[moje auto] Suzuki Swift GLX 1.3 mk4 5d - Suzi
-
Początkowo chciałem zrobić większy rant, ale nie znalazłem sposobu żeby go ładnie równo wysprayować, także jest jak jest, myśle, że ładniej wyglądają niżeli standardowe szare
edit:
pozostałe czekają do jutra w takim stanie:
-
Nie podoba sie Wam :
-
Nie podoba sie Wam
:Strasznie ciemna fotka, która nijak nie oddaje rzeczywistości... Jak założysz na auto i zrobisz fotkę w dzień to będzie można oceniać.
-
Strasznie ciemna
fotka, która nijak nie oddaje rzeczywistości... Jak założysz na auto i zrobisz
fotkę w dzień to będzie można oceniać.Toz to przeklamuje tylko kolor opony na ciemniejszy : > Reszta sie zgadza : )
-
Toz to przeklamuje
tylko kolor opony na ciemniejszy : > Reszta sie zgadza : )Ale co w dziennym świetle widziana opona z felgą to w dziennym...
-
A jakby trysnąć na czarno wszystko najpierw, a potem pędzelkiem tylko rant na czerwono ręcznie chlasnąć?
-
A jakby trysnąć na
czarno wszystko najpierw, a potem pędzelkiem tylko rant na czerwono ręcznie
chlasnąć?Na jedno wychodzi, tyle samo zabezpieczania, ale i tak już gotowe, czekają w piwnicy na zimę
-
Dzisiaj ludzie wracają po długim weekendzie i jest bardzo dużo policji, co podkusiło mnie żeby jechać przepisowo, czyli +/- 65 miastem, gdzie można to szybciej i 80-90km/h poza obszarem zabudowanym; przy okazji zalałem pod korek, konkretnie pod korek i przetestowałem spalanie
Wynik to:
Przejechane km: 73 (30miasto, 43trasa E77)
Spalone paliwo: 3,12l
Co daje dokładnie 4,3l/100km, czyli 70km przejechałem za 17zł (100km taką jazdą za niecałe 24zł)
Nie sądziłem, że da się tak nisko zejść -
Na tak krótkim odcinku i rozgrzanym silniku to wcale mnie to nie dziwi...
-
3 razy od zera.rozgrzewalem, a odcinek jaki by nie byl to i tak matematycznie zawsze by wyszlo tak.samo
-
Dobra, niech będzie...
Ale w trasie byś nie wytrzymał, żeby tak jechać -
No full eco, bardziej juz nie umiem, ew wywalic troche kg z.samochodu albo pasazera )
-
3 razy od
zera.rozgrzewalem, a odcinek jaki by nie byl to i tak matematycznie zawsze by
wyszlo tak.samoMusiałeś jechać z wiatrem. No i dystrybutor przekłamywał na Twoją korzyść...
-
Nie, po prostu nauczylem sie jezdzic ekonomicznie, ale sam sie zdziwilem, bo autentycznie od z pelna do pelna i tyle wyszlo dlatego sie pochwaliłem wiem co by pomoglo - tempomat
-
wiem co by pomoglo -
tempomatto widać że go nigdy nie miałeś
-
A tankowałeś na tym samym dystrybutorze dwa razy?
-
A tankowałeś na tym
samym dystrybutorze dwa razy?W innym ale to bez znaczenia bo tak jak mowie pod korek, nawet nad ta blaszke, bo z niej nie sp splywalo juz w dol,.
Nie mialem tempomatu, ale wydaje mi sie ze by pomogl, bo sukces to utrzymanie non stop tej samej predkosci, a czemu nie? -
A utrzymanie stałej prędkości przy tempomacie to ciągłe dodawanie i ujmowanie gazu...
-
A utrzymanie stałej
prędkości przy tempomacie to ciągłe dodawanie i ujmowanie gazu...E to straszna lipa, ale na prostej drodze tez? Bo na gorkach to rozumiem
-
No jak ja jeździłem z tempomatem to tak było
A jak inaczej chcesz utrzymać prędkość?
Trzeba gazu dodać jak prędkość spada