[moje auto] Suzuki Swift GTi mk2 1990r dedykowany by MKV
-
przy takiej redukcji uszczelke pod głowicą mogło wysłać w kosmos. W kazdym razie mowiłem ze pasek nie ma prawa przeskoczyć
-
przy takiej
redukcji uszczelke pod głowicą mogło wysłać w kosmos. W kazdym razie mowiłem ze
pasek nie ma prawa przeskoczyćNiby uszczelka KP powinna wiele wytrzymać ale kto to wie... jakby to tylko uszczelka była to by byl9o fajnie
-
Z najświeższych informacji sprzed chwili:
Kompresja:
Cylinder 1 - 0
Cylinder 2 - 0
Cylinder 3 - 0
Cylinder 4 - 1 -
Kompresja konkretna
-
Kompresja konkretna
Jeśli to będą tylko zawory to tragedii nie będzie bo na początku roku za wszystkie chyba wydechowe zapłaciłem 240zł czyli wychodzi 30zł sztuka. Oby dół silnika był nieruszony i głowica sama w sobie
Fajnie by było jakby z naprawą udało się z tysiaku zmieścić... (miała być kasa na wałki no ale cóż... )
-
Ech, ale pech, jak nie jakis debil wgniatajacy blotnik to jeszcze to
Masz serce do tego samochodu
-
Ech, ale pech, jak
nie jakis debil wgniatajacy blotnik to jeszcze to
Masz serce do tego
samochoduJego portfel ma dopiero serce do tego samochodu
-
Z najświeższych
informacji sprzed chwili:
Kompresja:
Cylinder 1 - 0
Cylinder 2 - 0
Cylinder 3 - 0
Cylinder 4 - 1Dobrze odprezony, mozna duzo z turbo dmuchnac
Kiedy glowe sciagasz? -
Cytat:
Dobrze odprezony, mozna duzo z turbo dmuchnac
Oj tutaj to i quattro turbo my mogło być - po sprężarce na cylinder
Cytat:
Kiedy glowe sciagasz?
Główka właśnie się zdejmuje i jutro rano pewnie trafi na Krasnobrodzką... znowu... może jakiś rabat uda się wynegocjować
-
Pogięte wszystkie zawory wydechowe - nie jakoś mocno ale najwyraźniej tak,że kompresji nie trzymają kompletnie. Dolotowe wyglądają OK. Jeśli tak to tragedii mam nadzieję nie będzie
Przy okazji flokowana decha kończy się właśnie instalować -
Silnik się remontuje a w międzyczasie zaprezentuję coś o czym mówiłem już dłuższy czas temu a niedawno udało się to zrealizować - fotel z GTi jako mebel domowy
Jest bardzo wygodny, świetnie się sprawuje zarówno podczas grania na kierownicy oraz do oglądania filmów itp Na razie mam przerobiony mój fotel kierowcy ale niedługo przerobię również fotel pasażera
Polecam
ps. zdjęcie było robione od tak sobie do testowania nowego telefonu więc stąd to "piwo"
-
takiego gitajca to predko nie zapalujesz.
-
Cytat:
takiego gitajca to predko nie zapalujesz.
No tutaj to i z 6 biegu na 1 mogę redukować i nic się nie stanie hehe
Skrzynia jednak dostaje po dupie odrobinkę bo zawsze jak jest możliwość gram na manualu a nie na sekwencyjnej (łopatki)Przeróbkę siedzenia polecam każdemu
Teraz jeszcze zrobić jakiś stolik np ze szklanym blatem opartym na głowicy czy coś w tym stylu
-
Mi lepiej nie polecaj takiej przeróbki, bo w moim przypadku fotel ze swifta kończy się na potylicy (japończycy nie przewidzieli, że ktoś może mieć 190 cm ).
-
Mi lepiej nie
polecaj takiej przeróbki, bo w moim przypadku fotel ze swifta kończy się na potylicy
(japończycy nie przewidzieli, że ktoś może mieć 190 cm ).No ja mam 180cm i tak w połowie głowy mi się kończy ale wygodny jest do domu - nie wiem jednak jak się Tobie w nim siedzi
-
Nie wiem jednak jak się Tobie w nim siedzi
Krótko -
Piwo powiadasz, polemizował bym
Co to za model kierownicy? kiedyś tez miałem zajawkę na takie pierdoły
-
Cytat:
Piwo powiadasz, polemizował bym
No przecież napisałem piwo w cudzysłowiu
Cytat:
Co to za model kierownicy? kiedyś tez miałem zajawkę na takie pierdoły
Logitech G25
-
Generalnie zgięte są wszystkie zawory wydechowe oraz popękały prowadnice zaworowe.
Jutro fotki jakieś może uda się wrzucić -
Mały foto update z wykonywanych prac
Z ciekawostek wczoraj się dowiedziałem, że wałek mi się w szklanki lekko wbił i kilka sztuk jest do wymiany ale zapomniałem zrobić zdjęciaJeden z zaworów wydechowych - jak widać ma lekki odchył od pionu
Prawie jak 5 zaworów na cylinder (to z poprzedniego razu). Widać ślady po uderzeniu zaworów w tłoki.
Nowe zawory wydechowe - oby po raz ostatni
Przy okazji wreszcie na swoje miejsce trafi flokowana decha z dodatkowymi zegarami