[moje auto] Suzuki Swift GTi mk2 1990r dedykowany by MKV
-
Nie załamuj się. Ja kupiłem Swifta to była tylko dziura w progu, dzień roboty, a jak się potem okazało to od progu się zaczęło. Tu dziurka, tam dziurka, podłużnice oczywiście i jeszcze parę innych dziurek ale za to teraz mam spokój Głowa do góry. (mam 1.3L, 97rok)
-
Podłoga już załatana i schnie sobie
Dodatkowo wreszcie na dole będzie rozpórka -
Podłoga już
załatana i schnie sobieGrunt, że znów jakoś Ci go zreanimowali... Ale budy szukaj, oj szukaj...
A wiązkę to sobie zataśmuj albo puść w peszelek -
Wygląda jak taśmą poklejone i farbą zamalowane
-
Wygląda jak taśmą poklejone i farbą zamalowane
A jednak robione u dobrego blacharza
-
No to powinno długo wytrzymać;)
-
No to powinno długo wytrzymać;)
Przy naszym zasoleniu dróg nigdy nie wiesz ile wytrzyma
Na wzmocnienie zamówiłem sobie zrobienie czegoś dodatkowego... tadaaaa:
-
... tadaaaa:
ładne opony
-
Masz fotki jak ta rozpórka jest dokładnie przymocowana?
-
Przykręcona śrubą co trzyma wąs od wahacza.
-
Masz fotki jak ta rozpórka jest dokładnie przymocowana?
Jeszce nie i też się zastanawiam bo na tych zdjęciach pierwszy raz to zobaczyłem - myślałem że przymocuje ją do tych śrub "od przodu" na wahaczach ale mam nadzieje, że facet wiedział co robi... ale cenowo za tą rozpórkę jestem zadowolony tak czy tak
-
Przykręcona śrubą co trzyma wąs od wahacza.
Dla mnie ważne, żeby działała.... myślisz że wytrzyma przykręcona w tym miejscu ??
-
ładne opony
Dunlop SP Sport Fastresponse 195/50R15
-
ładne opony
chodzi Ci o te obok
-
Przykręcona śrubą
co trzyma wąs od wahacza.Od strony kierowcy widac gdzie jest skrecona.
hm wydaj mi sie ze lepiej by bylo do frontowej, bardziej usztywnila by to bo jest wysunieta do przodu. Pozatym nie odpowiada za regulacje polozenia kola.
-
hm wydaj mi sie ze
lepiej by bylo do frontowej, bardziej usztywnila by to bo jest wysunieta do przodu.
Pozatym nie odpowiada za regulacje polozenia kola.No mi też sie wydawało, ze od przodu powinna być założona ale facet mam nadzieję ma jakieś pojęcie na temat tego co jest tam wytrzymałe a co nie... jakby co będzie reklamacja
Mimo tego wydaje mi się, że i tak nawet tak zamocowana rozpórka powinna coś dać w stosunku do braku rozpórki -
Na pewno rozpórka w tym miejscu sporo da. Wprawdzie lepiej byłoby gdyby była mocowana do przedniej śruby, a jeszcze lepiej do wąsa od czoła (jak moja UltraRacing), ale nawet mocowana do tylnej śruby naprawdę sporo pomoże i podczas jazdy powinna być mocno odczuwalna poprawa sztywności auta.
-
podpowiedz, gdzie takowe strugaja w naszych okolicach?
-
podpowiedz, gdzie
takowe strugaja w naszych okolicach?Ja poprosiłem o wykonanie jej przy okazji robienia podłogi w BOMA CAR w Warszawie i policzyli mi za to okł 120zł
-
Na pewno rozpórka w
tym miejscu sporo da. Wprawdzie lepiej byłoby gdyby była mocowana do przedniej
śruby, a jeszcze lepiej do wąsa od czoła (jak moja UltraRacing), ale nawet mocowana
do tylnej śruby naprawdę sporo pomoże i podczas jazdy powinna być mocno odczuwalna
poprawa sztywności auta.Bardzo cieszy mnie to co napisałeś
Masz może jakieś zdjęcia jak wygląda ta Twoja UltraRacing i gdzie i za ile ją można kupić ??