[moje auto] Suzuki Swift GLX 1.3 mk4 5d - Suzi
-
No na seryjnej
skrzyni to silnik w moim dopiero zaczyna mieć siłę od 2000 obrotów, ale kręcę go do
3500, nie więcej...
2500 - 3000
najlepsze obroty na przelotsiłę, ale wtedy więcej spali, bo wiecej gazu musi dostawać, źle myśle?
-
Źle ;p To zależy jeszcze od biegu, co z tego, że np masz niższe obroty przy 60km/h na 4 i toczy się prawie bez gazu jak silnik pod większym obciążeniem pracuje i więcej spali niż przy 60km/h na 3 biegu. Optymalne obroty to tak koło 3000
-
Źle ;p To zależy
jeszcze od biegu, co z tego, że np masz niższe obroty przy 60km/h na 4 i toczy się
prawie bez gazu jak silnik pod większym obciążeniem pracuje i więcej spali niż przy
60km/h na 3 biegu. Optymalne obroty to tak koło 3000no na piątym biegu przy 65km/h mam 2000 obrotów, 2750 obrotów to 90km/h
przy starej skrzyni 90km/h było już przy 2300 obrotach, według tego co piszesz spalanie nie powinno się pogorszyć, hm? -
no na piątym biegu
przy 65km/h mam 2000 obrotów, 2750 obrotów to 90km/h
przy starej skrzyni
90km/h było już przy 2300 obrotach, według tego co piszesz spalanie nie powinno się
pogorszyć, hm?Spróbuj kilka razy zalać bak do pełna w tym samym dystrybutorze i przejechać przynajmniej 200km między tankowaniami i będziesz miał czarno na białym jak wygląda spalanie po zmianie skrzyni.
-
Ja swoim niedługo
po kupnie na piątce poleciałem licznikowe 165 km/h, ale wtedy mały powiew wiatru i
lekki samochodzik na kołach 155/70R13 by poleciał
Teraz na lato mam
185/55R14 i po 4 latach cudem byłoby gdyby rozbujał się do 150 km/hto krucho mój z pasażerem na pokładzie poleciał ponad 170 tak samo 185/55R14 i nie tak znowu dawno temu
-
Spróbuj kilka razy
zalać bak do pełna w tym samym dystrybutorze i przejechać przynajmniej 200km między
tankowaniami i będziesz miał czarno na białym jak wygląda spalanie po zmianie
skrzyni.bede mial niedlugo jasność, po tankowaniu 37l robilem zawsze 500km w miescie na starej skrzyni
-
Nowy nabytek, kto zgadnie, co?
No dobra, lekka podpowiedź
-
popraw lepiej ten tylny zderzak
-
a mowilem zebys bral ode mnie te fotele juz dwano temu to dopiero teraz dales sie nawmoci
póki nie wypiore swojego drugiego kompletu to jezdze na twoich i jest porazka ;P
-
popraw lepiej ten
tylny zderzakczekam, aż mi plastek pomaluje, ale się doczekać nie mogę
-
Ustawienie fotela niszczy
-
Ustawienie fotela
niszczynie lubisz na naukę jazdy
-
Ode mnie też nie chciał, chodź miał na wyciągnięcie ręki(dosłownie)
Tak czy inaczej, niech służą -
nie lubisz na naukę
jazdyNa leżąco się fajnie jeździ, bardzo wygodnie, jedynie czasem ręka się męczy bo trzeba ją trzymać bardziej wyprostowaną, niż to ma miejsce właśnie w przypadku wspomnianej eLki, w której każdy wygląda... No, jak wygląda
-
a mowilem zebys
bral ode mnie te fotele juz dwano temu to dopiero teraz dales sie nawmoci
póki nie wypiore
swojego drugiego kompletu to jezdze na twoich i jest porazka ;PTo te fotele, o których pisałeś w PW?
-
Pokaż foto na otwartych drzwiach, pewnie przetarte od strony lewego progu
-
Pokaż foto na
otwartych drzwiach, pewnie przetarte od strony lewego progujakbyś zgadł
No niestety przetarty, zszyć nie idzie, więc albo naszywka albo zostawić
-
idzie idzie ale latwiej cos naszyć
-
jakbyś zgadł
Jesienią byłem u Plastkka i jeśli to te same fotele co miał wtedy, to były trochę naddarte i brudne
No niestety
przetarty, zszyć nie idzie, więc albo naszywka albo zostawić -
To normalne, że na piątym biegu przy prędkościach typu 70-80km/h słychać dźwiek gwizdka czajnika? (trzeba sie wsluchac)