[moje auto] Suzuki Swift GTi mk2 1990r dedykowany by MKV
-
GLX-a bez oznaczeń
czego nie robi się dla lansuSuper lans - w czerwcu jeździć na zimówkach, a 15" fele założyć za rok
-
Zimówki tak piszczą jak się ciepło robi nawet przy minimalnej "parkingowej" prędkości na skrętach pod marketem, albo na rondzie że 15 się ze swoim lansem chowają hehe
-
Super lans - w
czerwcu jeździć na zimówkach, a 15" fele założyć za rokco ja potem zrobię z tymi zimówkami ? nic ... już są za stare niestety ( w końcu po 11 latach użytkowania ). Trzeba kupić nowe na zimę ... już leży mi jeden komplet stalówek za śmieszne pieniądze z oponami, opony jakie są takie są, ale za tą cenę ... dlatego na razie robię to co robię
-
co ja potem zrobię
z tymi zimówkami ? nic ... już są za stare niestety ( w końcu po 11 latach
użytkowania ). Trzeba kupić nowe na zimę ... już leży mi jeden komplet stalówek za
śmieszne pieniądze z oponami, opony jakie są takie są, ale za tą cenę ... dlatego na
razie robię to co robięDaj spokój, nie bądź taki zasadniczy - jeśli masz te zimówki od nowości i guma nie stwardniała ani nie pęka to jeszcze możesz zimę przejeździć
-
Daj spokój, nie
bądź taki zasadniczy - jeśli masz te zimówki od nowości i guma nie stwardniała ani
nie pęka to jeszcze możesz zimę przejeździćprzejeździłem już tak 2 sezony jak opisujesz jak wiadomo do 3 razy sztuka, więcej nie ryzykuję, mimo że dobrze wyglądają Wracamy do tematu
-
Wracamy do tematu
No najwyższa pora bo już miałem zamiar się powkurzać za zaśmiecanie
-
Od niedawna po puszczeniu gazu obroty jeszcze minimalnie wzrastają o okl 500obr - zaczęło się to po naprawie alternatora przez elektryka.
Może ktoś wie o co chodzi?? Ruszył TPS'a czy coś ??
Jedyny plus jest taki że spełnia to w pewnym sensie rolę lekkiego międzygazu przy ostrzejszej jeździe
-
Na pewno elektryk odłączył aku, za jakieś 1-2 tygodnie przejdzie
-
u mnie po rozłączeniu aku wszystko układa się w ciągu jednego dnia a nie dwóch tygodni..
-
Może jakiś zły reset?
-
Nagrałem dziś krótki filmik z przyspieszenia po zmianie chipa
-
ostro hehe
-
Widac ze 3jka lepsza napewno jest ale jak wbijasz 4rke to niestety wyglada jakbyś gazu nieuzywal.
-
Widac ze 3jka lepsza napewno jest ale jak wbijasz 4rke to niestety wyglada jakbyś gazu nieuzywal.
W końcu to 1.3 i teoretycznie max prędkość do 182km/h... cudów się nie ma co spodziewać ale jakby kawałek więcej drogi był to by było ponad 200 - niedawno sprawdzane na autostradzie
-
W końcu to 1.3 i
teoretycznie max prędkość do 182km/h... cudów się nie ma co spodziewaćźle przecież nie jedzie czemu go wyżej nie kręciłeś ? Dodatkowo w pewnym momencie tak jak by dostał zadyszki - od 120 jakoś słabo mu to idzie ... u Zaklinacza szło ładnie do 150, przytoczyłem go specjalnie, bo moc podobna
ale jakby
kawałek więcej drogi był to by było ponad 200 - niedawno sprawdzane na autostradzieoczywiście na niemieckiej
P.s: też tak trzęsło
-
Przeca to 220km/h leci Ładnie idzie ale trochę za bardzo puchnie na wysokich jak na 4-1
-
Przeca to 220km/h
leci Ładnie idzie ale trochę za bardzo puchnie na wysokich jak na 4-1Pamiętajcie że to są seryjne wałki a zaklinacz ma z Cultusa o nieco innej charakterystyce
Dodatkowo ciężkie felgi 15x7 z oponkami o szerokości 195 też nie pomagają w przyśpieszeniuU mnie góra nie jest jak widać najmocniejsza ale za to dół ma przepiękny moment obrotowy (w codziennej jeździe jest super
Przyjdzie czas i na wymianę wałków i strojenie... ale narazie mam wydatki mieszkaniowe więc to musi poczekać
-
Pamiętajcie że to
są seryjne wałki a zaklinacz ma z Cultusa o nieco innej charakterystyceoj tam oj tam
Dodatkowo ciężkie
felgi 15x7 z oponkami o szerokości 195 też nie pomagają w przyśpieszeniuFondmetal-e też lekkie nie są a Ty masz OZ-y
U mnie góra nie
jest jak widać najmocniejsza ale za to dół ma przepiękny moment obrotowy (w
codziennej jeździe jest superbankowo, bo od dołu ładnie się zbiera, na górze po prostu puchnie.
Przyjdzie czas i na
wymianę wałków i strojenie... ale narazie mam wydatki mieszkaniowe więc to musi
poczekaćwałki + kółka chyba wiadomo, 1600 zł piechotą nie chodzi
-
Takie małe porównanie:
http://www.youtube.com/watch?v=LSkIYhwBaWM
Dwójka już tak puchnie, że aż boli ;/
-
czysta seria tutaj widać