[moje auto] Suzuki Swift GTi mk2 1990r dedykowany by MKV
-
Może obie te rzeczy zwłaszcza, że ta druga jest prostsza w realizacji
-
Może obie te rzeczy
zwłaszcza, że ta druga jest prostsza w realizacjiWiesz co wolę nie myć teraz silnika a potem się zastanawiać gdzie dostała się woda w przypadku gdyby nie chciał odpalić
Może kiedyś potem zajmę się wyglądem komory silnika ale teraz już wystarczająco się dzieje bo taki retrostyling to nie jest jednak taka prosta sprawa -
Ja piszę o wesemach
nie dedykowanych Ja mam takie, BPX i kilka innych osóbJa mam oryginalne Swiftowskie halogeny, więc trza mnie wykreślić z tej listy...
MKV jeśli coś Ci to daje to ja mam dwa lewe oryginalne halogeny.
-
Ja mam oryginalne
Swiftowskie halogeny, więc trza mnie wykreślić z tej listy...A wyglądają jak wesem
-
wesem ledwo co wchodzi w zderzak mk4, za to ori pięknie się w nim chowa, zderzak mk4 jest "ewolucją" zderzaka mk2.
-
wesem ledwo co
wchodzi w zderzak mk4, za to ori pięknie się w nim chowa, zderzak mk4 jest
"ewolucją" zderzaka mk2.No wesema trzeba wcisnąć i wyrzeźbić mocowanie - u mnie znakomicie sprawdzają się trytki
-
No wesema trzeba
wcisnąć i wyrzeźbić mocowanie - u mnie znakomicie sprawdzają się trytkiA łu mnie wszysio jest ładnie przykręcone na śruby.
-
wesem ledwo co
wchodzi w zderzak mk4, za to ori pięknie się w nim chowa, zderzak mk4 jest
"ewolucją" zderzaka mk2.tia, gdy by nie ja, to by wszyscy jeździli dalej w niewiedzy, co by halogeny nie pasowały do Mk IV Bo w końcu nie pasować miały z Mk II/III do Mk IV
Nie mniej jednak fakt faktem jest, że do Mk IV były takie dziwne seryjnie wkładane, z ob-ramówkami po bokach, kiedyś Nanbu je wrzucał -
Ja miałem z mk3 i po prostu je wsadziłem do zderzaka mk4 BPX'a, mocowanie ogarnąłem w internecie i tyle w tym temacie, wiązka ta sama. Co do wesemów, temat podłapałem od indiego oraz plastka, przekazałem dalej moją wiedzę na ich temat koledze Adamo.
-
Dziś odebrałem z lakierni rozpórki, pokrywe i drążki stabilizatora. Pod samochodem będzie fiolet pod kolor sprężyn Vogtlanda a na górze rozpórka i pokrywa sa w takim kolorze
Co myślicie? Polerować ten napis, malować czy zostawić jak jest?
Dodatkowo jakiąś fajna nakrętkę 710 bym do tego założył -
Ja miałem z mk3 i
po prostu je wsadziłem do zderzaka mk4 BPX'a, mocowanie ogarnąłem w internecie i
tyle w tym temacie, wiązka ta sama.jak to mocowanie - przecież wszystko pasuje jak zderzak nie miał spotkania z dzikiem
Co myślicie?
Polerować ten napis, malować czy zostawić jak jest?polerka
-
Widoczny napis, nakrętka 710 coś ala suzuki sport lub podobne
-
Widoczny napis,
nakrętka 710 coś ala suzuki sport lub podobneNo właśnie coś takiego bym chciał tylko ciężko oto znaleźć.
Większość jest chyba do Civiców aja nie wiem czy to taki sam gwintJak polerować to ktoś ma jakiś sprawdzony sposób czym i jak? Wodnym papierem ściernym nałożonym na jakiś wąski klocek czy coś w tym stylu ??
-
troche dziwny tok myslenia, oddajesz rozporki i pokrywe do lakierni a element, ktory bardziej rzuca sie w oczy (zderzak) sam lakierujesz, nie wiem czy wiesz ale klar powinienies polozyc po ok 10 min, nie wiem jak dokladniej zaleca u ciebie producent. Co do Silnika i komory mogles juz wyczyscic.
-
troche dziwny tok
myslenia, oddajesz rozporki i pokrywe do lakierni a element, ktory bardziej rzuca
sie w oczy (zderzak) sam lakierujesz, nie wiem czy wiesz ale klar powinienies
polozyc po ok 10 min, nie wiem jak dokladniej zaleca u ciebie producent. Co do
Silnika i komory mogles juz wyczyscic.Sprawdź ceny malowania rozpórek czy pokrywy zaworów a ceny malowania zderzaków i dokładek bocznych to zrozumiesz - za piaskowanie i malowanie wszystkiego metalowego zapłaciłem tylko co bym zapłacił za jeden zderzak.
Poza tym skąd wiesz po jakim czasie od kładzenia ostatniej warstwy lakieru czerwonego kładłem klar i czy już to zrobiłem? Nie wiesz Póki co klar położyłem tylko na dokładkach bocznych (a i to nie wszystkich) po własnie okł 10-15 minutach. Zderzak poprawiam stopniowo bo mi się farba skończyła i musiałem dokupić.Pozostało tylko wypolerować klar jakąś pastą lekko ścierną do lakieru ale z tego co przymierzałem do samochodu to i tak już bardzo dobrze to wygląda i dużo lepiej niż przed malowaniem.
Tylko zderzak pomalowałem cały kilka alt temu zwykłą farbą w sprawy za 10zł z Praktikera i nikt się nie pokapował a tutaj efekt jest dużo lepszyNo i będę miał satysfakcję, że coś takiego sam zrobiłem - mój samochód - moje zasady
Zresztą efekt końcowy będzie wkrótce do obejrzenia na jakimś spocie pewnie więc na żywo będzie się można przekonać czy fajnie wyszło czy nie.
-
Przednie zawieszenie praktycznie już poskładane
-
Coś ten fiolet nie bardzo Vogtlandowy A McPherson brudny... znowu... Napis na pokrywie bardzo ostrożnie i delikatnie pilniczkiem do paznokci zetrzyj
-
Coś ten fiolet nie
bardzo Vogtlandowy A McPherson brudny... znowu... Napis na pokrywie bardzo
ostrożnie i delikatnie pilniczkiem do paznokci zetrzyjNo trochę inny wyszedł ale i tak fajny
Napis już dawno zrobiony tylko zapomniałem dać zdjęcia (papier ścierny 600 poziomy szlif) -
No to jeszcze tylko jakiś korek od hondy za 60zł
-
No to jeszcze tylko
jakiś korek od hondy za 60złJakiś fajny bym chętnie kupił ale te do Hondy by pasowały??? Tylko takie są na allegro
Np taki
http://allegro.pl/korek-wlewu-oleju-aluminiowy-honda-jdm-civic-crx-i4537903906.html