[moje auto] Suzuki Swift GTi mk2 1990r dedykowany by MKV
-
Też tak myślę aczkolwiek niezbyt miło dostać coś za kupę kasy ze skazą, no ale to nie felga to ma pracować a nie wyglądać, co najwyżej parę mikrogramów lżejsze jest to powinieneś się cieszyć (chyba że przez to źle wyważone jest i pod obciążeniem wyjdzie bokiem razem z nowymi kółkami... )
-
Świątek mi tak odpisał:
"Witam,
Widoczne ślady na wałku są wynikiem niezbędnego procesu prostowania wałka po obróbce cieplno-chemicznej. Metoda którą prostujemy wałki jest stosowana w naszej firmie od 30 lat i na kilku tysiącach wałków. Widoczne wgniecenia są umiejscowione na części wałka, która nie współpracuje z innymi elementami silnika i nie mają one wpływu na pracę wałka ani na jego trwałość.
Jeśli chodzi o docieranie wałka, to jeśli po założeniu w głowicy obraca się on swobodnie, nie ma potrzeby stosowania dodatkowych zabiegów docierania. Może się zdarzyć, że w wyniku zużycia powierzchni łożysk w głowicy wałek się będzie ciężko obracał. Należy wtedy przepolerować te powierzchnie drobnym papierem ściernym.
Pozdrawiam,
Piotr Świątek"
Coobcio u którego będę stroić silnik twierdzi, że powinienem przez 10 minut trzymać silnik na okł 2000obr i potem zmienić olej i filtr bo jest to wałek węglowany czy jakoś tak i podobno od opiłków? Coś z panewkami się może dziać złego. ?
-
z wymianą świeć sie
wstrzymaj, wymień kopułke i na 99% będzie po sprawie. miałem to pare dni temu i w
sumie mam praktycznie co roku jak przychodzą ochłodzenia i jest duża wilgoć.
niestety jakosć kopułek do gti dostępnych na rynku pozostawia wiele do zyczenia...Zamówiłem i kopułkę tak na wszelki wypadek
-
Przyszły kółeczka - ostatnie 2 sztuki i dlatego w różnych kolorach
-
Przyszły kółeczka -
ostatnie 2 sztuki i dlatego w różnych kolorachłebej - made in Hungary jeśli dobrze kojarzę
-
Fajne frukty
Pomaluj oba na jeden kolor
-
po co malować skoro i tak będą zasłonięte obudową rozrządu
-
po co malować skoro
i tak będą zasłonięte obudową rozrządudokładnie - chyba, że kolega MKV nie będzie ich zasłaniał
-
nie ruszac lakieru, nie zaslaniac. lepiej troche nimi pokrecic, shamowac. jestem ciekaw ile na tym ugrasz.
-
nie ruszac lakieru,
nie zaslaniac. lepiej troche nimi pokrecic, shamowac. jestem ciekaw ile na tym
ugrasz.Oczywiście, że nie będę malował - będzie tęczowo pod maską
Wiadomo, że nimi pokręcę bo po to je przecież kupiłemIle się da ugrać? Guniowóz (aktualnie Erdemobil) wypluł 142km - ja będę stroił w stronę elastyczności niż maksymalnej mocy.
-
to juz bede tylko i wylacznie dostawac oklep. kiedy spodziewac sie wykresu?
-
to juz bede tylko i wylacznie dostawac oklep. kiedy spodziewac sie wykresu?
Ostatnio jak się ganialiśmy to on ledwo jak seria jechał bo kompletnie niewystrojony był. Wykres? Jak dobrze pójdzie to w ciągu tygodnia
-
GTi odpalony już na nowych wałkach - podobno ładnie się wkręca na obroty :]
Jutro sprawdzęW najbliższych dniach montaż DET3 i strojenie wstępne
-
Heh, widzę że będzie wojna świnek smt6 jeżeli ogarnę to następnym tygodniu będę podłączał Na dalsze mody.
-
Heh, widzę że
będzie wojna świnek smt6 jeżeli ogarnę to następnym tygodniu będę podłączał Na
dalsze mody.No dla mnie DET3 juz jest w Warszawie a mój "stroiciel" już dostał service manuala od GTi żeby sie przygotować "elektrycznie" na to co go czeka
Swifta przed chwila odebrałem - niewystrojony a już ostro zapierdziela na tych wałkach!!
Oj będzie fajnie jak go wystroję -
Pojutrze montaż DET3 i wstępne strojenie a narazie tak to pracuje :]
-
co go tak głaszczesz
-
Wesoło popiarduje Widzę, że check engine, to z powodu wałków?
Co ciekawe, u mnie jak zapala się "czek", a zapala się bo mam urwaną linkę prędkościomierza, schodzi mi do 500 obrotów na wolnych i też zaczyna prukać. -
ja myślę ze ma ręczny zaciągnięty
-
Ale wtopa, masz rację
czas do okulisty