[moje auto] Manuel, auto z klasą :-)
-
mk4,mk5 ma te włączniki przykręcane z tego co pamietam na wkręty od wewnątrz. tak przynajmniej to pamiętam
-
Nie. Wchodzą na wcisk tylko gorzej jest z wyjściem...
-
Nie wyregulowany LPG, brak podłączonego czujnik TPS. nie startowałem z wysokich obrotów. zacinający się licznik w okolicach 80~100 km/h. droga prosta. opony 165/65/14
-
Dopiero na benzynie widać jakie jest prawidłowe odejście.
-
Dwójka do 100km/h
Nieźle
-
LPG sam sobie reguluję, poprzez jazdę i poprawki. ubogo nie ma a spala naprawdę niewiele ...
Trasa 140-160 km/h non stop - 10.8 L
Trasa zwykła 110-130 + miejscowości - 8.8 L
Miasto - 9.5~10.5 L -
do 115 dokładnie , licznikowo oczywiście;)
Od wczoraj czytam całego temata manuela i jestem pod wrażeniem
wystawiłem swifta na sprzedaż i nikt go nie chce ...
więc chyba czeka mnie remont i swift dostanie lpg i pewnie do śmierci już u mnie , może kiedyś spota walniemy jak zajade nad morze ??? -
do 115 dokładnie ,
licznikowo oczywiście;)
Od wczoraj czytam
całego temata manuela i jestem pod wrażeniem
wystawiłem swifta
na sprzedaż i nikt go nie chce ...
więc chyba czeka
mnie remont i swift dostanie lpg i pewnie do śmierci już u mnie , może kiedyś spota
walniemy jak zajade nad morze ???Dawaj link d ogłoszenia
-
-
wystawiłem swifta
na sprzedaż i nikt go nie chce ...Nie sprzedawaj!!! Mało już jest sedanów z silnikiem 1.6, więc Twój powoli staje się "rodzynkiem"...
-
jak na razie dużo telefonów i nikt jeszcze nie przyjechał obejrzeć , raczej sobie go zostawie , okaże sie wszystko jak zedre podłoge do blachy ,może da sie uratować , nie wspomne o panewkach
-
okaże
sie wszystko jak zedre podłoge do blachy ,może da sie uratowaćMoże lepiej nie...
-
panewki ? stukają ?
-
raczej jedna , ale to sie zobaczy jak odkręcę duł silnika , popychacze prawdopodobnie mam załatwione ,bo poprzednik jeździł na lotosie 15w40
-
NIE MASZ POPYCHACZY.
-
ale dałem !
-
ale zaraz , wałek wali bezpośrednio w zawory?
-
ale zaraz , wałek
wali bezpośrednio w zawory?Przecież tam jest wałek rozrządu w głowicy, a nie w kadłubie, więc w zaworami steruje bezpośrednio wałek (a nawet 2)
-
juz koledze wytłumaczyłem na PW zasade działani
-
jeszcze błądzę po zakątkach silnika , wszystko jeszcze ogarne , na razie załatwiam pierścienie centrujące i nakrętki na alusy ,