[moje auto] Manuel, auto z klasą :-)
-
Przeciez skrzynia Swiftowa jest tak koszmarnie dluga, ze ta roznica w przelozeniu glownym 4,105 vs 3,52 bedzie tylko na plus, nawet w trasie.
-
Przeciez skrzynia Swiftowa jest tak koszmarnie dluga, ze ta roznica w przelozeniu glownym 4,105 vs 3,52 bedzie tylko na plus, nawet w trasie.
No z tym, że różnica będzie na plus nawet na trasie to ja się nie zgodzę.
Przerabiałem taką przekładkę skrzyń w swoim samochodzie i rzeczywiście przyspieszenie było lepsze elastyczność również, ale spalanie wyszło mi większe o ok 0.5 l/100 km (ok 80% jazda po za miastem, 20 % po mieście) -zależnie od stylu jazdy.
Ja polecam taką przekładkę, jeżeli ktoś po za miastem mało śmiga.
A też nie ma co przesadzać, że skrzynia z 1.3 jest taka koszmarnie długa. -
A też nie ma co
przesadzać, że skrzynia z 1.3 jest taka koszmarnie długa.To znajdz mi dluzsza skrzynia w samochodzie
-
w ten weekend Manuel zagadał do mnie i nawet dał się poprowadzić.
Wydech zrobiony na 3 przelotowych tłumikach z czego ostatni siakiś sportowy. basik daje
teraz dalej... alternator ... wsadziłem z mojego 1.0. odrazu mówię... PASUJE.
trzeba go po prostu z całym mocowaniem przekręcić. jakoś z 1.6 miał czasem opory przy obracaniu ręką słychać było ocieranie więc sie nie potoliłem w rozbieranie. z tego co wyczytałem do wszystkich swiftów dają altki 50A 12V.
w moim przypadku koła pasowe takie same. nie ma problemów z jeżdzeniem i odpalaniem nawet przy aku 35Ah.
niestety nie ma tego złego. 3 miesiące bez pracy z parciałymi osłonami zniszczyły 2 przeguby, heh... trzeba zatem wymienić. prawy zewnętrzny oraz... jak dobrze kojarzę... skoro słychać przy przyspieszaniu z lewej strony to podejrzanym jest lewy wewnętrzny
Dla wszystkich dłubiących PAMIĘTAJCIE DOKRĘCAĆ WSZYSTKIE PRZEWODY MASOWE. walczyłem 2 h zanim zorientowałem się czemu mi pompka paliwa nie działa
PS: narazie jeżdżę na wodzie destylowanej w układzie chłodzenia
-
z tego co wyczytałem do
wszystkich swiftów dają altki 50A 12V.gdzie Ci takie herezje napisali ?
-
Hehehe z masa to nie Ty pierwszy walczyles, zdaje sie Erde tez mial przeboje
-
heh kiedyś jakieś artykuły o swifcie i schematy itp.
no to nie wiem. wazne ze na tą chwile chodzi.
bez obciążenia mam 13.8V więc jest ok. jak będzie źle to będę zaglądał do tamtego alternatora z 1.6. póki co po 10 min pracy na rozładowanym aku gdzie wiekszość elektrolitu to woda destylowana odapala za kazdym razem .
wiele jeszcze przedemną.
ciezzko jest odczuć wrażenie przyspieszenia w aucie, gdy nic nie jest przykręcone w środku i klucze wszedzie lataja a deska rozdzielcza trzyma sie na 2 śrubki
-
Zalej silnik płynem, bo już powoli przymrozki w nocy nadają
-
chcę go przepłukać porządnie najpierw zanim płyn zwykły wleję
-
-
w ciągu roku zrobiłem 25 tyś jeżdząc trasę gostynin gdańsk z prędkością ok 120km/h (ok 3500 obr/min). Dłuższa skrzynia pozwoli mi na przyjemniejszą jazdę auto ma mi sprawiac przyjemność podczas jazdy tak w miescie jak i w trasie.
-
Przełożenie długie jest i temu nie zaprzeczam, ale samochód też lekki i w normalnej codziennej jeździe nie jest > moim zdaniem specjalnie uciążliwe - bynajmniej w silniku 1.3 16V SOHC.
Ha, no widzisz i tutaj jest sedno sprawy Ja mialem 1.3 8v, roznica miedzy 68hp i 85hp jest ogromna, to praktycznie 30% mocy wiecej w porownaniu z 8v. Zapewniam Cie, ze w przypadku tego pierwszego byla straszna meczarnia, jezdzilem 1.5 roku 8v, skrzynia byla za dluga. Teraz mam krotsza w silniku doladowanym, 3x tyle mocy i momentu...
-
haha dziś autko miało badaną kompresję. na ciepłym silniku miał na każdym cylindrze równo 13 niby pechowa liczba a cieszy
tylko 1 przegub do wymiany zewnętrzny (obawiałem się że moze wewnętrzny będzie)
-
Apropo przełożeń - w E34 2,0 M50B20 - 150km mam niemal identyczne przełożenia jak w Swifcie 1,3, a pierwsze 2 biegi chyba nawet krótsze
-
w celu weryfikacji. silniki g16b mają altka 55A, a silniki g10a mają 50A. wg mnie te 5A nie powinno namieszać za wiele. opieram się na danych silników z naszego FAQ
-
Ja mialem 1.3 8v, roznica miedzy 68hp i 85hp jest
ogromna, to praktycznie 30% mocy wiecej w porownaniu z 8v. Zapewniam Cie, ze w
przypadku tego pierwszego byla straszna meczarnia, jezdzilem 1.5 roku 8v, skrzynia
byla za dluga.nie ma tragedii, zależy kto jak jeździ
Teraz mam krotsza w silniku doladowanym, 3x tyle mocy i momentu...
Colczitsu czy Auditsu
-
Colczitsu czy
AuditsuW okularnitsu
-
W okularnitsu
kompresoritsu
-
kompresoritsu
wolę turbitsu
-
wolę turbitsu
Tez tak myslalem, dopoki kompressorem nie pona[BIP].... ehem nie poszalalem
Dobra my tu gadu gadu, a autor tematu powinien zapodac filmiki jak to przyspiesza, jakies orientacyjne czasy 0-100 i na 1/4 mili A marzeniem moim skromnym jest postawic 1.6 na kresce z GTi i sprawdzic co jest szybsze i o ile