderzak
zdejmować? Odrzewiaczem pryskaj to ustrojstwo i próbuj kombinerkami za łebki
odkręcića przykręce spowrotem?
-
tak
też tak myśle, jeszcze ktoś się wypowie na ten temat? Bo nie jestem pewien, jedyny argument na nie, to fakt, że będe lepiej widoczny dla kierowców z tyłu
-
a przykręce
spowrotem?Nowe śrubki dasz
Stopa odkręcisz spokojnie, na dwie śruby się trzyma. Potem można przykręcić z powrotem
No i wtyczkę trzeba odpiąć, nie wiem czy nie będziesz musiał tej plastikowej osłony zdjąć z klapy -
też tak myśle,
jeszcze ktoś się wypowie na ten temat? Bo nie jestem pewien, jedyny argument na nie,
to fakt, że będe lepiej widoczny dla kierowców z tyłuW sumie wydaje mi się, że bez będzie ładniej.
-
Nowe śrubki dasz
Stopa odkręcisz
spokojnie, na dwie śruby się trzyma. Potem można przykręcić z powrotem
No i wtyczkę trzeba
odpiąć, nie wiem czy nie będziesz musiał tej plastikowej osłony zdjąć z klapyona była zdejmowana przeze mnie i nakładana x razy, tylko bardziej sie martwie, ze bede musial kombinować z przewodami co do czego, bo lotka jest podczepiona do tej samej instalacji
-
A po co zderzak
zdejmować? Odrzewiaczem pryskaj to ustrojstwo i próbuj kombinerkami za łebki
odkręcićMoże być wd40? ; |
Tylko to mam : D -
jak da rade to i wd40 niby odrdzewiacz ale taki uniwersalny
-
Może być wd40? ; |
Da radę bez problemu!
-
Następny krok, jaki chciałbym poczynić w moim autku to światełka do jazdy dziennej, tylko zastanawiam się gdzie je wsadzić, macie jakieś sugestie?
Okrągłe raczej mi się nie podobają, z kolei podłużne nigdzie nie pasują - w otwory na halogeny może? Jak do górnej części otworu zamontuje, kombinuje.
Po pierwsze:
Po drugie, Przykładowe światła, przyłożyłem jak na zdjęciu, ale mają 19cm i się nie zmieszczą w otwór tak ładnie, a krótsze cięzko znaleźć i wyglądają mniej ciekawie, zastanawia mnie czy pomiedzy dwoma rozowymi prostokątami jest 60cm, bo jesli tak, to tam mogłoby być dobrze.
nie, tam nie będzie 60cm chyba ;s Bo tablica ma długości 520mm -
Może być ciężko ale z drugiej strony z linijką też Ci raczej nikt nie będzie tego mierzył, u mnie na przeglądzie nawet nie spojrzał na te lampy.
Najlepiej by wyglądało jakbyś je ładnie wpasował w miejscu halogenów, ale to będzie sporo rzeźby Ja kilka dni opracowywałem sposób montażu tych lampek w mk5, tak żeby to miało ręce i nogi. Ale polecam, nie trzeba pamiętać o włączaniu świateł a i spalanie też minimalnie spada.
-
same żaróweczki, tm
są po dwie śrubki na jedną żaróweczkę i nie mogę ich odkręcić bo sam na maxa
zardzewiale(otwory na śrubokręt nawet się wyrobiły) A bez zdejmowania zderzaka może
masz jakiś pomysł?Ano mam, ja się nie bawiłem z odrdzewiaczami, tylko się po prostu położyłem z tyłu pod auto, i wykręciłem całe kapturki z żarówkami ze zderzaka, zmieniłem żarówki i wkręciłem je na miejsce
-
Ano mam, ja się nie
bawiłem z odrdzewiaczami, tylko się po prostu położyłem z tyłu pod auto, i
wykręciłem całe kapturki z żarówkami ze zderzaka, zmieniłem żarówki i wkręciłem je
na miejscetak zzrobie jak przestanie padać, dzieki
-
Ja za przeproszeniem wy...bałem to oświetlenie, bo tylko rdza była i prawie kruszyło się w rękach.
Założyłem diodowe. Świeci ponad rok. -
Finalnie dopiąłem swego, podczas jazdy swiftem nic mi już więcej nie trzeszczy, półka ani drgnie, nawet nie podskakuje, żadne plastiki, nawet ten od picia czy wsunięty czy wysunięty, to milczy, najlepszym sposobem jednak okazało się odkręcenie wszystkiego, przykręcenie i podklejenie paskami materiału na taśmę dwustronną w miejscach wyżej wymienionych.
Jedynie co to fotel skrzypi, ale to w niczym nie przeszkadza, bo dźwięk nie jest denerwujący i mało słyszalnyJedyne co mnie smuci to dość ciche, ale słyszalne dźwięki jakby gwizdka od czajnika podczas utrzymywania niskich obrotów na trzecim, czwartym oraz piątym biegu, nie wiem co to jest, ale mam nadzieje, że nie pogorszy się.
-
Szukam wzmacniacza, sam nie wiem jakie mam wejscie w radiu, ale zdaje się, że 2 wejscia jakby na jacka, szukam w wawie za grosze najlepiej, ktoś pomoze?
http://allegro.pl/listing.php/showcat?id=714&offer_type=0&price_from=&price_to=&state=0&distance=1&postcode=&postcode_enabled=2&city=warszawa&listing_sel=2&listing_interval=7&change_view=Pokaż >&order=pglosniki 2 x 300w na polce - szt.2
edit:co to jest?
Tu i tu
Nic dobrego nie chce, zależy mi tylko, żeby wyciągnąć więcej z moich ;>