[moje auto] Dżizasowe biało-żółte GTi
-
wydaje ci sie
moja tez byla cala, do czasu az nie rozebralem auta bo stwierdzilem ze czas zrobic pare rzeczyW środku pod wykładziną jest dobrze i od dołu też, więc gdzie ta rdza by mogła być?
Latem i tak będzie konserwacja. -
wydaje ci sie
moja tez bylsa
cala, do czasu az nie rozebralem auta bo stwierdzilem ze czas zrobic pare
rzeczydokładnie, podłoga jest cała dopóki się jej nie dotknie
ale 195/40 tez będą
dobre(lepsze)
felga 7'aczkolwiek na 7" obie są na tyle wąskie, że bardzo łatwo uszkodzić felgę
W środku pod
wykładziną jest dobrze i od dołu też, więc gdzie ta rdza by mogła być?w przednich nadkolach
-
w przednich nadkolach
pisałem odnośnie podłogi
reszta swoją drogą -
No [motyla_noga]
-
ktoś coś rzucił, czy w trasie coś poleciało w szybę?
z czasem będzie mocniej pękać ;/ -
W trasie, prawie w centrum Warszawy coś poleciało
Szkoda, że nie w rogu to zawsze można by nakleić jakieś TDI engines are for senior citizens albo inne I -
jeeli nie przeszkadza w widoczności to nie ma obowiązku wymieniać szyby jechać do zakladu i nakleją taką łatkę zeby się pajączej nie powiekszal.
ja w swoim clio mialem 2 pajączki i zaden nie powiekszal się a nie byly klejone
-
No niby tak ale staram się żeby ten samochód jakoś przyzwoicie wyglądał to ciągle nowe kwiatki wyskakują, irytujące
-
szyba nordglasa kosztuje ok 240zł , wstawić można samemu
klej 15zł , podkład 10zł
Z jakas tam uszczelka wyjdzie prawie 300zł
-
Przy wymianie szyby można od razu zweryfikować stan dachu przy szybie i ew tam coś zadziałać
-
Kombinuj szybę ze szrotu za stówkę i oddaj do założenia Ja miałem podobny kwiatek i puki co "nowa" sprawuje się bez problemu Dobrze prawisz, każdą duperele robi się na bieżąco bo to później robi się jeżdżący parch.
-
Cytat:
No niby tak ale staram się żeby ten samochód jakoś przyzwoicie wyglądał to ciągle nowe kwiatki wyskakują, irytujące
Witam w klubie
-
W trasie, prawie w
nie ma co kombinowac
jakies 450 nowa szyba przynajmniej bedziesz wszystko widzial
-
Różnica w szybie nastoletniej i nowej jest kosmiczna. Nagle wszystko widać .
-
Z widocznością nigdy nie było problemu, obecna ma dopiero 3 lata
-
Różnica w szybie
nastoletniej i nowej jest kosmiczna. Nagle wszystko widać .Potwierdzam a i najlepiej dechę oflokowac to dopiero w słoneczny dzień widać różnicę
-
A nową szybę dobrze umyć i z zewnątrz starannie zapodać Rain-X'a
-
Potwierdzam a i
najlepiej dechę oflokowac to dopiero w słoneczny dzień widać różnicęWszystko w swoim czasie
-
Ostatnio jakoś swift nie miewa najlepszych dni i z tego powodu mimo wielkich chęci (zwłaszcza sprawdzenia w akcji TEIN'a Erde'go) nie pojawię się na pikniku klubu suzuki...
Tak więc szyba przez pierwsza noc po uderzeniu kamieniem pękła sobie dalej tak ładnie w poprzek na około 10cm więc chcąc nie chcąc jest już do wymiany.
Co gorsze wracałem sobie do domu po takich ku*****ich dołach zatrzymałem się na światłach, po czym chciałem ruszyć i swift sobie zgasł, zapalić ponownie nie chciał gdyż rozrusznik w ogóle nie kręcił, tak więc zmuszony byłem o 2 w nocy się holować. (z popychu w ogóle żadnej reakcji nie było) Po fakcie rozrusznik w magiczny sposób zaczął kręcić, ale i tak nie miał siły zapalić jakby z powodu rozładowanego akumulatora, który po wyjęciu miał napięcie 12.5, po naładowaniu na następny dzień 12.7... i w końcu za którymś z kolei razem zapalił (wcześniej sprawdziłem czy pasek rozrządu aby nie przeskoczył i przynajmniej na górnych kółkach wydaje się być w porządku). Aczkolwiek silnik trzęsie się dość mocno (chodzi na wszystkich cylindrach) i około 2.5-3k obrotów słychać jakieś grzechotanie Także przy pierwszej próbie odpalenia z filtra powietrza dym się wydobywał, więc na moje oko może coś na dolnym kółku rozrządu coś się zjebało...
Narazie go nie ruszam i na początku tygodnia oddam do warsztatu.
Aczkolwiek już wcześniej coś mi w jakby kole huczało być może źle zlokalizowałem dźwięk i teraz zaczęło grzechotać albo to 2 różne rzeczy grzechocze sobie coś i nie wpływa zupełnie na osiągi a rozrusznik od dołów gdzieś tam nie styka albo masa albo coś, bo muszę stwierdzić że na tych 16", KONI sporcie, i świeżych wahaczach z polibuszami to jest taki beton, że ja pie**ole.
-
Ostatnio jakoś
swift nie miewa najlepszych dni i z tego powodu mimo wielkich chęci (zwłaszcza
sprawdzenia w akcji TEIN'a Erde'go) nie pojawię się na pikniku klubu suzuki...Szkoda... Też bym chętnie obejrzał twojego Swifciora