[moje auto]Suzuki Swift GL 1.0 5d '93r.
-
Pomijając poradniki,sam dźwięk i inne sprawy, polka w Swifcie jest taka licha ze dociążenie jej głośnikami ktore swoje waza to same problemy.
Skrzypi to, urywa sie, lata na dziurach lipa straszna.
-
Pomijając
poradniki,sam dźwięk i inne sprawy, polka w Swifcie jest taka licha ze dociążenie
jej głośnikami ktore swoje waza to same problemy.
Skrzypi to, urywa
sie, lata na dziurach lipa straszna.
ja mam tylną półkę(oraz te małe boczne) własnej roboty ze sklejki 10mm albo 12mm, niepamiętam teraz, dodatkowo półka jest wzmocniono kantówkami z przodu i z tył. -
Pomijając
poradniki,sam dźwięk i inne sprawy, polka w Swifcie jest taka licha ze dociążenie
jej głośnikami ktore swoje waza to same problemy.to skoro pomijamy dźwięk, to na co w ogóle montować głośniki w aucie ...
-
Tak przy okazji:
Przepis ECE-R87 (wyciąg)
Intensywność światła reflektora do jazdy dziennej od 400 do 1200 kandeli.
Minimalna powierzchnia świetlna każdej lampy 20 cm²
Automatyczne włączanie świateł dziennych równocześnie z rozruchem pojazdu.
Włączanie i wyłączenie świateł dziennych bez użycia dodatkowych narzędzi.
Automatyczne wyłączenie świateł dziennych przy włączeniu świateł mijania lub przeciwmgłowych (jednakże nie przy krótkotrwałym włączeniu świateł drogowych).Nie ma wymaganego odcięcia wiązki światła, więc o to nie mogą się niebiescy czepiać. Nie chce mi się liczyć ledów na zdjęciu ale jak jest ich przynajmniej 33 to te których zajczykowski używa łapią się pod przepisowe światła do jazdy dziennej. Teraz je podpiąć jak należy i niebiescy nie powinni się czepiać. Zawsze mogą zacząć szukać homolagcji, ale to musieli by się naprawdę uwziąć.
-
to skoro pomijamy
dźwięk, to na co w ogóle montować głośniki w aucie ...Idąc tą drogą to należy zabudować cały bagażnik ogromną skrzynią basową,rozrzucić z 8 głośników po całym wnętrzu, wykleić sufit i podłogę wytłaczankami od jajek, tylne szyby też, i podłączyć estradowy system nagłośnienia z 4 procesorami dźwięku dbającymi o niwelację ewentualnych odbić i innych niepożądanych efektów.... 90 % słuchaczy nie zauważy różnicy między zestawem zajczykowskiego i 10x droższym profesjonalnym wykonaniem, więc... dajcie se luzu
-
ależ jesteś wnikliwy
chodzilo mi o to ze kazde obciążenie polki rowna sie problem,
a uogólniając to cala ta polka to lipa.jesli ja zwmocniles to ok bedzie lepiej ale i tak podejrzewam ze bedzie skakac na dziurach.
Kolejna kwestia to ze jesli to ma byc profi robota to glosniki w polce odpadają, nie fajnie sie slucha muzyki dobiegającej z tylu (przynajmniej mi) a i w polce nie gra to tak jak ma być.
Składaj do kupy auto oby Ci sie udalo jak najszybciej, nie wiem co tam masz jeszcze do roboty ale sam srodek wrzucic to jest chwila roboty. Podziwiam zapał i chęci przy tym aucie widac ze nie odwalasz fuszery.
-
nie chodzi o to co napisałeś, podejrzewam ze Hellsin'owi jak i mi chodziło o to ze zamiast wkładać głośniki w polkę należy je w dobrze przygotowane drzwi umieścić i tyle.
-
90 % słuchaczy nie
zauważy różnicy między zestawem zajczykowskiego i 10x droższym profesjonalnym
wykonaniem, więc... dajcie se luzuno to widać jak wielu aut słuchałeś ... no ale ja się nie znam, więc ...
a uogólniając to
cala ta polka to lipa.
jesli ja zwmocniles
to ok bedzie lepiej ale i tak podejrzewam ze bedzie skakac na dziurach.co racja to racja, ja wzmacniałem te bolce po bokach, ale po roku jest to samo i znów czeka poprawka ( uroki twardego zawieszenia ).
-
Nie no, aż musiałem się zarejestrować...
Czy wy Panowie ze zrozumieniem czytacie???
Półka jest zupełnie nowa, bodajże 12 mm sklejka dodatkowo powzmacniana i mocowana inaczej niż, te atrapy:)
Poza tym kolega zajczykowski nie chciał skrzyni z tyłu, tylko właśnie głośniki na półce, tak na marginesie, o co chodzi z tą obsesją na punkcie basu??? te wszystkie skrzynie, tuby, subwoofery, przecież to jest żenada maksymalna i zdrowia szkoda:)
Pozdro.Ps Andrju kończ to wreszcie!!!
-
Nie no, aż musiałem
się zarejestrować...to fajnie, ale ...
Czy wy Panowie ze
zrozumieniem czytacie???... Ty nie wiesz gdzie się witamy ...
Półka jest zupełnie
nowa, bodajże 12 mm sklejka dodatkowo powzmacniana i mocowana inaczej niż, te
atrapy:)ale co to ma do rzeczy, mogę Ci ją zrobić nawet z 16 czy 32 ... a i tak to będzie licho grać.
Poza tym kolega
zajczykowski nie chciał skrzyni z tyłu, tylko właśnie głośniki na półce, tak na
marginesie, o co chodzi z tą obsesją na punkcie basu??? te wszystkie skrzynie, tuby,
subwoofery, przecież to jest żenada maksymalna i zdrowia szkoda:)no ok, nie chciał, to mógł zrobić dobrze przód ...
co do marginesu - tak 90% ludzi jest tempa ... bo wozi subwoofer z odseparowanym z przodu - masz rację.Pozdro.
Ps Andrju kończ to
wreszcie!!!tu popieram i w sumie tylko w tym punkcie.
-
a Ty nie wiesz
gdzie się witamy ...W sumie tylko "przejazdem" tu jestem:) jeżeli chodzi o przywitanie, to WITAM.
ale co to ma do
rzeczy, mogę Ci ją zrobić nawet z 16 czy 32 ... a i tak to będzie licho grać.Odniosłem się do wypowiedzi kolegi, który stwierdził, że montaż głośników w półce ze swift'a to lipa, w półce oryginalnej owszem, lipa, w tej którą ma zajczykowski również lipa, tyle, że troszkę mniejsza:)
Ps. jeżeli chodzi o audio w samochodzie, to generalnie jest porażka, nie słyszałem dobrze brzmiącego audio w aucie, a słyszałem wiele systemów, tych pro również. Dlaczego o tym piszę? żaden system audio w aucie nie równa się dobremu systemowi STEREO w domu, którego zwolennikiem zresztą jestem. Długo by tu się rozwodzić, scena, przestrzeń, źródła pozorne,wszystkie inne "smaczki" w aucie tego nie ma i tyle, no i jeszcze ta "kwadrofonia". Jedyne co da się zaobserwować nawet w demo car-ach, to "jazda" na decybele.no ok, nie chciał,
to mógł zrobić dobrze przód ...Jak to mówią, jak się nie ma co się lubi, to się...
Fakt, mógł zrobić dobrze przód ...tu popieram i w
sumie tylko w tym punkcie.I również zgadzam się z Tobą w tym punkcie
Pozdrawiam serdecznie.
-
Ledów jest 39 na lampę.
Zostawcie już to audio!!! Ja chce żeby auto było praktyczne a zarazem miło było posłuchać muzyki. Słuchałem w takim układzie jakim mam czyli tył nisko-tonowe, przód dół średnio-tonowe i przód u góry wysoko-tonowe, prawie rok i jestem zadowolony. W planach mam zakup boczków od renault19(chyba własnie te pasują do Swifta na przód) i wtedy popracuje bardziej nad przodem. Tyle w temacie póki co a dla rozluźnienia to sobie film obejrzyjta, o! -
W sumie tylko
"przejazdem" tu jestem:) jeżeli chodzi o przywitanie, to WITAM.witamy się gdzie indziej, ale witaj
Odniosłem się do
wypowiedzi kolegi, który stwierdził, że montaż głośników w półce ze swift'a to lipa,
w półce oryginalnej owszem, lipa, w tej którą ma zajczykowski również lipa, tyle, że
troszkę mniejsza:)nie mniej jednak nadal lipa
Ps. jeżeli chodzi o
audio w samochodzie, to generalnie jest porażka, nie słyszałem dobrze brzmiącego
audio w aucie, a słyszałem wiele systemów, tych pro również.to mało aut słuchałeś, ja słuchałem tych ze sprzętem zarówno za 2k pln jak i za 50k pln, wierz mi jest różnica, dodatkowo jak na audio w samochodzie to gra to w niektórych autach naprawdę zaskakująco na wysokim poziomie, powiem więcej, nie jeden user z HA by się tego nie powstydził.
Pozdrawiam
serdecznie.również pozdrawiam
Ledów jest 39 na
lampę.no i fajnie, tylko podepnij to sensownie co by niebiescy nie mieli nic do Ciebie, oraz użytkownicy na drodze.
Zostawcie już to
audio!!! Ja chce żeby auto było praktyczne a zarazem miło było posłuchać muzyki.da się - zarówno praktycznie jak i posłuchać muzyki
Słuchałem w takim układzie jakim mam czyli tył nisko-tonowe, przód dół
średnio-tonowe i przód u góry wysoko-tonowe, prawie rok i jestem zadowolony.ja słuchałem we 3 way-u i 2 way-u + sub, swift ma wdzięczną akustykę wnętrza, poza skrzypiącymi plastikami
W planach mam zakup boczków od renault19(chyba własnie te pasują do Swifta na przód) i
wtedy popracuje bardziej nad przodem.w 5D jest dużo fajniej niż w 3D, lekkie podcięcie blachy i masz 16,5cm w drzwi
a dla rozluźnienia
to sobie film obejrzyjta, o!
od 3:19 - tytuł songa proszę :] dodatkowo - rób 2 część jak dasz radę bo obecnie pada i chyba robota idzie słabo
-
w 5D jest dużo
fajniej niż w 3D, lekkie podcięcie blachy i masz 16,5cm w drzwiw 3D też jest fajnie a bulle dalej leżakują w pudełku i czekają na montaż
PeeS. Kiedy wbijasz na śląsk?
A co do filmiku... no kawał serca i roboty włożony,szacun teraz na pewno nie będziesz się chciał szybko rozstać ze swoim Swiftolotem
-
w 3D też jest
fajnie a bulle dalej leżakują w pudełku i czekają na montażw 3D jest średnio trzeba robić maniany Jak tam tweetek ? - żyje ?
PeeS. Kiedy wbijasz
na śląsk?pewnie nieprędko, na razie nie mam nic tam do załatwiania
A co do filmiku...
no kawał serca i roboty włożony,szacun teraz na pewno nie będziesz się
chciał szybko rozstać ze swoim Swiftolotemco racja to racja
-
w 3D jest średnio
trzeba robić maniany Jak tam tweetek ? - żyje ?tweetki ma Jelon ze słupami,mi zostały głośniole i zwrotki i tylko to będę wrzucał... kiedyś jak będzie czas
pewnie nieprędko,
na razie nie mam nic tam do załatwianiabyś przyjechał pooglądać stare gęby
-
tweetki ma Jelon ze
słupami,mi zostały głośniole i zwrotki i tylko to będę wrzucał... kiedyś jak
będzie czasukej tylko tym razem bez komarów
byś przyjechał
pooglądać stare gębyoj tam, oj tam jak dostanę służbówkę to będę u was co 2 dzień
-
ukej tylko tym
razem bez komarówzaproszenie? ahhhh te wspomnienia z montażu
oj tam, oj tam
jak dostanę służbówkę to będę u was co 2 dzieńja czasem weekendami
-
ogólnie robota idzie słabo bo czekam na wyjaśnienie tej sprawy z lakierem. Utwór to B-Complex- Beautiful Lies a reszta to ... zgadnijcie hehe już pomału składam drugą część