[moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33
-
Wkrótce rozpocznie się sezon na dłuższe wyprawy, więc tak jak w zeszłym roku krótka lista rzeczy do zrobienia w Suzku:
- Przywrócenie pełnej sprawności autoalarmu (sygnał świetlny).
- Wymiana tarcz, klocków, bębnów i szczęk hamulcowych.
- Ściągnięcie przedniego zderzaka i oddanie do klejenia (mała przygoda sprzed paru zim).
- Jeśli się uda usunięcie wszystkich, nawet tych najmniejszych wycieków z silnika (ma być sucho i sterylnie :P).
- Klasycznie walka z rudą (doły drzwi, progi, maska).
Co więcej? Wyjdzie w praniu... XD
-
Opyla Ci się go w ogóle trzymać skoro i tak większość czasu śmigasz skoda?
-
Skody nie mogę używać kiedy i gdzie chcę, a poza tym kiedyś zmienię pracę, a czymś trzeba jeździć. Zresztą to Swift, ma u mnie dożywocie i dopóki będzie co ratować będę ratował...
-
@bpx33 powiedział w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
Zresztą to Swift, ma u mnie dożywocie i dopóki będzie co ratować będę ratował...
Bardzo podoba mi się taka postawa. Pochwalam i wqrzam Cię nielubianym lajkiem. :-)
-
Zresztą to Swift, ma u mnie dożywocie i dopóki będzie co ratować będę ratował...
To tak samo jak u mnie wyszło z mondeo 😂 tylko u mnie nieświadomie xd
-
A ja tam wyjmuję silnik i złomuję GTsa :P Swift póki nie wymaga dużej ingerencji blacharskiej to jest spoko, potem to już huta albo wrak race.
-
@gooral powiedział w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
To tak samo jak u mnie wyszło z mondeo 😂 tylko u mnie nieświadomie xd
To teraz wróć myślami do swojego pierwszego auta i będziemy mieli o czym rozmawiać... :P
Swift jest moim pierwszym i jedynym jak na razie autem, a mam go już 9 lat. ;) -
@leo powiedział w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
Bardzo podoba mi się taka postawa.
W tym roku będę próbował dostać się na Verva Street Racing jako wystawiający auto :)
-
To teraz wróć myślami do swojego pierwszego auta i będziemy mieli o czym rozmawiać... :P
Swift jest moim pierwszym i jedynym jak na razie autem, a mam go już 9 lat. ;)Żeby było śmiesznie to też było mondeo 😂 śmiałem się, że pierwsze w ogóle i w PL było mondeo i pierwsze w UK tak samo tylko 14 lat młodsze 😂
Jeśli mam do niego wrócić to fakt dbałem jak umiałem i jak finanse na to mi pozwalały. Rozbiłem je i było mi w sumie żal jak jechało na złom.
Pierwszym autem, którego nie chciałem sprzedawać i myślałem czy go nie trzymać był golf. Drugim volvo 😂 obydwa sprzedane a było mi żal cholernie bo blacharke w jednym i drugim doprowadziłem do stanu niemal idealnego (w volvo był ideał). To samo zamierzam zrobić z fordem w sierpniu jak będę w PL ale jak to ogarnę czasowo i połączę z wyjazdami i weselem to nie mam pojęcia xd -
@Gooral po tym co piszesz obstawiam szanse na dożywocie obecnego Mondeo u Ciebie na jakieś 25%... XD
-
@Gooral po tym co piszesz obstawiam szanse na dożywocie obecnego Mondeo u Ciebie na jakieś 25%... XD
Golfa nie miałem gdzie trzymać a postawienie go na trawniku koło domu i patrzenie jak wrasta w ziemię i niszczeje sensu nie miało. Volvo poszło bo targać go do UK nie było sensu (jak dobrze kojarzę można jeździć max 3 miesiące potem Ci mogą nawet zarekwirować auto) a dwa potrzebna była kasa na ogarnięcie wyjazdu ;)
-
Jest jeszcze coś: użytkowanie prawokierowniczego mądeło w PL (po powrocie Goorala) ma niewielki sens.
-
@leo powiedział w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
Jest jeszcze coś: użytkowanie prawokierowniczego mądeło w PL (po powrocie Goorala) ma niewielki sens.
Jeśli je ogarnę blacharsko to plan jest taki, żeby zabrać je do PL i zrobić przekładkę. Zostawię je jako drugie auto w domu, dla mojej kobiety i tyle.
-
Aha. Jeśli przekładka nie będzie zbyt droga, to plan jest OK.
-
Punkt nr 1 z listy ogarnięty. Jeszcze raz wielkie dzięki @likaon ;)
Co było winne? Po przekopaniu się przez cały przód auta doszliśmy do tego, że jednak padł bezpiecznik... XD
-
@pacior powiedział w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
Czyli jednak alarm nie działał?
Alarm sam w sobie działał (sygnał dźwiękowy) tylko nie było sygnału świetlnego ;)
-
Majówka, majówka i po... :)
W 9 dni zrobione 2271 km.
Jest nowa naklejka do kolekcji (ale inna niż myślicie :P), dostałem pierwszy w życiu mandat za złe parkowanie, zepsuła się na koniec prawa szyba (podnoszenie i opuszczanie), ale więcej info i zdjęć wkrótce! Ktoś zainteresowany fotorelacją z opisem? ;) -
@pacior powiedział w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
Zaszalałeś :) Liczyłeś spalanie?
Średnia z całego wyjazdu to 5,45l/100km przy normalnej jeździe (autostrady i ekspresówki 120-130km/h, trochę korków w Berlinie).
A wyszło dużo kilometrów, bo sam dojazd do miejsca zakwaterowania to ponad 400km. ;) Na miejscu też nie żałowałem jeżdżenia. :PNa fotorelacje zawsze jesteśmy chętni :)
Na początek Suzek w popularnym miejscu:
Zdjęcie nowej lepy będzie jak:
- Umyję Suzka.
- Nakleję ją.
A cały album z wyjazdu jest tu: Majówka 2k18 (UWAGA DUŻO ZDJĘĆ!)
P.S. Jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę zrobić opis miejsc wartych odwiedzenia w Berlinie i okolicach, bo wbrew pozorom to co piszą w internecie nie zawsze jest najciekawsze, a że ja byłem tam już 5 razy to co nieco wiem. ;)