[moje auto] Suzuki Swift GTi mk2 1990r dedykowany by MKV
-
Oryginalna wiadomość napisana przez: "Adamo81"
Ta klapa i maska kupiona w kolorze w stanie do założenia czy lakierowane były?
Polerowane
-
Oryginalna wiadomość napisana przez: "danbar"
fajnie wyglada decha, a to kurz na niej czy tylko takie złudzenie ?
no i wlasnie czesto musisz ja czyscic ?Tak flok wychodzi na zdjęciach - to wszsytko jakieś malutkie pyłki, niteczki czy włoski - na czarnym wszystko widać
Flok jest antystatyczny więc nie przyciąga kurzu - jedynie właśnie to co przez nawiew na szybę mi wleci - wystarczy przetrzeć dłonią jak np jakieś pyłki z ubrania.
Na zdjęciu celowo nie czyściłem tego idealnie, żeby wyglądało na używane na co dzień - jak będzie jakaś poważniejsza sesja to mogę pomyśleć nad dokładnym czyszczeniem -
Oryginalna wiadomość napisana przez: "danbar"
fajnie wyglada
decha, a to kurz na niej czy tylko takie złudzenie ?
no i wlasnie czesto
musisz ja czyscic ?Tak flok wychodzi
na zdjęciach - to wszsytko jakieś malutkie pyłki, niteczki czy włoski - na czarnym
wszystko widać
Flok jest
antystatyczny więc nie przyciąga kurzu - jedynie właśnie to co przez nawiew na szybę
mi wleci - wystarczy przetrzeć dłonią jak np jakieś pyłki z ubrania.
Na zdjęciu celowo
nie czyściłem tego idealnie, żeby wyglądało na używane na co dzień - jak będzie
jakaś poważniejsza sesja to mogę pomyśleć nad dokładnym czyszczeniemOdkurzacz z miękką szczotką z włosiem robi robotę
Po odkurzeniu u mnie
-
Pięknie
Jakiejś naby do mk3 byś nie znalazł w piwnicy?
-
Pięknie
Jakiejś naby do mk3
byś nie znalazł w piwnicy?Już poszły do ludzi...
-
Oryginalna wiadomość napisana przez: "Erde"
Odkurzacz z miękką szczotką z włosiem robi robotę
Po odkurzeniu u mnieNo Całkiem nieźle - będę musiał sprawdzić jak to się sprawdza
Tak z innej bajki to pomóżcie mi znaleźć jakąś ładną nową bude - najlepiej czerwoną
Może kupić po prostu jakiegoś czerwonego mk5 z 2003 roku? Wreszcie nick MKV by się zgadzał z generacją samochodu -
Na passwordjdm pojawiła się buda z klatką, niestety biała, w sumie to klatkę z chęcią bym przygarnął z niej, pół klatkę z niej zrobił.
To jak z 2005 roku to chyba MKVI
-
szukaj zdrowej justyny ale ciezko będzie czerwonej w 3d
-
o kurde, zapomniałem dodać, ta buda jest 4x4 z passworda
-
buda 4x4 i zrób tył napęd
-
Oryginalna wiadomość napisana przez: "likaon
Na passwordjdm pojawiła się buda z klatką, niestety biała, w sumie to klatkę z chęcią bym przygarnął z niej, pół klatkę z niej zrobił.
To jak z 2005 roku to chyba MKVI jezor
Za dużo o "piątkach" myślałem i mi się wpisał 2005 zamiast 2003
No ja chcę budę 3d - biała też może być ale czarnej już z kolei nie chcę
Ta biała jest fajna, klatkę jakoś pewnie i by dało jeszcze wyciągnąć ale ma te poszerzenia porobione wszędzie a tego to ja nie chcę -
Jak to mawiają, oj tam oj tam wszystko da się naprawić Ale i tak cię zmartwię, o moją budę nie dbano bankowo i ma już dziurki, dlatego czerwiec-lipiec spawu spawu
-
Oryginalna wiadomość napisana przez: "likaon"
Jak to mawiają, oj tam oj tam wszystko da się naprawić Ale i tak cię zmartwię, o moją budę nie dbano bankowo i ma już dziurki, dlatego czerwiec-lipiec spawu spawu
Ja chcę rozebrać do rosołu, wszystko pięknie wyspawac i zabezpieczyć bardzo dokładnie i dopiero montować
-
Witam
Ja tak właśnie zrobiłem cała buda w drobny mak i wyćiecie zgnitego później piaskowanie szybki podkład i spawanie wczoraj w nocy udało się wsadzić silnik który też przeszedł kompletną renowacje (pierścienie panewki wszystkie uszczelki i uszczelniacze splanowana i obrobiona głowica wymiana uszczelniaczy) zostało mi jeszcze poskładać ukłagpaliwowy oświetlenie i zderzaki powiem że efekt może i fajny ale roboty od cholery jak by nie to że mam duży i dobrze wyposażony warsztat to bym już 5 razy zbankrutował i oczywiście pomoc wszystkich nieodpłatna -
No i wreszcie udało się znaleźć problem - czemu silnik dokręca się do 5700obr i sie zalewa.
Otóż po pierwsze okazało się, że po pierwsze palec pod kopułką był luxźy i latał trochę (nie wiem czy tak się stał ostatnio czy tak było i elektryk tego nie zauważył albo tak przykręcił go facet co sprawdzał czy aparat zapłonowy jest sprawny - tego nie wiem)
Po drugie i najważniejsze okazało się, że mimo maksymalnego wyprzedzenia aparatu zapłonowego to na znakach zapłon jest prawie na zero - czyli jest zbyt późno. Chwilowo aparat trzyma się na jednej cienkiej śrubce aby mógł być odrobinę bardziej wyprzedzony - silnik przeważnie normalnie się już dokręca do końca ale czasami jeszcze zatrzymuje sie na 5700obr.
Rozwiązaniem tego problemu wydaje się być opóźnienie wałka dolotowego za pomocą regulowanych kółek rozrządu, ale gdy w tą stronę kręciliśmy nim wcześniej to z tego co pamiętam moc spadała... kółko dolotowe wtedy było ustawione na +4 stopnie widoczne na poniższej podziałce:
-
hej nie wiem czy Ci cos to pomoze, ale ja krecilem walkami dosc sporo we wszystkich kierunkach jak nie wiedzialem jeszcze ze sie zaplon przestawia i nic sie z silnikiem nie dzialo niepokojacego, a juz napewno nie przerywal
-
hej nie wiem czy Ci
cos to pomoze, ale ja krecilem walkami dosc sporo we wszystkich kierunkach jak nie
wiedzialem jeszcze ze sie zaplon przestawia i nic sie z silnikiem nie dzialo
niepokojacego, a juz napewno nie przerywalA Ty na jakich wałkach to robiłeś?
-
Ja tez krecilem walkami nie przejmujac sie zaplonem
-
Ja tez krecilem walkami nie przejmujac sie zaplonem
A właśnie podobno trzeba bo przecież kręcąc dolotowym zmieniasz ustawienia zapłonu.
W tym przypadku jak już bardziej nie mogę wyprzedzić zapłonu aparatem to chyba już wałek dolotowy muszę wyprzedzić ?? -
A Ty na jakich
wałkach to robiłeś?Rodzaj walkow nie ma tu znaczenia no
chyba ze coś powalone z napędem palca