[ moje auto ] Suzuki Swift GL 1.0 5d mk2 1989r.
-
hmmm w zasadzie powinienem mieć jedną korbkę na plusie bo mam 5 drzwi. Ale jak złoże wszytko to zobacze bo może gdzieś się zgubiła
Czekam na foto auta
-
Co do pytania 1. to mogą zostać te blachy, koszt wynosi coś koło 50zł, bynajmniej u mnie tak jest.
-
2. Pasować to pasują mogą się nie zgrywać z górną częścią zderzaka, tablicą rejestracyjna i wcięciem na klapie bagażnika, jak słusznie zauważyłeś masz światła z mk3 w mk2 pooglądaj sobie zdjęcia jak to wygląda w jednym i drugim, zdecyduj jak jest najlepiej i pozamieniaj aczkolwiek pod blendę z mk3 pewnie trzeba dodatkowe otwory tworzyć
3. Mogą być końcówki drążków, możesz też mieć gumy powybijane w zawieszeniu, najlepiej podjedź na stacje diagnostyczna to za parę groszy powiedzą co jest nie tak. Potem i tak będziesz musiał zbieżność ustawić
4. Obstawiałbym krzywe tarcze (z doświadczenia) tylko ja mam je 4, Ty masz z tyłu bębny więc może z nimi coś nie tak
-
hmmm w zasadzie
powinienem mieć jedną korbkę na plusie bo mam 5 drzwi. Ale jak złoże wszytko to
zobacze bo może gdzieś się zgubiłaNo to malina jak będziesz miał to daj znać:D
Czekam na foto auta
Postaram się jutro coś ogarnąć tylko nie mam aparatu i bd musiał telefonem, ale zawsze coś.
Co do pytania 1. to mogą zostać te blachy, koszt wynosi coś koło 50zł, bynajmniej u mnie tak jest.
W takim razie i pewnie u mnie też, a to mnie cieszy bd można zaoszczędzić na coś innego.
2. Pasować to pasują mogą się nie zgrywać z górną częścią zderzaka, tablicą rejestracyjna i wcięciem na klapie bagażnika, jak słusznie zauważyłeś masz światła z mk3 w mk2 pooglądaj sobie zdjęcia jak to wygląda w jednym i drugim, zdecyduj jak jest najlepiej i pozamieniaj oczko aczkolwiek pod blendę z mk3 pewnie trzeba dodatkowe otwory tworzyć hmm
No to jak będę mieć czas to sprawdzę, ale może uda mi się sprzedać to coś innego za to można zrobić jak będzie z nimi większy problem
3. Mogą być końcówki drążków, możesz też mieć gumy powybijane w zawieszeniu, najlepiej podjedź na stacje diagnostyczna to za parę groszy powiedzą co jest nie tak. Potem i tak będziesz musiał zbieżność ustawić
Jak dostanę wolne w obozie pracy to zastosuję się do tego co mówisz i podjadę się dowiedzieć.
4. Obstawiałbym krzywe tarcze (z doświadczenia) tylko ja mam je 4, Ty masz z tyłu bębny więc może z nimi coś nie tak niewiem
Nie dodałem tego od razu, ale to ewidentnie w prawym przednim kole coś więc tył odpada na bank.
5. Pewnie gdzieś tu się przewala
Już przeszukałem:D
P.S.!
Chyba zacznę żałować zakupu tego auta bo jak wracałem do domu jakieś 13km to po włączeniu gazu ciągle strzelał wydech jakbym miał WRC no i na wolnych obrotach na gazie nie trzymał tych ów obrotów:/ Nie wiem czemu? Silnik powinien być już chyba na tyle rozgrzany... Ehh :((
-
Podjedź do serwisu LPG, zrób regulację, zmień filtr i objawy powinny zniknąć, jak nie to świece + kable WN trzeba zmienić prawdopodobnie.
-
Podjedź do serwisu
LPG, zrób regulację, zmień filtr i objawy powinny zniknąć, jak nie to świece + kable
WN trzeba zmienić prawdopodobnie.A może sonde lambda jeszcze trzeba zmienić?
-
Regulacja na pewno nie zaszkodzi, nie jest to drogi zabieg a może pomóc (najtańsza opcja). Świece przy gazie trzeba zmieniać często a jeśli kable są stare to też pasuje zmienić, bo właśnie takie objawy są możliwe przy tych elementach na LPG szczególnie. Zresztą, dobry "gaziorz" powie co i jak
To najbardziej typowe moim zdaniem, co do sondy...nie miałem do czynienia z takim problemem więc się nie wypowiem
-
tzn z regulacją zgadzam się, że bankowo nie zaszkodzi a napisałem o sondzie bo pamiętam, że jak ojciec miał zagazowany samochód jeszcze to właśnie takie cuda się działy jak sonda padła, ale ja się nie znam i za krótko na forum jestem więc niech się lepiej wypowiedzą chłopaki co mają zagazowane swifty
-
Na diagnostykę i do gazownika podjadę w środę bo mam wolne, filtr gazu wymienię sobie jutro i zobaczymy, sondę raczej ja sam wykluczam bo w 2 swifcie nie mam jej z pół roku i nic podobnego się nie dzieje, no zobaczymy a tym czasem wrzucam kilka fotek i tylko z zewnątrz bo nie miałem kiedy środka posprzątać:P:/
P.S.
Mam 3 świece nówki sztuki więc może i jutro je też zmienie.
-
E no tył jest taki jaki powinien być to co Ci nie pasuje
-
jesli masz instalke II gen to sterownik zczytuje dane z sondy lambda i musi być ona sprawna. Gazownik Ci ją sprawdzi miernikiem bez problemu.
-
Tylne lampy są od mk2
Jeśli telepie przy hamowaniu to na bank krzywa tarcza/tarcze z przodu. Zdejmij koło i pomierz sobie suwmiarką grubość tarcz, bo mogą być na granicy zużycia i łatwiej wtedy się wichrują. Gość też mógł wjechać w kałużę na rozgrzanych tarczach i się zwichrowały. Ja mam tarcze kiepskiej firmy i też zaczynają telepać...
Co do strzałów na gazie to wymień przede wszystkim świece - koszt niewielki a na gazie i tak się przyda, jak nie pomoże to sprawdź sondę. wymiana świec pozwoli też sprawdzić czy silnik nie spala oleju. Kiedyś w Polonezie na LPG jak silnik brał olej jedna świeca się zakleiła nagarem z oleju i zmostkowała - silnik strzelał jak zły
A co do przerejestrowania to tablice mogą zostać, zapłacisz tylko za nowy dowód rejestracyjny - coś ok. 80 zł (w moim WK)
-
widzę że nawet rudej nie zawiele jak na te 22 lata to tylko się cieszyć
-
widzę że nawet
rudej nie zawiele jak na te 22 lata to tylko się cieszyćBo doły drzwi zamalowane na czarno
-
E no tył jest taki
jaki powinien być to co Ci nie pasujeWszystko pasuje tylko z mk3 światła mi się bardziej podobają
jesli masz instalke II gen to sterownik zczytuje dane z sondy lambda i musi być ona sprawna. Gazownik Ci ją sprawdzi miernikiem bez problemu.
Nie wiem jaką mam, ale mam wolną środę więc będę mieć zalatany dzień od stacji diagnostycznej, przez załatwienie sprawy z dziurą w szybie, urząd pracy, gazownika do nie wiem już czego, aaa do wymiany świec i filtra gazu:D
Tylne lampy są od mk2
Jeśli telepie przy hamowaniu to na bank krzywa tarcza/tarcze z przodu. Zdejmij koło i pomierz sobie suwmiarką grubość tarcz, bo mogą być na granicy zużycia i łatwiej wtedy się wichrują. Gość też mógł wjechać w kałużę na rozgrzanych tarczach i się zwichrowały. Ja mam tarcze kiepskiej firmy i też zaczynają telepać...
Co do strzałów na gazie to wymień przede wszystkim świece - koszt niewielki a na gazie i tak się przyda, jak nie pomoże to sprawdź sondę. wymiana świec pozwoli też sprawdzić czy silnik nie spala oleju. Kiedyś w Polonezie na LPG jak silnik brał olej jedna świeca się zakleiła nagarem z oleju i zmostkowała - silnik strzelał jak zły
A co do przerejestrowania to tablice mogą zostać, zapłacisz tylko za nowy dowód rejestracyjny - coś ok. 80 zł (w moim WK)
No to z tarczami od razu mi chyba powie na stacji diagnostycznej?! Ze świecami to tak jak pisałem wyżej dopiero w środę, a z tymi tablicami to się cieszę zawsze 90zł więcej na jakieś części:)
PANOWIE!!! Nie śmiać mi się z dołu malowanego bo zobaczycie:P! Ruda jest, ale nie ma tragedii:)
-
Dobra byłem u diagnosty i nie ma chyba tragedii Po obejrzeniu podłogi zadowolony nie jestem, ale no coż coś tam będzie trzeba spawać, ale mogłem się tego spodziewać.
Co do reszty to moje tarcze są w stanie hmm... Albo nie są w stanie, zardzewiałe całe, krzywe, i w ogóle one jeszcze są? Oprócz tego jeszcze klocki i będzie malina.
Do wymiany jeszcze "tuleje drążka reakcyjnego tył prawa i lewa strona " także tuleje kupię, ale muszę gdzieś sobie to zrobić bo sam nie dam rady...
P.S.
Ktoś mi poleci jakieś tarcze? Bo ZIMMERMANN nie opłaca mi się chyba kupować do 1.0 ?
-
Kolego, nie ma co się załamywać!
Mi 2 min po przeglądzie pękła rura wydechowa.. -.- I mam 2 tyg żeby zespawać podłogi kawałek bo inaczej lipa ale...
Opłaca się! Uwierz, jeszcze w wiele miejsc Cię Suzi zawiezie, nawet nie spostrzeżesz się kiedy... -
P.S.
Ktoś mi poleci
jakieś tarcze? Bo ZIMMERMANN nie opłaca mi się chyba kupować do 1.0 ?Bierz tarcze i klocki Kashiyamy,albo jak to się tam pisze, Brembo od momentu kiedy są klepane w Dąbrowie to to jest szajs
-
A napisz Patryku, jak się jeździ litrówką po przesiadce z 1,6 16V?
-
A napisz Patryku,
jak się jeździ litrówką po przesiadce z 1,6 16V?Nie bądź uszczypliwy:))niestety nie jeździ sie:/ teraz docenie 1.6 jak wsiade:d! Jeszcze nie zdarzylo mi się wyprzedzać nawet mam silnik od 1.6 ale nie bede sie bawil w przekladanie bo nie mam gdzie to kupiłem bo mam taka pracę i tylko na tyle mi pozwala, a docelowo i tak chce gitajca kupić:)
P.S.
Klocki i tarcze kupione, a jutro wymiana:)