[moje auto] Suzuki Swift GLX 1.3 mk4 5d - Suzi
-
)
U Ciebie chyba
ciężko bo nie zdąży zaschnac? Chyba że sie mylę to chętnie wpadne : )To dość szybko schnie z tego co mi wiadomo... 2-3 godzinki i powinno być kompletnie suche... Chyba?
-
no dobra, zrobiłem to na spręzynce, ale przy kręceniu jest tam pewne tarcie spręzynki i kierownice, czyli metal o metal i zbędny dźwięk, może ktoś ma sam ten element lub patent żeby nie było tego dźwięku, ale co innego przewodzi prąd niż prąd
-
no dobra, zrobiłem
to na spręzynce, ale przy kręceniu jest tam pewne tarcie spręzynki i kierownice,
czyli metal o metal i zbędny dźwięk, może ktoś ma sam ten element lub patent żeby
nie było tego dźwięku,A próbowałeś odginać w różne strony???
ale co innego przewodzi prąd niż prąd
-
A próbowałeś
odginać w różne strony???Trochę sie pobawie może coś wymysle:)
-
autko zrobione
-renowacja progów
-naprawa podwozia - wszystkie dziury i dziurki, była jedna bardzo długa wzdłuż jednego progu
-wszystko zabezpieczone czarnym gównem, jeszcze nie zdążyło zaschnąć i mi śmierdzi, progi też są tym maźnięte (od spodu)Dodatkowo kilka poprawek lakierniczych nie zrobionych przy poprzedniej wizycie
Wszystko za 600zł
Pojutrze naprawa fotela kierowcy, tylko nie wiem jak go zrobić, czy wymienić cały materiał z boków fotela na nowy (inny, bo ten sam jest nieosiągalny), czy dwie łatki w zbliżonym odcieniu lub kolor czarny... Mam nadzieje, że tapicer mi doradzi.
Fotki wstawię w najbliższym czasie, jak zawsze zresztą -
Jednak wyciągnąłem sprężynkę, sam miękki drucik wystarczył, żeby alarm działał i nic nie skrobało za kierownicą
Dodatkowo zrobiłem kilka fotek z nudów x ]
Połamane te plastiki blokujące klapke ; (
-
-
I czas na fotel Wymienione dwa boczki w fotelu kierowcy, zdjęcia zniszczonego wrzucałem wcześniej:
Nowe gąbki, pozszywane dodatkowo, poklejone:
-
-
Fajne masz napisy na szkłach lusterek...
A czy mi się tylko wydaje czy z ostatniego zdjęcia wynika, że majstry upaćkały Ci układ wydechowy tym czarnym zabezpieczeniem?!
-
Fajne masz napisy
na szkłach lusterek...Dzięki, myślałem, że pójdzie ostra krytyka
A czy mi się tylko
wydaje czy z ostatniego zdjęcia wynika, że majstry upaćkały Ci układ wydechowy tym
czarnym zabezpieczeniem?!Tak, tłumaczyli się mówiąc, że on jest i tak do wymiany, a trudno bylo nie ochlapać, ale tak czy inaczej zrobili mi to mozna powiedziec gratis takze nie jestem zly
-
hmmm, mocowanie wahacza zrób
-
hmmm, mocowanie
wahacza zróba co to gdzie to, czemu ; P
edit:
ta rdza widoczna przy wahaczu? oj chyba tylko na zdjeciu tak wyglada -
Tak, tłumaczyli się
mówiąc, że on jest i tak do wymiany, a trudno bylo nie ochlapać, ale tak czy inaczej
zrobili mi to mozna powiedziec gratis takze nie jestem zlyNo ale to nie dobrze, że Ci ochlapali... Jak będziesz za bardzo cisnął to możesz sobie całe auto zjarać...
-
No ale to nie
dobrze, że Ci ochlapali... Jak będziesz za bardzo cisnął to możesz sobie
całe auto zjarać...a to nie wiedzialem ze takie konsekwencje az ; o
-
a to nie wiedzialem
ze takie konsekwencje az ; oNo właśnie dlatego radzę Ci uważać teraz. Na wszystkich opakowaniach z tego typu środkami jest napisane żeby nie pryskać na układ hamulcowy, zawieszenie i układ wydechowy! Mi nawet tłumikarz mówił po wymianie tłumików, żeby potem mi nie popaprali przy łataniu progów nigdzie wydechu bo będzie lipa...
Skoro powiedzieli, że masz wydech do wymiany to wymieniaj go jak najszybciej, a do tego czasu jeździj bardzo spokojnie. No chyba że chcesz mieć zwęglonego Świstaka to Twój wybór... -
No właśnie dlatego
radzę Ci uważać teraz. Na wszystkich opakowaniach z tego typu środkami jest napisane
żeby nie pryskać na układ hamulcowy, zawieszenie i układ wydechowy! Mi nawet
tłumikarz mówił po wymianie tłumików, żeby potem mi nie popaprali przy łataniu
progów nigdzie wydechu bo będzie lipa...
Skoro powiedzieli,
że masz wydech do wymiany to wymieniaj go jak najszybciej, a do tego czasu jeździj
bardzo spokojnie. No chyba że chcesz mieć zwęglonego Świstaka to Twój wybór...mam zamiar uzyc zaraz tego ceramizera, takze bede jezdzil spokojnie poki co, a pieniedzy nie mam to bawie sie w oszczedna jazde, moj wynik ostatni to niecałe 6l w mieście, także jestem bardzo zadowolony
-
mam zamiar uzyc
zaraz tego ceramizera, takze bede jezdzil spokojnie poki co, a pieniedzy nie mam to
bawie sie w oszczedna jazde, moj wynik ostatni to niecałe 6l w mieście, także jestem
bardzo zadowolonyTak czy siak jak dla mnie to igranie z ogniem...
-
Jedyną konsekwencją to to że będzie smierdziec zanim sie wypali . Fotel Ci bardzo fajnie zrobili
-
Dzięki, myślałem,
że pójdzie ostra krytyka
Tak, tłumaczyli się
mówiąc, że on jest i tak do wymiany, a trudno bylo nie ochlapać, ale tak czy inaczej
zrobili mi to mozna powiedziec gratis takze nie jestem zlyAle przy zbiorniku widać, że zbiornik cały upaćkany, a obok niego rdza...
Do tego będzie śmierdziało jak wydech się nagrzeje...
Zrobili może za darmo, ale na odwal się...