[moje auto] Suzuki Swift GTi mk2 1990r dedykowany by MKV
-
No chyba, że kierowca się nie zorientuje albo nie będzie
zainteresowanyZ moim Subaru na bank wygrasz Nooo, chyba że będzie ślisko
-
Z moim Subaru na bank wygrasz Nooo, chyba że będzie ślisko
Oj tam - Swifcior jeszcze będzie latał :]
Cieniutko u mnie teraz z finansami ale oszczędzam na czym mogę (nie licząc kamerki bo była okazja kupić taniej niż w Polsce ), żeby przed wiosną skończyć ten silnik wreszcie -
Oj tam - Swifcior
jeszcze będzie latał :]
Cieniutko u mnie
teraz z finansami ale oszczędzam na czym mogę (nie licząc kamerki bo była okazja
kupić taniej niż w Polsce ), żeby przed wiosną skończyć ten silnik wreszcieSilnik to podstawa
-
Hmm... ciekawe zwarcie gdzieś mi się zrobiło - włączając światła pozycyjne zapala mi się lampka wstecznego. Przy wyłączonych światłach i wrzuceniu wstecznego z kolei zapalają mi się światła pozycyjne - chyba gdzieś w wiązce musi być jakieś przetarcie - jakieś sugestie gdzie to może być? Czujnik wstecznego idzie chyba od skrzyni biegów ale nie wiem w którym miejscu wpada w wiązkę ze światłami pozycyjnymi... przy podłodze z prawej strony ??
-
Hmm... ciekawe
zwarcie gdzieś mi się zrobiło - włączając światła pozycyjne zapala mi się lampka
wstecznego. Przy wyłączonych światłach i wrzuceniu wstecznego z kolei zapalają mi
się światła pozycyjne - chyba gdzieś w wiązce musi być jakieś przetarcie - jakieś
sugestie gdzie to może być? Czujnik wstecznego idzie chyba od skrzyni biegów ale nie
wiem w którym miejscu wpada w wiązkę ze światłami pozycyjnymi... przy podłodze z
prawej strony ??Pewnie gdzieś pod błotnikiem od strony kierowcy albo wzdłuż lewego progu.
-
pewnie pod błotnikiem w miejscu gdzie wiazka wchodzi do auta. dopiero co pewna osoba mi znana tak miała w swoim ss i mogło się skończyć to nieładnie
-
pewnie pod
błotnikiem w miejscu gdzie wiazka wchodzi do auta. dopiero co pewna osoba mi znana
tak miała w swoim ss i mogło się skończyć to nieładnieno nawet bardzo nieładnie, dobrze ze zdarzyłem odłączyć aku bo auto mogło pójść z dymem. A dla ciekawostki u mnie same włączyły się wycieraczki
-
wiązke pod błotnikami to się sprawdza raz w roku. Bo tam kable nie łączą a rozbieram 4 swifta i w każdym ejst to samo wiec.. Nigdzie indziej kable nie są narażone na utlenianie itp
-
no nawet bardzo
nieładnie, dobrze ze zdarzyłem odłączyć aku bo auto mogło pójść z dymem. A dla
ciekawostki u mnie same włączyły się wycieraczkiNo u mnie się to pojawiło kilka dni temu i jest dopiero po włączeniu zapłonu (bo inaczej lampka wstecznego się nie zapala). Oj chyba czeka mnie wizyta u elektryka...
Podobno to brak masy może być tylko gdzie jest podpięta masa dla lampki wstecznego światła??
Od reflektorów ma przerobione tak, że podpięta masa jest pod deską rozdzielczą z lewej strony. Od wzmacniacza mam w bagażniku z prawej strony, radio po środku a gdzie są inne masy popodpinane ? -
Naprawdę zdejmij lewy błotnik jak radzą koledzy wyżej i szukaj przetarcia
-
Naprawdę zdejmij lewy błotnik jak radzą koledzy wyżej i szukaj przetarcia
Jakbym miał taka możliwość to bym o tym pomyślał ale na ulicy pod kamienicą nie jest to takie proste...
Z drugiej strony większość osób mi mówi, że to klasyczny brak masy. -
klasycznie w swifcie wszystko to sterowane jest masą. zatem nie jej brak a miejsce gdzie sie pojawiła niestety może być twoim problemem. zdejmij koło, nadkole i dostęp do wiązki jest.
-
masy są też przy błotnikach pod maską , dwa czarne kabelki . Jeden po prawo , drugi po lewo obok lamp
-
Cytat:
masy są też przy błotnikach pod maską , dwa czarne kabelki . Jeden po prawo , drugi polewo obok lamp
Jedna to wiem, że jest obok akumulatora a drugiej w takim razie musze poszukać bo coś nie kojarzę...
-
zobacz sobie w manualu - jest tam rysunek pt. ground distribution
-
jak masz problem z masą to poprowadź ją kablem wzdłuż auta, miałem tak we fiacie 125p, kabelek pomógł i już światło pozycyjne nie robiło za 2gi migacz
-
Cytat:
zobacz sobie w manualu - jest tam rysunek pt. ground distribution
Zajrzałem pod maskę i znalazłem od razu drugą masę - przy prawym reflektorze.
-
Niedawno wymieniłem klapę bagażnika (teraz mam z dawnego turbolotu Wolverina ) i maskę a już jakiś baran pod blokiem mi usiadł na masce chyba z kluczami w kieszeni i zsunął się w dół... jakieś 30cm podłużne wgięcie na masce nowej juz mam
-
Niedawno wymieniłem
klapę bagażnika (teraz mam z dawnego turbolotu Wolverina ) i maskę a już jakiś
baran pod blokiem mi usiadł na masce chyba z kluczami w kieszeni i zsunął się w
dół... jakieś 30cm podłużne wgięcie na masce nowej juz mamSkąd te nerwy, ludzi nie wychowasz
-
napisalem juz wczesniej ale powtorze
tego kretyna na motorze powinni odstrzelic