[moje auto]Suzuki Swift GL 1.0 5d '93r.
-
felga już w sumie
wybrana ale to raczej pokaże na sam koniecCzekamy z niecierpliwością
-
wściekły pomarańcz? tzw electric orange? będzie ostro...chociaż mi się ostatnio podoba czarna satyna. Sporo alf i kilka subaru takich widziałem.
Załóż tylne drzwi i zobacz jak to nadkole się z nimi spasowało.... ten zaznaczony odcinek co go wyciągnąć nie możesz musi przede wszystkim z drzwiami się ładnie spasować.
-
wściekły pomarańcz?
tzw electric orange? będzie ostro...chociaż mi się ostatnio podoba czarna satyna.
Sporo alf i kilka subaru takich widziałem.
Załóż tylne drzwi i
zobacz jak to nadkole się z nimi spasowało.... ten zaznaczony odcinek co go
wyciągnąć nie możesz musi przede wszystkim z drzwiami się ładnie spasować.tak tak wiem właśnie założyłem i stwierdziłem że skopałem ale cóż po to robię żeby się nauczyć :] Tylko buda chyba dostała jakiś naprężeń bo mi sie drzwi niedomykają jak na początku. Postawie jutro na koła i zobaczę co i jak. Nie przejmuję się, dam rade
to będzie prawie electric orange(chciałbym taki)bo 1l kosztuje 240zł a to za drogo -
hej! w końcu zajrzałem dziś do Suzi dziś wykonałem:
-wykończyłem nadkole (wyszło czadersko moim zdaniem)
-położyłem druga warstwę maty na dużą dziurę
-nałożenie na laminat szpachlówki(wyrównanie przejść i nierówności)
-wyrównanie wgniecenia w progu(pod słupkiem)
-zabezpieczenie antykorozyjnie całej tylnej części
-wyczyszczenie z kleju i z ognisk korozji miejsca po uszczelce bagażnika+zmatowienie
A tu fotki
Oto nadkole jak oceniacie??
szara szpachlówka to miejsce po wgnieceniu
a tak wygląda pomalowany tył
Zostało tylko szpachlówką wykończeniową zrobić próg i wygładzić wszystko i można się brać za drugą stronę :] Malowanie podkładem zrobie jak będe miał gotowe całą bude -
Całkiem sprawnie Ci to idzie! W takim tempie to za góra 2 tygodnie będziesz śmigał... Życzę powodzenia i dalszego samozaparcia!
-
Nono szacun czekam na zakończenie prac i efekt końcowy
-
Ładnie! Oby tak dalej!
-
Kawał ładnej pracy ale nie wiem czy nie ma zbyt małego luzu (szczeliny) między drzwiami a błotnikiem. To taka moja uwaga
-
Świetna robota, życzę wytrwałości w pracach Będę śledził do końca ;P
Odbiegając od tematu sam kupiłem świstaka, tyle że jest w opłakanym stanie.. Znacie może jakieś tanie sposoby, żeby póki co z zewnątrz go poprawić? Czasu mam masę, napaliłem się na niego i chciałbym żeby jakoś wyglądał ale z kasą ciężką
-
Świetna robota,
życzę wytrwałości w pracach Będę śledził do końca ;P
Odbiegając od
tematu sam kupiłem świstaka, tyle że jest w opłakanym stanie.. Znacie może jakieś
tanie sposoby, żeby póki co z zewnątrz go poprawić? Czasu mam masę, napaliłem się na
niego i chciałbym żeby jakoś wyglądał ale z kasą ciężkądzięki:)oj chyba się jeszcze nie zapoznałeś z zasadami na forum najpierw się przywitaj ze wszystkimi(wątek:POWITANIA) jakbys pokazał autko to można by coś powiedzieć
-
ale nie wiem czy nie ma zbyt małego luzu (szczeliny) między drzwiami a
błotnikiem. To taka moja uwagapostaram się poprawić
-
postaram się
poprawićjak będę mieć jutro chwilę to Ci zrobić mogę foto z bliska, jaka tam ta szpara ma być
-
Świetna robota,
życzę wytrwałości w pracach Będę śledził do końca ;P
Odbiegając od
tematu sam kupiłem świstaka, tyle że jest w opłakanym stanie.. Znacie może jakieś
tanie sposoby, żeby póki co z zewnątrz go poprawić? Czasu mam masę, napaliłem się na
niego i chciałbym żeby jakoś wyglądał ale z kasą ciężkąA za ile go zdobyłeś?
-
jak będę mieć jutro
chwilę to Ci zrobić mogę foto z bliska, jaka tam ta szpara ma byćmasz 5d i tak cicho siedzisz??? no byłbym bardzo wdzięczny za fotkę. Zrób też całego nadkola chciałbym porównać całość
-
Zdobyłem go za 900zł, to jest autko, na którym mam się nauczyć do końca śmigać i w ogóle, zdałem 2 miechy temu prawo ale jak wiecie, jak się już ma to autko to się chce, żeby jakoś wyglądało i śmigało.. Autko miało jakąś stłuczkę bo jest poklejone niemiłosiernie, byle ktoś go kupił, trafiło na mnie ;P
PS: Fotkę dodam jak mi znajomy prześle bo póki co jest niedostępny -
masz 5d i tak cicho
siedzisz??? no byłbym bardzo wdzięczny za fotkę. Zrób też całego nadkola
chciałbym porównać całośća co myślałeś, że wszyscy mają 3D Jutro zrobię jak się uda bo sam grzebię przy aucie aktualnie i czasu, oraz głowy za bardzo nie mam do tego
-
No jak jestes ze Szczecina, to można zrobic jakiegoś spota, podjedziesz i sie oceni to Twoje auto i tyle
-
No jak jestes ze
Szczecina, to można zrobic jakiegoś spota, podjedziesz i sie oceni to Twoje auto i
tyledobrze gada ja też mogę zajechać drugim wozem więc czekamy na cynk kiedy
-
Dziś robiłem z kuplem(+koleżanka na leżaku która się uczyła i dopingowała nas )dziś wykończone nadkole, próg jeszcze do wygładzenia szpachlówką wykończeniową i bedzie cacy-można przetaczać auto na drugą stronę. Dziś zacząłem ciekawą operację a mianowicie wzmocniłem dach. Na pomysł wpadłem jakieś 1,5 tygodnia temu. Dach jest niesamowicie giętki a ma kilka dużych rys i niewielkich wgnieceń, a co za tym idzie szpachlowanie byłoby bez sensu bo odpadnie. Postanowiłem że spróbuje z matą szklaną Oto relacja foto
tu po usunięciu seryjnego wygłuszenia(będzie zupełnie nowe ) po zmatowieniu i odtłuszczeniu przyszedł czas na matę...
jakie to jest męczące to niemacie pojęcia ale udało się Efekt? Nie uwierzycie ale po ok 25min(laminat jeszcze trochę miekki) dach jest o wiele sztywniejszy!!
poczekacie na fotki bo serwer ma przerwę na którym foty wrzucam -
Znacie może jakieś
niego i chciałbym żeby jakoś wyglądał ale z kasą ciężkąWłaśnie oglądasz jeden ze sposobów renowacji auta za niewielką kasę. Ciężko napisać co i jak zrobić nie widząc auta, ale możliwe, że sporą część czynności robionych przez autora wątku czeka na Twoje wykonanie. Przynajmniej jeżeli chodzi o prace na zewnątrz auta. Alternatywą jest oddanie auta do warsztatu.