[moje auto] Suzuki Swift GTi mk2 1990r dedykowany by MKV
-
Nie Dobra nie śmiecimy x)
-
czysta seria tutaj
widać2s gorzej od 20 do 120 ... przepaści nie ma
-
Cytat:
Fondmetal-e też lekkie nie są a Ty masz OZ-y
Oryginalne Fondmetale 14x6 są duuuuużo lżejsze - Ty chyba tych OZtów w rękach nigdy nie trzymałeś - są przynajmniej połowę cięższe jak nie lepiej ( przy okazji zmiany kół kiedyś zważę ile ważą razem z oponami te i te)
Cytat:
bankowo, bo od dołu ładnie się zbiera, na górze po prostu puchnie.
Muszę jeszcze kolejny filmik nakręcić bo u mnie dosłownie od samego dołu się ładnie zbiera
Cytat:
wałki + kółka chyba wiadomo, 1600 zł piechotą nie chodzi
Same wałki 1550zł
-
Dokładnie mialem to samo napisac ze roznica jest spora, mam podobne kola jedynie inny wzor Fondmetali.
-
Oryginalne
Fondmetale 14x6 są duuuuużo lżejsze - Ty chyba tych OZtów w rękach nigdy nie
trzymałeś - są przynajmniej połowę cięższe jak nie lepiej ( przy okazji zmiany kół
kiedyś zważę ile ważą razem z oponami te i te)Fondmetale 15" miałem w rękach - ciężkie krowy, jakieś OZ-y tak samo ( z niższej półki i wyższej ), wydawało mi się że te paro ramienne są tak samo lekkie jak Superleggery.
Same wałki 1550zł
znów chcesz przepłacać no ok, nie ma problemu chyba że Catcams-y masz w tej cenie to ok
-
Cytat:
Fondmetale 15" miałem w rękach - ciężkie krowy, jakieś OZ-y tak samo ( z niższej półki i wyższej ), wydawało mi się że te paro ramienne są tak samo lekkie jak Superleggery.
Nie wiem jak 15" ale 14" Fondmetale z GTi są duuużo lżejsze.
Cytat:
znów chcesz przepłacać no ok, nie ma problemu chyba że Catcams-y masz w tej cenie to ok
Tyle kosztują 262 u Świątka - co ja na to poradzę ?
-
Nie wiem jak 15"
ale 14" Fondmetale z GTi są duuużo lżejsze.porównujemy 15" moje obecne ważą niecałe 6 kg szt. ( oczywiście bez opony ).
Tyle kosztują 262 u
Świątka - co ja na to poradzę ?kup "pipki"
-
No pipki sporo tańsze
-
No pipki sporo tańsze
W sensie PiperCamsy takie jak miał Fetorman ?
Jeśli tak to nie wiecie gdzie je mają w dobrej cenie u nas??
Czy może trzeba z UK je ściągać ? -
W sensie PiperCamsy
takie jak miał Fetorman ?"pipki" to "pipki"
Jeśli tak to nie
wiecie gdzie je mają w dobrej cenie u nas??nie wiem, ale u producenta jakoś wybitnie drogie nie są ...
Czy może trzeba z
UK je ściągać ?w PL nie widziałem distro.
-
Cytat:
w PL nie widziałem
Kiedyś były w JC Auto Tuning Division to wiem...
W przypadku Piperów to tez nie wiem narazie które wybrac bo sa 2 wersje drogowe - Fast Road i chyba Ultimate Road?? Poza tym tam do nich to nie trzeba czasem chyba potem odesłać seryjnych wałków (nie wiem czemu ale coś mi sie tak kojarzy)
-
Zgadza się + Rally:D £210.00 za wałeczki. Chyba najbliżej w Bratysławie ale nie jestem pewien
-
Na stronie producenta piper cams jest tabela:
Tabela
Ja widać, pod ultimate trzeba pomodzić -
W przypadku Piperów
to tez nie wiem narazie które wybrac bo sa 2 wersje drogowe - Fast Road i chyba
Ultimate Road??Fast Road, Ultimate-ów nie pogoni Ci ...
Poza tym tam do nich to nie trzeba czasem chyba potem odesłać
seryjnych wałków (nie wiem czemu ale coś mi sie tak kojarzy)jeśli nawet to koszt rzędu 150 zł, chociaż nie wiem czy tak jest, bo nigdy takiego zapisu nie widziałem.
-
Piszą przy nich Repro, więc chyba robią je na seryjnych wałkach.
-
lekkość felg potwierdzam sam zmieniałem
-
Cytat:
Fast Road, Ultimate-ów nie pogoni Ci ...
Pisz po ludzku bo nie wiem o co ci chodzi z tym "nie pogoni Ci"
Według opisu Ultimate Road są do zastosowania typu "modified road / track day" czyli po naszemu zmodyfikowanych "drogowych" silników oraz do sporadycznego wypadu na tor więc jak dla mnie chyba idealne. Maja dobry moment w środkowych obrotach i wysoką moc na górze.
Polecane modyfikacje to obróbka głowicy i cylindrów - wszystko to mam przecież wykonane.
Jedynie nie mam przeróbki na ITB bo większa przepustnice założę.Fast Road jest do kompletnie seryjnego silnika lub po modyfikacjach typu "uwolniony" wydech itp a takie mody to na samym początku były
Mi się wydaje, że do codziennej jazdy jak dla mnie dobrze by się sprawdziły właśnie Ultimate Road - jak myślicie??
-
Dziś zamontowałem oil catch can oraz osłonę termiczną Simoty na dolot (CAI z przedniego zderzaka jest)
-
Pisz po ludzku bo
nie wiem o co ci chodzi z tym "nie pogoni Ci"zobacz sobie ostatnią kolumnę to może zrozumiesz o co chodzi
-
zobacz sobie
ostatnią kolumnę to może zrozumiesz o co chodziChodzi ci o brak wpisanych hydraulicznych popychaczy??
Dziwne by to było jakby wymagały mechanicznych bo nie są one chyba jakoś specjalnie agresywne. Z modów mam obecnie sportowe sprężynki zaworowe CatCamsa. Ciekawe...
Dla porównania CatCams wymaga mechanicznej regulacji luzu zaworowego do dużo agresywniejszych wałków...