[moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33
-
z rdzą w taki sposób nie wygrasz, bo ona atakuje od wewnętrznej strony blach jak już ją widać na zewnątrz to jedyną skuteczną metodą na jej zwalczenie to wycięcie skorodowanych blach i wstawienie reperaturek (chociaż prędzej czy później ruda znów się pojawi;)
-
Ja u siebie wymieniłem cały błotnik, nie bawiłem się w łatanie i prostowanie.
Błotnik 67 + malowanko 80, więc wyszło bardzo tanio
Błotnik od wewnątrz wysmarowany, pod błotnikiem też zabezpieczone i mam spokój na dłuuugo -
Błotnik 67 +
malowanko 80, więc wyszło bardzo tanio
Błotnik od wewnątrz
wysmarowany, pod błotnikiem też zabezpieczone i mam spokój na dłuuugoTak Ci się tylko zdaje.
Właśnie ten błotnik który poprawiałem dziś drugi raz to kupiony i malowany 4 lata temu... Lewy oryginalny w tych miejscach jest zdrowiutki. -
z rdzą w taki
sposób nie wygrasz, bo ona atakuje od wewnętrznej strony blach jak już ją
widać na zewnątrz to jedyną skuteczną metodą na jej zwalczenie to wycięcie
skorodowanych blach i wstawienie reperaturek (chociaż prędzej czy później ruda znów
się pojawi;)Wiem, ale samemu tego nie zrobię, bo:
a) Nie potrafię.
b) Nie mam gdzie i czym. -
Tak Ci się tylko
zdaje.
Właśnie ten błotnik
który poprawiałem dziś drugi raz to kupiony i malowany 4 lata temu... Lewy
oryginalny w tych miejscach jest zdrowiutki.Już ja się postarałem, żeby go zabezpieczyć
A nawet jak za cztery lata się będzie coś dziać to już nie będzie mój problem chyba -
Jako, że na długi weekend wyjechałem do Gdańska na Drift Masters GP, a w piątek nic się nie działo to było małe zwiedzanie Twierdzy Wisłoujście, a potem przeprawa promowa. Ponoć zyskuje się ok. 12 km chcąc dostać się do centrum. Szkoda tylko, że płatna, ale 6 złotych od auta to nie majątek.
-
Bardzo podobają mi się Twoje wyprawy Swiftem po Polsce - fajny sposób na spędzanie wolnego czasu
Bezawaryjności życzę -
mogles mowic ze bedzie na gp pracuje w warsztacie obok pge areny
-
W ostatnim czasie Swifcioch został trochę doinwestowany:
- wymiana oleju silnikowego i filtra
- wymiana oleju w skrzyni biegów
- wymiana świec zapłonowych (miały być również kable WN, ale nie pasują )
- wymiana filtra powietrza
- wymiana łożyska (KOYO) w prawym przednim kole (niestety to nie ono huczało )
- montaż el. lusterek (jeszcze raz dzięki likaon! )
Wreszcie wszystkie sloty zajęte:
-
W ostatnim czasie
Swifcioch został trochę doinwestowany:nie chcę się czepiać, ale doinwestowanie to tylko te lusterka elektryczne nic więcej, reszta to sama zwykła eksploatacja i tyle.
Wreszcie wszystkie
sloty zajęte:górne też koło licznika ?
-
A co było w mk4-mk5 po lewej ? Z chęcią się dowiem bo chciałbym je czymś obsadzić
-
A co było w mk4-mk5
po lewej ? Z chęcią się dowiem bo chciałbym je czymś obsadziću góry Ci chodzi ?
Jeśli tak to nie wiem, bo sam nie mam tam nic -
Tak, chodziło o górę, no trudno.
-
trzeba było podjechać na pstrąga do Złotego Potoku
-
Kiedy tam byłeś?
Ja w niedziele jeździłem po tych okolicach - blisko 80 km sobie zrobiłem rekreacyjnie z tym że nie swiftem, tylko moją zabawką na takie wyprawy - quad