[moje auto] Suzuki Swift GLX 1.3 mk4 5d - Suzi
-
Pordzewiale wahacze? Jeszcze nikt mi uwagi nie zwrócił : P może nie ma tragedii
Ja mam pordzewiałe i zmieniam w najbliższym czasie.
Lepiej nie ryzykować, że się to rozsypie i narobi bałaganu. -
Dodatkowo silnik ma zostać przebadany cisnieniowo w związku z traceniem oleju : > także to też będzie niedługo zrobione : )
-
Na wszystko trzeba mieć pieniądze i czas. . Wszystko po malu : P
-
u mnie problem się rozwiązał
-
Kierunki (z odbijaniem) oraz światła zostały naprawione
Klakson jedynie nie działa, bo nie ma jak podpiąć rolki - taśmy od airbaga - do nieoryginalnej kierownicy, zrobił prowizorke przewodem, ale nie zdało to egzaminu, także po prostu jeżdże bez klaksonu póki co.
Mechanik stwierdził, że wycieków nie mam (tzn bardzo nieznaczne), a silnik bierze olej, bo musi mieć smarowanie, a potrzebuje go sporo, bo kiedyś jeździł bez oleju.
Polecił mi ceramizer, właśnie zamówiłem, mam nadzieje, że coś pomoże. -
żadnych ceramizerów. pali na niebiesko ?
-
Mechanik
stwierdził, że wycieków nie mam (tzn bardzo nieznaczne), a silnik bierze olej, bo
musi mieć smarowanie, a potrzebuje go sporo, bo kiedyś jeździł bez oleju.
Polecił mi
ceramizer,
właśnie zamówiłem, mam nadzieje, że coś pomoże.Remont! Nic więcej nie pomoże... Bolesne, ale prawdziwe.
-
jki tam remont. zdaj relację, dokładnie co się dzieje.
-
jki tam remont.
No jak mu bierze takie ilości oleju to już raczej nie za wiele zostało z silnika...
-
no ale ile mu bierze ? bo ja tego nie widzę. mi wziął 2.5 litra oleju na 3000 km. silniczek moj z 94 roku jest z 150 tyś lub 250 tyś a były to uszczelniacze a nie pierścienie... niech rav dokładnie opisze co sie z autkiem dzieje
-
wsadzaj silnik od gti
-
wsadzaj silnik od gti
w sumie to głupi pomysł nie jest
tylko by musiał poszukać dobry egzemplarz -
on ma na pewno pierscienie bo jak już kupil auto to baba nie dolewała oleju i jezdzila na zaplonej kontrolce wiec w silniku było 1.5l oleju max. Na pewno troche sie przytarł już
-
Bierz od plastkka ten silnik za 1000 złotych, co go świeżo wyjął
-
No jak mu bierze
takie ilości oleju to już raczej nie za wiele zostało z silnika...chyba troche przesadzasz, od poczatku bral tyle samo jak go bralem ponad pol roku temu, silnik nie byl katowany ani troche, tylko ten fakt z olejem, ale nic sie z nim zlego nie dzieje, poza tym ze bierze. Mechanik powiedzial ze remont nie ma sensu, zmiana silnika droga, a te silniki biorą olej bo potrzebują smarowania, tym wiecej im czesciej jezdzi sie na wysokich obrotach.
Nie ukrywam że chciałbym silnik od gti, ale kupic od plastka w niezbyt dobrym stanie i miec z nim pozniej jakies problemy dodatkowo placac za wszystko ponad 2tys zł, to ja wole sobie dolać olej co jakiś czas z butelki 4l=65zł, a za reszte zatankować i pojechać na wakacje, ew. obszyć fotele skórką, jak się dowiedziałem koszt za fotel 350zł, troche po znajomości
-
on ma na pewno
pierscienie bo jak już kupil auto to baba nie dolewała oleju i jezdzila na zaplonej
kontrolce wiec w silniku było 1.5l oleju max. Na pewno troche sie przytarł jużdokładnie tak - pierścienie, szczelność jest zachowana.
A oleju pali... tyle co benzyny, a raczej proporcjonalnie, mogę jechać spokojnie i przepali mi go 0,5l / 1000km, mogę jechać na 3500rpm+ i spali mi więcej, nie wiem ile bo szczerze mówiąc nie patrzyłem dokladnie na przebieg/dolewki
a wymienic pierscienie to ile moze kosztowac, ktos sie orientuje? -
dokładnie tak -
pierścienie, szczelność jest zachowana.
A oleju pali...
tyle co benzyny, a raczej proporcjonalnie, mogę jechać spokojnie i przepali mi go
0,5l / 1000km, mogę jechać na 3500rpm+ i spali mi więcej, nie wiem ile bo szczerze
mówiąc nie patrzyłem dokladnie na przebieg/dolewki
a wymienic
pierscienie to ile moze kosztowac, ktos sie orientuje?poki co wyprobuje ceramizer, po cos ludzie wynajdują te rzeczy, wiec czemu mialoby nie pomoc
-
czy mozesz mi wreszcie odpowiedziec jak u ciebie wyglada palenie tego oleju ?
-
Mówisz o tym paleniu oleju jakby to była normalna rzecz, mechanik naopowiadał Ci jakiś bredni, że tak musi być a Ty mu wierzysz. To nie jest dwusuw gdzie do paliwa dolewa się oleju więc jakieś gadanie o tym, że silnik bierze olej bo potrzebuje smarowania jest po prostu jest nielogiczne.
-
Mechanik powiedzial ze remont nie ma sensu, zmiana
silnika droga, a te silniki biorą olej bo potrzebują smarowania, tym wiecej im
czesciej jezdzi sie na wysokich obrotach.Ale brednie!!!