[moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33
-
Zapewne "na oko"
Ale to wystarczy
żeby zobaczyć różnice, że ta mniej a tamta więcej...nie do końca, tak jak pisał ktoś wyżej - dużo zależy od gniazd w feldze
-
Dokładnie. Nie ma opcji aby moje Borbety przykręcić nakrętkami od stalówek (a próbowałem zaraz po zakupie aby przymierzyć).
-
jak to Pan zmierzył
Więcej zwojów łapie standardowa nakrętka
-
Więcej zwojów łapie
standardowa nakrętkaOświadczam Ci, że w przypadku moich alusów (i pewnie nie tylko) nie jest to prawda!
-
To dziwne, bo moje atiwe da się przykręcić nakrętkami od stalówek, sprawdziłem bo byłem ciekaw.
-
To dziwne, bo moje
atiwe da się przykręcić nakrętkami od stalówek, sprawdziłem bo byłem ciekaw.U mnie przykręcić przykręcisz, ale:
- Nie złapiesz tak dobrze gwintu jak w przypadku nakrętek stożkowych.
- Zniszczysz "gniazda" nakrętek w felgach.
-
hm, u mnie jakieś cuda wianki były w tych atiwe bo środek chyba roztaczany był jak i gniazda, więc kij go wie..., a i stalowe gniazda mam na dodatek, wprasowane są w felgę.
-
Oświadczam Ci, że w
przypadku moich alusów (i pewnie nie tylko) nie jest to prawda!Ale Fondmetale widać są uniwersalne
-
Ale Fondmetale
widać są uniwersalneAle jak dla mnie (bez obrazy) brzydkie.
-
IMO Fondmetale są ładniejsze od Twoich, ale to oczywiście kwestia gustu
-
Jako, że na majówkę praktycznie co roku gdzieś wyjeżdżam to i tak się stało w tym roku.
Dziś trochę pojeździłem po okolicy to i kilka ciekawych fotek udało się Suzkowi strzelić.Foteczki z majóweczki:
Strasznie korciło mnie, żeby znaleźć gdzieś odpowiednie miejsce na fotkę z wiatrakami i w końcu się udało:
No i na koniec fotka która najbardziej mi się spodobała:
Fotki z wiatrakami robiłem przy bardzo fajnej drodze (nr 205 Sławno - Darłowo). Dlaczego fajna? Już wyjaśniam:
- Genialny asfalt.
- Dużo wiatraków przy drodze (a ma być jeszcze więcej, bo powstaje cała ich "farma" w tej okolicy).
- Trasa jest dość kręta, więc fajnie przejeżdża się każdy zakręt przy sporej prędkości (praktycznie przed każdym jest ograniczenie co równa się z tym, że nie było żadnego na którym bym nie złamał przepisów ).
Droga dużo ciekawsza od głównej drogi do Darłowa (nr 37). Jeśli ktoś będzie w tej okolicy to szczerze polecam!
-
Świetna reklama walki z rdzą w swifcie - walka z wiatrakami
Ja też zaraz wyjeżdżam na majówkę, ale jakiekolwiek zdjęcia byłyby raczej kompromitujące
-
Stoo lat stoo lat tirurururuu
-
Świetna reklama
walki z rdzą w swifcie - walka z wiatrakamiZ tej strony na to nie patrzyłem...
-
Stoo lat stoo lat
tirurururuuDzięki, dzięki!
-
Zdjęcia dobre. Podoba mi się kolor zacisków. Ale pisałeś ostatnio że nowa naklejka miała być mała
I oczywiście wszystkiego najlepszego. Mocnych mocowań wahaczy, niskiego spalania przy max mocy
-
stowa
-
Zdjęcia dobre.
Jutro postaram się wrzucić jeszcze fotki z dzisiejszego zachodu słońca.
Ale pisałeś ostatnio że nowa naklejka miała być mała
Przecie maleńka jest. Nie większa niż dłoń.
I oczywiście
wszystkiego najlepszego. Mocnych mocowań wahaczy, niskiego spalania przy max mocyDzięki!
Tobie Boxxing też! -
Też byłem na wybrzeżu w tę majoweczke ale pokusiłem się żeby pojechać Yarisem zamiast Swiftem i teraz trochę tego żałuje bo tamten jednak ma więcej pary i jest wygodniejszy ale niestety bardziej lubi paliwo od suzka
A tak btw którędy jechałeś tam ?
-
A tak btw którędy
jechałeś tam ?O panie, ale pytanie...
Sam nie wiem do końca którędy, bo wylądowałem przez GPS'a (nieaktualne mapy się odbijają!) na chwilę na A1 koło Torunia (niestety musiałem zapłacić ).
Ale do Torunia jechałem przez Sochaczew (nr 92), Wyszogród (nr 50), Płock (nr 62), Włocławek (nr 62), no i z Włocławka do Torunia nr 1. Potem była droga nr 91 (Chełmża, Chełmno). Następnie do Tucholi (nr 240), Chojnice i Człuchów (nr 22), Bobolice (nr 25 przez Rzeczenicę i Biały Bór), następnie do Karwic (prawie cały czas nr 205 przez Drzewiany i Polanów), no i na koniec do Darłowa (nr 6).W sumie wyszło mi 470 km od domu, chociaż przy wyjeżdżaniu GPS pokazywał 478 km do celu, a trzeba zaznaczyć, że dwa razy pobłądziłem (ta A1 i coś jeszcze, ale jak widać błądzenie wyszło in plus ).
No i spalanie z trasy wyszło mi 5,4l/100km bez cackania się w trasie.