[moje auto] Suzuki Swift GTi mk2 1990r dedykowany by MKV
-
Czemu wymieniasz komputer?
Bo na przyszłość odcinka wyżej musi być a i mapy teraz już jakieś zmodyfikowane powinny być
-
bo mu najnowszy CRYSIS 2 nie dziala
Ty się nie bój - jedynka na full detalach chodziła to i 2 pójdzie... ale i tak na PS3 jak już kupię teraz
Ale tak z innej beczki to co to za śmiecenie u mnie w temacie ???
MOD... wiem że jest sobota ale poprosiłbym o lekkie posprzątanie (nie musi być dziś - może być w poniedziałek - piątek 8:00-16:00)
-
Wczoraj kolejne zacieranie śladów po instalacji LPG - wymieniony tylny zderzak na taki bez końcówki do LPG i wymiana wężyków chłodzenia na nowe bez żadnych króćców łączących (przy wysokich obrotach lekko przeciekały).
Były też pierwsze przymiarki flokowanej dechy i dodatkowych zegarów ale o tym więcej wkrótce
-
Były też pierwsze
przymiarki flokowanej dechy i dodatkowych zegarów ale o tym więcej wkrótceZaraz, zaraz deska flokowana będzie, to pewnie Ty zakupiłeś kierownicę Sparco od Erdego?
-
Zaraz, zaraz deska
flokowana będzie, to pewnie Ty zakupiłeś kierownicę Sparco od Erdego?Kierownicy nie - od niego kupiłem dechę z zegarami i komputer
Dziś byłem już dowiadywać się ile będzie kosztować flokowanie kilku innych elementów aby ładnie to wyglądało ale chyba poczeka to 3 tygodnie do wypłaty -
Kierownicy nie - od
niego kupiłem dechę z zegarami i komputer
Dziś byłem już
dowiadywać się ile będzie kosztować flokowanie kilku innych elementów aby ładnie to
wyglądało ale chyba poczeka to 3 tygodnie do wypłatyDajesz dechę z mk3?
-
Dajesz dechę z mk3?
Nie, dlaczego ??
Mam już w sumie 3 dechy z mk2 - jedną założoną, drugą którą miałem założyć i trzecią poflokowaną którą wkrótce założę -
zawsze mam spóźniony zapłon i rzadko zaglądam na forum ale MKV szacun śliczne suzi
-
Jak kiedyś się
zbiorę to nakręcę filmik z przyśpieszenia 1.0 do 100 km/h...Z czasu rozpędzania 0-100 km/h Przyspieszenie to co innego
-
Albo mi się wydaje albo na stronce re5pect.pl jest zdjęcie mojej głowicy i wykresu przepływu przez kanały przed i po obróbce - liczby się zgadzają - ja mam wykres z 1 cylindra i wszystkie liczby co do 0.1 się zgadzają
http://www.re5pect.pl/index.php?news=show&news_id=21
Tutaj wykres który ja mam dla 1 cylindra:
-
Albo mi się wydaje
albo na stronce re5pect.pl jest zdjęcie mojej głowicy i wykresu przepływu przez
kanały przed i po obróbce - liczby się zgadzają - ja mam wykres z 1 cylindra i
wszystkie liczby co do 0.1 się zgadzająto napisz im ładnie że chcesz % z wykonywanych usług, skoro bezprawnie zapożyczyli sobie zdjęcie
-
to napisz im ładnie
że chcesz % z wykonywanych usług, skoro bezprawnie zapożyczyli sobie zdjęcie
nie - zdjęcie musieli zrobić na Krasnobrodzkiej i im dać czy coś - po prostu jest to moja głowica i wykresy mojej głowicy -
nie - zdjęcie
musieli zrobić na Krasnobrodzkiej i im dać czy coś - po prostu jest to moja głowica
i wykresy mojej głowicyno to jak to sobie na takie rzeczy mogą pozwalać ? Niech Ci dadzą % i zapomnisz o sprawie
-
mogą
-
nie - zdjęcie
musieli zrobić na Krasnobrodzkiej i im dać czy coś - po prostu jest to moja głowica
i wykresy mojej głowicyalbo goscie ktorym oddawales glowke nie ogarniaja i oddali do obrobki dalej
-
mogą
jak mogą bez zgody właściciela
-
jak mogą bez
zgody właścicielaJak mogą wydrukować wykres z pomiarów które sami robili?? No chyba normalnie mogą
To malutkie zdjęcie głowicy tez oni robili - nawet gdybym nie wiadomo czego chciał to jak im bym udowodnił, że to moja głowica?? Numerów nie widać przecież tam ani nic
Ja tylko napisałem, ze w sumie fajnie wyszłoDobra - koniec offtopu o tym co komu wolno a co nie
-
jak mogą bez
zgody właścicielatyle ze to oni sa wlascicielami zdjecia a na zdjeciu nie ma niczego co bylo by objete ustawa o prawach autorskich i prawach pokrewnych,
ot zwylky kawalek metalu :phi:
-
Wczoraj TPS wrócił do nominalnych ustawień i wymieniony został komputer na drugi z wymienionym chipem - teraz odcinka jest na 8200orb/min
Pierwsze wrażenia są takie:- silnik pracuje bardzo cicho
- na niskich obrotach jedzie się bardzo płynnie- można powiedzieć wręcz "aksamitnie"
- przy okł 4000obr/min dostaje całkiem niezłego kopa
Podsumowując chyba jakies zmodyfikowane mapy paliwowe tam są ale nie wiem niestety dokładnie co to za chip - kupiony od Erde (dokładnie od jego znajomego) i jeźdizł też na seryjnych wałkach więc u mnie obecnie sie sprawuje
Kolejny krok w stronę wzmocnienia silnika wykonany - 8200obr/min przy zastosowaniu świnki da większe pole do popisu dla innych wałków
Teraz już chyba tylko zostało do zrobienia:
- zakup i wymiana wałków
- przerobienie i wymiana kółek na regulowanie
- przełożenie kolektora dolotowego na drugi komplet z założoną przepustnicą 60mm
- kupno DET III i wystrojenie tego wszystkiego (wraz z MAP sensorem zamiast MAFa)
A za godzinkę jadę zakładać na przód KONI Sport-y - chyba 3/4 twardości ustawię na początek (tak mam teraz na tyle ale chyba do 1/2 zmniejszę tył po wyjęciu LPG)
-
Wczoraj TPS wrócił
do nominalnych ustawień i wymieniony został komputer na drugi z wymienionym chipem -
teraz odcinka jest na 8200orb/min
Pierwsze wrażenia
są takie:- silnik pracuje
bardzo cicho - na niskich
obrotach jedzie się bardzo płynnie- można powiedzieć wręcz "aksamitnie" - przy okł
4000obr/min dostaje całkiem niezłego kopa
Konsekwentnie do celu, już Ci nie dużo zostało i będzie potworek
- silnik pracuje