[moje auto] Suzuki Swift GLX 1.3 mk4 5d - Suzi
-
wytłumacz dlaczego
? ciekawe rzeczy piszeszNo ja np. nie chciałbym hamować z ponad 200 km/h mając bębny z tyłu, ale Twój wybór i kolegi...
-
nie da rady, GTi ma
większe tarcze ...
poczytaj, było ...szczerze mowiac nie mam pojecia czym sie roznia w zasadzie dzialania bebny od tarczowek, ale skoro jest to konieczne to mam nadzieje ze malo kosztowne
No ostatnio jak hamowalem ze 140 (szybko hamowalem, bo blisko swiatel) to musialem sobie recznym pomagac bo hamulec szedl do konca a on przy 80km/h przestal hamowac, podobno klocki sie przegrzaly, ale nie wiem czy przez to
-
szczerze mowiac nie
mam pojecia czym sie roznia w zasadzie dzialania bebny od tarczowek, ale skoro jest
to konieczne to mam nadzieje ze malo kosztowneNie jest to konieczne, chłopaki jeżdżą z bębnami z tyłu, z tego co pamiętam chyba ma tak olek tak samo jak likaon, ale czy dobrze pamiętam to nei wiem. Tak czy inaczej ktoś bankowo tak jeździ.
-
No ostatnio jak
hamowalem ze 140 (szybko hamowalem, bo blisko swiatel) to musialem sobie recznym
pomagac bo hamulec szedl do konca a on przy 80km/h przestal hamowac, podobno klocki
sie przegrzaly, ale nie wiem czy przez toPłyn hamulcowy szybko wymieniaj bo widocznie ten już jest stary i się gotuje.
-
Nie jest to
konieczne, chłopaki jeżdżą z bębnami z tyłu, z tego co pamiętam chyba ma tak olek
tak samo jak likaon, ale czy dobrze pamiętam to nei wiem. Tak czy inaczej ktoś
bankowo tak jeździ.no tak, jesli nie narzekają to chyba nie ma co
-
akurat tarcze z tyłu w gti to tylko sa na wyglad chyba, kto ma gti ten wie ze tył i tak ma mała skuteczność hamowania względem przodu.
dlatego najważniejszy jest dobry hamulec z przodu z tyłu moga zostac bebny i nie bedzie wielkiej różnicy.
-
No ja np. nie
chciałbym hamować z ponad 200 km/h mając bębny z tyłu, ale Twój wybór i kolegi...przykro mi, ale w większości wypadków, gdyby z bębnów dało się odprowadzić ciepło szybciej, byłyby lepsze niż małe tarcze z tyłu ... to jest jedyna i zarazem ich największa wada ...
Dodatkowo pokaż mi gdzie u nas jeździsz 200 na budziku ... -
Tak odbiegając od szczegółow... To robisz różne modyfikacje...ale jakbyś zrobił SWAPa to powiem szczerze, że (jak to się mówi) gul by mi skoczył
-
dlaczego, że w 5d?
-
Ogólnie
Że kolejne nie-GTi stało(by) się prawie jak GTi
I to nie u jakiegoś starego eksperta -
zawsze można wstawić zamiast tarcz GTI to bębny z sedana 1.6. większa średnica i prawdopodobnie plug&play do tylnych zwrotnic z GTI. Sedany 1.6 i GTI miały takie samo łożysko z piastą.
-
mhm, mowicie ze nie moge tarcz do gti kupic a czemu, przeciez silnik nie zmienia mi mocowań wahaczy itp, to dlaczego nie moge dac od razu tarcz dobrych do gti, jeszcze przed wymiana silnika? a tylne bebny najpierw zostawie, wlasnie zeby jak najbardziej stopniowo, a nie 3tys na raz
-
z przodu 1.6/GTi hamulce, tył litrówka bębny... efektem jest nurkowanie auta. ale wiadomo i tak... mam tylne hamulce do kitu, heh. GTi tylne lub bębny z sedana czekają na lepsze czasy w garażu
-
Tutaj się zgodzę, nura daje niesamowitego, ale co poradzić...
Rav, to może od razu zakupisz mojego GTs' ? Na gotowo wszystko panie
Ja mam pomysł na coś innego, oczywiście dalej suzuki -
Tutaj się zgodzę,
nura daje niesamowitego, ale co poradzić...
Rav, to może od
razu zakupisz mojego GTs' ? Na gotowo wszystko panie
Ja mam pomysł na
coś innego, oczywiście dalej suzukinie, jakjuz zaczalem tego robic, to tak latwo sie go nie pozbede
-
Dodatkowo pokaż mi
gdzie u nas jeździsz 200 na budziku ...Ja nie daję rady nigdzie(z litra się takiej prędkości nie wyciągnie... ), ale gdybym mógł to na każdej polskiej autostradzie czy ekspresówce...
-
Ja nie daję rady
nigdzie(z litra się takiej prędkości nie wyciągnie... ), ale gdybym mógł to na
każdej polskiej autostradzie czy ekspresówce...no to na co te 200
-
no to na co te 200
No z silnikiem z GTI wyciągnąć 200 km/h to żaden problem...
-
Jednak nawet z silnikiem GTi jest problem, psychika kierowcy
Ja tam bardziej celowałbym po swapie w hamulce od hondy. -
Jednak nawet z
silnikiem GTi jest problem, psychika kierowcy
Ja tam bardziej
celowałbym po swapie w hamulce od hondy.to wam tez od 150 w gore zaczyna sie trzasc kierownica co raz konkretniej? ; >