[moje auto]Suzuki Swift GL 1.0 5d '93r.
-
silnik i swap na
GTi to nic trudnego bo mocowania pasują pod Twoja bude. Przełożyć musisz zawieszenie- cała elekryke.
A nie trzeba przespawywać jednego mocowania? a zawieszenie czemu trzeba zmieniać?
jak coś to mam
sporo pozostałości po GTi jakbyś chciał
( zawias od gti ,
liczniki z 9k na budziku i inne tego typu pierdoły )
dobrze wiedzieć
nawet jeśli nie
kupisz silnika + skrzyni to ja bym szukał samego silnika bo jeśli Twoja litrowa
skrzynia jest w bdb stanie to też bez problem da radę z silnikiem GTi - no i zawsze
taniej
no nawet lepiej się zbiera z tego co wiem - cała elekryke.
-
ale teorie snujecie ... przecież to ten sam blok pany
-
jaki ten sam blok ? 1.0 i 1.3 ?
-
jaki ten sam blok ?
1.0 i 1.3 ?aaaa, zapomniałem że kolega ma 1.0 to fakt, jedno mocowanie do przespawania zwracam honor pisałem o 1.3 8V z rozpędu
-
co do tarcz masz te
mniejsze. 231 były w GTI oraz 1.6 jak dobrze pamietamOn ma właśnie 231 mm, te mniejsze były w swiftach mk1, a GTI i 1,6 ma 250 mm z przodu, Panie
-
On ma właśnie 231
mm, te mniejsze były w swiftach mk1, a GTI i 1,6 ma 250 mm z przodu, PanieCalkiem duzy hebel jak na lekkie auto, a i tak slabo hamuje
Skrzynia z 1.0 i Gti pierwsze 2 biegi ma takie same, kolejne w 1.0 sa dluzsze.
-
On ma właśnie 231
mm, te mniejsze były w swiftach mk1, a GTI i 1,6 ma 250 mm z przodu, Panie
czyli rozumiem, że te 231mm są u mnie i takie zakupić -
najlatwiej sciagnac koło i sprawdzić
-
Przecież masz wentylowane tarcze więc na pewno nie 10mm. 231 mm 17mm, wentylowane wewnętrznie, wysokość części aktywnej 50mm.
216mm /10mm nie wentylowane to MK1 panowie....BTW GTI ma 250mm/18.5mm
-
Po za tym podjąłem
decyzję, zmieniam silnik na gti wszystko zależy czy uzbieram tyle kasy(przed wczoraj
na allegro za 1600zł był/jest silnik+elektryka+półosie i nawet skrzynia). Trzeba
jeszcze mechaniora znaleźć choć może z tym by problemu niebyło bo może ten lakiernik
by mi w tym pomógł bo też zna się na mechanice itd.(Chce budować Hot roda więc myślę
że się zna).Gratuluje decyzji, będzie super GTi a tak swoją drogą to nie zbieraj na silnik i skrzynie tylko bierz tego i przekładaj graty, resztę na handel i wyjdzie Cię to prawie za darmoche o ile jeszcze nie zarobisz na tym
-
a tak swoją drogą to nie zbieraj na silnik i skrzynie tylko
bierz tegoHehe, tego już dawno nie ma...
-
Hehe, tego już
dawno nie ma...Czyżbyś wiedział co się z nim zadziało?
-
to może tego..... LOL
http://www.ebay.co.uk/itm/1996-SUZUKI-SW...=item3a6b9fdef5 -
Gratuluje decyzji,
będzie super GTi a tak swoją drogą to nie zbieraj na silnik i skrzynie tylko
bierz tego i przekładaj
graty, resztę na handel i wyjdzie Cię to prawie za darmoche o ile jeszcze nie
zarobisz na tymnawet felgi z niego będą pod kolor bumble bee
-
nawet felgi z niego
będą pod kolor bumble beeprzecież Erde pisał, że sprzedany
-
Czyżbyś wiedział co
się z nim zadziało?Tak Jakby ktoś coś z niego chciał to pisać na priva... A fele jeszcze są
-
Tak Jakby ktoś
coś z niego chciał to pisać na priva... A fele jeszcze sąkolekcjonujesz silniki czy co ?
-
kolekcjonujesz
silniki czy co ?Erde został nałogowym swifciarzem
Ten nałóg naprawdę wciąga
-
Elo autko teoretycznie skończone. dziś przyszła paczuszka z tarczami.
jeszcze klocki muszę zamówić, pytanie czy te będą pasować na stówke? http://allegro.pl/1857-klocki-hamulcowe-suzuki-swift-kashiyama-i1899415901.html
i jeszcze jedno czy ten pasek klinowy będzie pasował?http://allegro.pl/pasek-klinowy-ford-subaru-suzuki-swift-3pk-815-i1905546151.html
trzeba jakiegoś spota koledzy -
Powiem szczerze, że troszkę marzy mi się takie 5d, ale Subaru Justy oklatkowane i z napędem RWD
Co do swapu, ja mam od strony grodziowej przerobioną samą łapę, a nie mocowanie.
Co do zawieszenia z GTi, chodzi o amortyzatory, sprężyny, przedni stabilizator i jakbyś spojrzał z tyłu, czy moze akurat w 5d wsadzali mocowanie tylnego stabilizatora to i tylny stabilizator, 2 zwrotnice przód, + 2 piasty na tył pod tarcze opcjonalnie, 2(4) zaciski. Troszkę tego jest niestety, ale polecam taki swapik, polecam