[moje auto]Suzuki Swift GL 1.0 5d '93r.
-
udało sie poprawić
te purchle na zderzaku ?
nad purchlami popracuje w weekend bo chce żeby dobrze to to wyschło
acha i co jednak
cały będzie w jednym kolorze ?
jak tak to pomyśl o
tym co mówiłem, czyli słupki drzwi i klapy tylnej na czarno
imho bedzie sie
ciekawiej prezentował, niż cały w jednym kolorze
hmm myślałem o tym ale póki co jednolity będzie(pojeżdżę i zobaczę). Zawsze jak coś to mogę kupić folie i okleić elegancko,prawda? zresztą sie zgadamy na spocika to sie obgada -
Teraz proponuje
zbierać cash na swapa i dać mu serce z GTi bo wygląd będzie bardzo fajny i z
zacięciem sportowym, buda zrobiona więc by się to opłaciło
taaak już o tym rozmyślałem:) kto wie może kolejna wiosna, sie zobaczy. Póki co wyjeżdżam z garażu i się nim muszę nacieszyć -
-
eee no niezła lipa, ktore elementy jeszcze sie roznią odcieniami ?
-
eee no niezła lipa,
ktore elementy jeszcze sie roznią odcieniami ?
"niedużo"... drzwi tylne,klapa, i błotniki przednie.... -
Lakierowałeś wszystko tymi samymi lakierami czy po drodze dokupowałeś? Podkład i klar również były te same czy inne? A może rozrobiłeś coś w innych proporcjach lub położyłeś więcej warstw na klapkę...
-
inny podkład i grubość docelowego lakieru potrafią też mocno namieszać
-
wszystko robione wg odpowiednich proporcji. Lakier dokupywałem i to u tego samego sprzedawcy. Kolor jaki jest na klapce jest na budzie, zderzakach i na wewnętrznej stronie drzwi tylnych i klapie. Zresztą nawet w puszcze mi coś się niezgadzało. Pisałem do gościa to przyznał mi rację że rózne odcienie ale część ekipy jest na urlopie i niemoże nic załatwić póki co. Więc czekam. W poniedziałek się pytam ile lakiernik by wziął za malnięcie samą bazą+klar.
-
spodziewaj sie ceny za lakier jak z lokalnej mieszalni plus 100 zł za element za robocizne, normalnie 200, ale podkład jest więc sporą zniżkę urwiesz
-
spodziewaj sie ceny
za lakier jak z lokalnej mieszalni plus 100 zł za element za robocizne, normalnie
200, ale podkład jest więc sporą zniżkę urwiesz
nie nie lakier bym załatwił sam bo i tak muszą mi to wyjasnić(po 25 sie coś dowiem), zresztą jutro się dowiem. Spytać niezaszkodzi.
A tu fotka z wczorajszych prac
ułożone przewody od centralnego,głośnikowe niedokońca, sygnałowe i kabel do sterowania zasilaniem wzmacniacza. W domku trwają prace nad własną listwą LED do lamp(niekupujcie tych tandet z allegro jakby co), fotka niedługo -
Jeszcze dokładnie musze policzyć ile diód wejdzie w klosz ale chyba coś koło 30-35. Odstęp międzi LED-ami to 10mm, co 3 LED jest rezystor 160 Ohm dzięki temu wszystko świeci równoZastanawiam się czy lepiej zalać to klejem na gorąco(musze zrobić test i wystawić taki sztyft na słońce, zobaczę jak zareaguje) czy silikonem
-
klosz, zwłaszcza letem sie nagrzewa od zarówki, gorącak spłynie. Pomijając temperaturę, gorącak po jakimś czasie puści, zwłaszcza w podwyższonej wilgotności. Silikon, i to nie jakiś najtańszy, minimum soudal, na pewno nie neutralny czy szklarski - ma jechać octem na kilometr.... robiło sie lampiki do roweru..... ;P
A tego pacana z mieszalni to chętnie bym oskalpował.......
-
A tak zapytam na temat tej konstrukcji LED - brałeś pod uwagę to, że policja może narobić ci problemów ? Taka ingerencja w światła nie jest raczej dozwolona
-
-
A tak zapytam na
temat tej konstrukcji LED - brałeś pod uwagę to, że policja może narobić ci
problemów ? Taka ingerencja w światła nie jest raczej dozwolonaGdzieś na drugiej czy trzeciej stronie napisał, że ledy będą na samodzielnym wyłączniku. Więc policja nie ma nic do tego, najwyżej upomni, że taki sprzęt to tylko na zlotach na terenie prywatnym i poprosi o wyłączenie, podobnie jak neony pod podwoziem.
-
-
ale z tymi głośnikami w półce to dales
-
A tak zapytam na
temat tej konstrukcji LED - brałeś pod uwagę to, że policja może narobić ci
problemów ? Taka ingerencja w światła nie jest raczej dozwolona
tak licze się z tym że mogą mieć wątpliwości. Póki co na osobnym przełączniku niebedzie. Zrobiłem układ na przekaźniku. Ale moje LEDy przynajmniej widać w dzień a nie jak ostatnio mijałem Audi 80 z takimi kloszami : http://allegro.pl/lampy-przednie-audi-80-b4-91-94-sedan-led-black-i1705030062.html i te LEDy(a tylko na tym jechał) zobaczyłem z odległości.... jak się mijaliśmy
aaa i jeszcze coś. Listwa będzie umieszczona nad odbłyśnikiem więc niebedzie zakłócana wiązka świetlna od świateł mijania -
ale z tymi
głośnikami w półce to dalesco jest nie tak? opisz więcej
-
co jest nie tak?
opisz więcej