[moje auto] Suzuki Swift GTi mk2 1990r dedykowany by MKV
-
A masz kogoś
godnego polecenia poza Warszawą?Generalnie to nie, bo nie wiadomo jak te walki ustawic, skoro krzywki na kazdy cylinder w inna strone przekoszone Trzeba by sie zdecydowac ktory cylinder chcesz miec dobrze...
-
Generalnie to nie,
bo nie wiadomo jak te walki ustawic, skoro krzywki na kazdy cylinder w inna strone
przekoszone Trzeba by sie zdecydowac ktory cylinder chcesz miec dobrze...Jeśli mówisz o wałkach od Erde czyli jeszcze od Gunia to ja kupowałem dużo później i chyba tam coś pozmieniali z dokładnością bo juz nie nazywały się 262 a 260
-
Zmienili tylko maszyne mierzaca z bylejakiej na niedokladna.
-
Zmienili tylko
maszyne mierzaca z bylejakiej na niedokladna.Najlepiej by było kupić sobie CatCamsy ale z tego co się orientuję chyba jakieś 2 500zł kosztują obecnie.
PromotoR za strojenie jak zawsze się ceni:
"Witam, zakładając że DET3 jest niepodłączony lub nie tak jak byśmy sugerowali, to podłączenie, przejrzenie silnika, kontrola kolizyjności, strojenie wraz z regulacją kółek, hamownia zamyka się w kwocie 1800pln." -
napisz do Pipercams ...
-
Najlepiej by było
kupić sobie CatCamsy ale z tego co się orientuję chyba jakieś 2 500zł kosztują
obecnie.
PromotoR za
strojenie jak zawsze się ceni:
"Witam, zakładając
że DET3 jest niepodłączony lub nie tak jak byśmy sugerowali, to podłączenie,
przejrzenie silnika, kontrola kolizyjności, strojenie wraz z regulacją kółek,
hamownia zamyka się w kwocie 1800pln."Jeśli masz pewność, że będzie zrobione tak jak należy to ja bym brał, i tak taniej niż CatCamsy
-
Jeśli masz pewność,
że będzie zrobione tak jak należy to ja bym brał, i tak taniej niż CatCamsyPóki co zostaję na Świątkach i zobaczymy co PromotoR z nich wymodzi - niech się postarają i tyle. Jakby nie patrzeć wałki kupiłem nowe i niewiele na nich przejechałem a tanie też nie były a nie stać mnie na kupno np CatCamsów (obecnie 3tys) + takie profesjonalne strojenie.
-
Maciek co się tak na te koty uparłeś
-
Maciek co się tak
na te koty uparłeśBo to odlewy a Pipery chyba trzeba wysłać do przeróbki.
-
Bo to odlewy a Pipery chyba trzeba wysłać do przeróbki.
A to problem? Mam na półce z 5 kompletów. Za obiecaną deskę oddałbym jeden wraz z przesyłką do piperów. -
A to problem? Mam
na półce z 5 kompletów. Za obiecaną deskę oddałbym jeden wraz z przesyłką do
piperów.O tej desce to nawet zapomniałem - leży do spakowania. Walki seryjne to i ja mam chyba że dwa komplety ale chodziło mi o to, że mam Światka i zobaczę co z tego się da wyciągnąć.
-
Bo to odlewy a
Pipery chyba trzeba wysłać do przeróbki.odlew czy przeróbka, ważne że trzymają się norm i nikt nie narzeka.
-
odlew czy
przeróbka, ważne że trzymają się norm i nikt nie narzeka.Ale wiesz o tym ze słyszenia czy masz takie sam?
Co więcej do wałków SSBP285 potrzebna jest zmiana popychaczy a mechaniczne. Tylk onajsłabsze SSBP270H pójdą na hydraulice. CatCams ma nieco szersza ofertę pod hydraulikę bo aż 5 modeli mógłbym użyć... 2 na seryjnym silniku i kolejne trzy po wymianie sprężynek i talerzyków... sprężynki CatCams mam zamontowane więc tylko talerzyki bym musiał dokupić... -
Czekaj...
1800 za ustawienie badziewiastych walkow kosztujacych 1500 daje... 3300.
Ustawienie "cywilizowanych" walkow to jakies 400zl i pewnosc jest minimum 5 razy wieksza ze bedzie dobrze. To daje 2900zl. W warszawie ktos to podstroi na bank za 300zl. -
zadzwoń zapytaj do proTURBO lokalizacja Siedlce, 86km na wschód od wawy.... proTURBO
-
CatCams ma nieco szersza ofertę pod hydraulikę bo aż 5 modeli
mógłbym użyć... 2 na seryjnym silniku i kolejne trzy po wymianie sprężynek i
talerzyków... sprężynki CatCams mam zamontowane więc tylko talerzyki bym musiał
dokupić...
Te wałki, które pracują na zmienionych talerzykach i sprężynkach są bardzo wysokie jak na hydraulikę. Poza tym motor ma dużo słabszy dół, a jeśli chcesz wyciągnąć ich potencjał, trzeba przesunąć odcinkę do góry. Tylko, wtedy może się okazać, że jednak hydraulika nie da rady i urwie zawór. Żeby się tak nie stało, musisz mieć w idealnym stanie pompę, dół silnika, a przede wszystkim popychacze i otwory na popychacze w głowicy.
Raczej polecam 6700604 czyli te mocniejsze pod standardowe sprężynki i talerzyki. Silnik ma dużo mocniejszy dół i po wystrojeniu jeździ bardzo przyjemnie. Do tego, jeśli zrobisz porządnie głowicę, kolektory i przepustnicę, to powinno się nastrugać dużo koniów.
Ale jeśli chciałbyś te mocniejsze, to sprężynki i talerzyki leżą u mnie na regale za połowę ceny. Stan idealny. -
Dokladnie - generalnie jak ktos chce dlugo jezdzic i bezawaryjnie tolepiej odpuscic ostre walki na rzecz czegos o szerokim zakresie pracy i nie wymaga wymiany polowy silnika
Nie wspomne o przelozeniach skrzyni - tu juz w serii jest bieda, a co dopiero przy walkach 270... -
Te wałki, które
pracują na zmienionych talerzykach i sprężynkach są bardzo wysokie jak na
hydraulikę. Poza tym motor ma dużo słabszy dół, a jeśli chcesz wyciągnąć ich
potencjał, trzeba przesunąć odcinkę do góry. Tylko, wtedy może się okazać, że jednak
hydraulika nie da rady i urwie zawór. Żeby się tak nie stało, musisz mieć w idealnym
stanie pompę, dół silnika, a przede wszystkim popychacze i otwory na popychacze w
głowicy.
Raczej polecam
6700604 czyli te mocniejsze pod standardowe sprężynki i talerzyki. Silnik ma dużo
mocniejszy dół i po wystrojeniu jeździ bardzo przyjemnie. Do tego, jeśli zrobisz
porządnie głowicę, kolektory i przepustnicę, to powinno się nastrugać dużo koniów.
Ale jeśli chciałbyś
te mocniejsze, to sprężynki i talerzyki leżą u mnie na regale za połowę ceny. Stan
idealny.Odcinka na 8200,pompa nowa, tłoki nowe nadwymiarowe, cylindry hodowane, dół silnika w komplecie wyważony, w głowicy wszystko nowe a głowica kompletnie obrobiona dopasowana dokładnie do kolektorów, przepustnica wróciłem do serii bo na przepływce jestem.
W Warszawie samo strojenie mapy za 500zl to mało a ja walki chce wiedzieć jak dobrze ustawić.
Jakbym miał CatCamsy kupować to conajmniej rrok musi to wszystko poczekać niestety... Chyba ze świata by się sprzedały w dobrej cenie to może wcześniej.
S te talerzyki CatCams właśnie masz na sprzedaż? -
Talerzyki i sprężynki. Komplet catcamsa - do wszystkich ichnich swiftowych wałków wymagających innych talerzyków i sprężynek.
Do wysokich wałków sprawdź jeszcze średnicę otworów na popychacze, średnicę popychaczy oraz średnicę czopów wałków i ich otworów w głowicy. Chodzi o to, żeby tam nie było strat ciśnienia, bo jak popychacze będą miały za małe ciśnienie oleju, to może się urwać grzybek któregoś zaworu, a wtedy masz po motorze.
-
Talerzyki i
sprężynki. Komplet catcamsa - do wszystkich ichnich swiftowych wałków wymagających
innych talerzyków i sprężynek.
Do wysokich wałków
sprawdź jeszcze średnicę otworów na popychacze, średnicę popychaczy oraz średnicę
czopów wałków i ich otworów w głowicy. Chodzi o to, żeby tam nie było strat
ciśnienia, bo jak popychacze będą miały za małe ciśnienie oleju, to może się urwać
grzybek któregoś zaworu, a wtedy masz po motorze.Tylko ja mam komplet sprężynek wiec same talerzyki by mnie interesowały.