[moje auto] Suzuki Swift GLX 1.3 mk4 5d - Suzi
-
jak na dwójce
ciągniesz do odcinki to na pewno niewtedy nie patrze na spalanie, a coraz rzadziej pałuje, mechanik mi wyliczył, że silnik spala mi litr oleju na 2 tys km
-
wtedy nie patrze na
spalanie, a coraz rzadziej pałuje, mechanik mi wyliczył, że silnik spala mi litr
oleju na 2 tys kmMój złomek nie bierze oleju wcale - tylko trochę go wyrzyguje
Czyżby węgierskie egzemplarze były gorzej wykonane? Albo nie warto kupować auta po kobiecie
-
Mój złomek nie
bierze oleju wcale - tylko trochę go wyrzyguje
Czyżby węgierskie
egzemplarze były gorzej wykonane? Albo nie warto kupować auta po kobieciemój, kiedy go kupowałem miał włączoną kontrolkę od braku oleju, czyli ktoś go nieźle szlifował
Aczkolwiek moj mechanik mowi iz to jest normalne ze ten samochod go pali, Swifty trzeba ciągnąć na wysokie obroty, zeby wyprzedzic, lub po prostu dynamiczniej jeździć, a wtedy konieczne jest większe smarowanie. Ale fakt mógłby go przepalać troche mniej ;
-
mechanik mi wyliczył, że silnik spala mi litr
oleju na 2 tys kmMój na 10 tys. km przepala(chociaż możliwe że część którędyś "ucieka" ) ok. 0,7 litra i mnie zjechali na forum że to dużo...
-
wszystko sprawdzę
jeszcze, ale na pewno z tą skrzynią, na 15' felgach nie wyciągne katalogowego
4,7l/100km ---mój jak był młodszy, to w trasie z full bagażem w 3 osoby, zszedł poniżej 4,5l/100km ... obecnie nie da rady.
wtedy nie patrze na
spalanie, a coraz rzadziej pałuje, mechanik mi wyliczył, że silnik spala mi litr
oleju na 2 tys kmto kaplica, to nie Honda
Aczkolwiek moj
mechanik mowi iz to jest normalne ze ten samochod go pali, Swifty trzeba ciągnąć na
wysokie obroty, zeby wyprzedzic, lub po prostu dynamiczniej jeździć, a wtedy
konieczne jest większe smarowanie. Ale fakt mógłby go przepalać troche mniej ;zmień mechanika, bo głupoty Ci gada, 1.3 8V powinien dużo nie brać, max. 0.3l na 10 tysi !!!
Mój wywala mi olej przez aparat zapłonowy, ale go nie przepala, zero dymków i itp. -
Czy zmiana skrzyni z 1.3 na 1.0 wiąże się ze zmianą prędkości maksymalnej?
Wcześniej na trójce leciałem do około 140km/h, teraz znacznie mniej i spokojnie bylbym w stanie odciąć czwarty bieg. Na drzwiach mam wyryte fabrycznie 'max speed 160k/h', czy zapuszczanie sie teraz w te rejony jest bezpieczne? -
Czy zmiana skrzyni
z 1.3 na 1.0 wiąże się ze zmianą prędkości maksymalnej?
Wcześniej na trójce
leciałem do około 140km/h, teraz znacznie mniej i spokojnie bylbym w stanie odciąć
czwarty bieg. Na drzwiach mam wyryte fabrycznie 'max speed 160k/h', czy zapuszczanie
sie teraz w te rejony jest bezpieczne?Pewnie na tych 140 km/h się skończy, bo na "piątce" będziesz miał już wysokie obroty i nie będzie już silnik miał mocy - pomijając, że od tych obrotów coś się wysra w silniku
Zresztą Swift 1.3 8V max. speeda osiąga na 4 biegu, bo na piątce nie daje rady (nadbieg)
Ja swoim niedługo po kupnie na piątce poleciałem licznikowe 165 km/h, ale wtedy mały powiew wiatru i lekki samochodzik na kołach 155/70R13 by poleciał
Teraz na lato mam 185/55R14 i po 4 latach cudem byłoby gdyby rozbujał się do 150 km/h
-
Pewnie na tych 140
km/h się skończy, bo na "piątce" będziesz miał już wysokie obroty i nie będzie już
silnik miał mocy - pomijając, że od tych obrotów coś się wysra w silniku
Zresztą Swift 1.3
8V max. speeda osiąga na 4 biegu, bo na piątce nie daje rady (nadbieg)
Ja swoim niedługo
po kupnie na piątce poleciałem licznikowe 165 km/h, ale wtedy mały powiew wiatru i
lekki samochodzik na kołach 155/70R13 by poleciał
Teraz na lato mam
185/55R14 i po 4 latach cudem byłoby gdyby rozbujał się do 150 km/hno ja wczoraj do 140 na idealnej drodze pod górke i z górki (warszawa - nowy dwór mazowiecki), ale czulem ze dalej chce iść, bałem sie tylko o swoje bezpieczenstwo, bo na wyzszych predkosciach czuc zawirowania, nie wiem czy to tylko odczucie, ale cos takiego jest
Jeszcze pytanko, jakie obroty są najbardziej ekonomiczne? 2000, czy wlasnie 2200-2300,? mowa o trasie
-
Jeszcze pytanko,
jakie obroty są najbardziej ekonomiczne? 2000, czy wlasnie 2200-2300,? mowa o trasieNo na seryjnej skrzyni to silnik w moim dopiero zaczyna mieć siłę od 2000 obrotów, ale kręcę go do 3500, nie więcej...
2500 - 3000 najlepsze obroty na przelot
-
No na seryjnej
skrzyni to silnik w moim dopiero zaczyna mieć siłę od 2000 obrotów, ale kręcę go do
3500, nie więcej...
2500 - 3000
najlepsze obroty na przelotsiłę, ale wtedy więcej spali, bo wiecej gazu musi dostawać, źle myśle?
-
Źle ;p To zależy jeszcze od biegu, co z tego, że np masz niższe obroty przy 60km/h na 4 i toczy się prawie bez gazu jak silnik pod większym obciążeniem pracuje i więcej spali niż przy 60km/h na 3 biegu. Optymalne obroty to tak koło 3000
-
Źle ;p To zależy
jeszcze od biegu, co z tego, że np masz niższe obroty przy 60km/h na 4 i toczy się
prawie bez gazu jak silnik pod większym obciążeniem pracuje i więcej spali niż przy
60km/h na 3 biegu. Optymalne obroty to tak koło 3000no na piątym biegu przy 65km/h mam 2000 obrotów, 2750 obrotów to 90km/h
przy starej skrzyni 90km/h było już przy 2300 obrotach, według tego co piszesz spalanie nie powinno się pogorszyć, hm? -
no na piątym biegu
przy 65km/h mam 2000 obrotów, 2750 obrotów to 90km/h
przy starej skrzyni
90km/h było już przy 2300 obrotach, według tego co piszesz spalanie nie powinno się
pogorszyć, hm?Spróbuj kilka razy zalać bak do pełna w tym samym dystrybutorze i przejechać przynajmniej 200km między tankowaniami i będziesz miał czarno na białym jak wygląda spalanie po zmianie skrzyni.
-
Ja swoim niedługo
po kupnie na piątce poleciałem licznikowe 165 km/h, ale wtedy mały powiew wiatru i
lekki samochodzik na kołach 155/70R13 by poleciał
Teraz na lato mam
185/55R14 i po 4 latach cudem byłoby gdyby rozbujał się do 150 km/hto krucho mój z pasażerem na pokładzie poleciał ponad 170 tak samo 185/55R14 i nie tak znowu dawno temu
-
Spróbuj kilka razy
zalać bak do pełna w tym samym dystrybutorze i przejechać przynajmniej 200km między
tankowaniami i będziesz miał czarno na białym jak wygląda spalanie po zmianie
skrzyni.bede mial niedlugo jasność, po tankowaniu 37l robilem zawsze 500km w miescie na starej skrzyni
-
Nowy nabytek, kto zgadnie, co?
No dobra, lekka podpowiedź
-
popraw lepiej ten tylny zderzak
-
a mowilem zebys bral ode mnie te fotele juz dwano temu to dopiero teraz dales sie nawmoci
póki nie wypiore swojego drugiego kompletu to jezdze na twoich i jest porazka ;P
-
popraw lepiej ten
tylny zderzakczekam, aż mi plastek pomaluje, ale się doczekać nie mogę
-
Ustawienie fotela niszczy