[moje auto] Suzuki Swift GTi mk2 1990r dedykowany by MKV
-
Co to za elastyczny przewód hamulcowy? Jakaś specjalna wersja dedykowana do GTI, czy jakiś "tuningowy"? Wygląda zabójczo
-
Co to za elastyczny
przewód hamulcowy? Jakaś specjalna wersja dedykowana do GTI, czy jakiś "tuningowy"?
Wygląda zabójczoBlack Diamond w stalowym oplocie
-
-
Z tym korkiem to już w sumie coś tam przebąknąłem, że albo hondowski o ile ma ten sam skok gwintu, albo ori plastikowy ładnie pomalowany\napylony czymś. A może tokarz customowy zrobi ?
-
Oryginalny to taki średnio szczelny jest w sumie, tokarz niegłupi pomysł ale jakąś gumę trzeba by podłożyć pod taki korek, kupić na jebaju to 100zł trzeba przeboleć, ale tokarz pewno podobnie by wziął :> Jeśli miałbym już wydać 100zł to wolałbym zakupić białe klosze kierunkowskazów, które chyba MKV miał w zderzaku mk2
-
Oryginalny to taki
średnio szczelny jest w sumie, tokarz niegłupi pomysł ale jakąś gumę trzeba by
podłożyć pod taki korek, kupić na jebaju to 100zł trzeba przeboleć, ale tokarz pewno
podobnie by wziął :> Jeśli miałbym już wydać 100zł to wolałbym zakupić białe klosze
kierunkowskazów, które chyba MKV miał w zderzaku mk2Nie miał bo cały czas mam
ten korek Suzuki Sport własnie najchętniej bym kupił bo idealnie pasuje - w sumie wysyłka 15$ z Miami to nie jest tragedia - muszę pomyśleć -
W sumie nawet na vat jak wejdzie to dużo nie zapłacisz Ja już mam urząd celny obcykany
-
W sumie nawet na
vat jak wejdzie to dużo nie zapłacisz Ja już mam urząd celny obcykanyDla fetormana raz załatwiłem cło wiec coś tam wiem ale jakby co będę Ciebie pytać :-P
-
Zamierzam to obcykać i na rzęsach stawać by płacić jak najmniej w końcu Chevy Van wymaga No ale wrzesień akurat wypadł miesiącem swifta na topienie hajsów
-
W Polsce za zakupy poniżej 150 euro nie zapłacimy cła, a jedynie 23% podatku VAT. Przesyłki o wartości do 45 euro mogą dodatkowo zostać zwolnione z podatku VAT. Dotyczy to niewielkich paczek, które oznaczone są jako prezent i nie służą do użytku handlowego. No chyba że coś się zmieniło w ostatnim czasie. A i oczywiście chodzi o graty spoza Unii Europejskiej
-
Przednie
zawieszenie praktycznie już poskładaneCiekawe co tam się kryje pod tą czarną smołą...
-
Ciekawe co tam się
kryje pod tą czarną smołą...Wszelkie użyte narzędzia mówią ze nie rdza :-P
Poprzednim właścicielem był blacharz i jego narzeczona jeździła tym samochodem przez 2 lata (oni go sprowadzili z Niemiec gdzie teraz się przenosili i dlatego sprzedawali)
Wierz lub nie, ale buda była praktycznie goła i widać było każdy element nadwozia i Swiftów w takim stanie blacharskim naprawdę jest bardzo mało
Może kiedyś się uda spotkać to sam go obejrzysz na żywo ale w porównaniu do mojego zeżartego GTi ten jest w doskonałym stanie u właśnie czegoś takiego szukałem
likaon widział go kilka razy na żywo to może się wypowiedzieć w jakim jest stanie -
Najlepszego MKV!
-
Najlepszego
MKV!A dziękuję
-
Jeździ już??
-
Jeździ już??
Jeszcze nie bo jest robiony w wolnych chwilach w warsztacie. Był teraz jakiś problem z elektryką bo nie było iskry i pompa nie pracowała ale to był stan na tydzień przed świętami i dalej nie miałem teraz czasu śledzić tematu.
Krzyżak kolumny kierownicy już przerobiony (szerokość mocowań pod deską w mk3/4 a mk2 są inne + tylko GTi najwyraźniej miał regulację wysokości kierownicy no i teraz będzie też wspomaganie).
Listwy czarne pousuwane z drzwi, klamki pomalowane i zamki przełożone itd itp - prace się posuwają do przodu ale naprawdę dużo jest roboty w zrobieniu mk2 - z mk3 było by duuuuuuużo łatwiej. -
Jakaś podpowiedź/rada odnośnie usunięcia tych listewek czarnych, bo mnie też to czeka?
U mnie prace przy swapie gti mk2 do gs mk2 stanęły na odrdzewianiu, malowaniu podwozia i wymianie przewodów hamulcowych. Za to wnętrze mam już całe przełożone z zadbaniem o każdy najdrobniejszy detal i wygląda jak prosto z fabryki:) z elektryką też miałem problem, bo wiązka z gti była lekko "zmodyfikowana" ale wszystko doprowadziłem do oryginału (centralny zamek, alarm i włączanie zapłonu z przycisku out). -
mk2 do mk2 to banał - mk2 do mk4 to już jest wyzwanie - inny rozstaw śrub kolumny kierownicy, inna długość mocowań deski rozdzielczej, inne mocowanie tablicy i oświetlenie tyłu i przodu samochodu, inne mocowania tylnego zderzaka, nieco problematyczne łączenie przedniego zderzaka mk4 i GTi itp
Z listwami to jest to po prostu czasochłonne. Przewody hamulcowe musiałem dawać nowe, mocowania drążka stabilizatora tył i przód przespawane z GTi.
-
Silnik odpalony
Ostatnio nie było iskry, pompa nie pracowała i nie podawało paliwa. Okazało się, że wraz z zapłonem nie zapalał się Check Engine - ECU nie miał masy.
Problemem okazał się ECUmaster DET3 - coś nie tak było w okablowaniu. Po całkowitym wyrzuceniu go z instalacji pompa zaczęła się włączać po przekręceniu kluczyka a przy próbie odpaleniu na świecach była iskra. Wtryski jednak nie dawały paliwa.
Idąc dalej okazało się, że wiązka od wtryskiwaczy była w 3 miejscach kiedyś rpzed kogoś łączona (była ona wymieniana na drugą, którą kiedyś kupiłem od mlodegoborucha - kupiłem od niego kompletną z GTi mk2 i stopniowo podmieniałem z moją szukając "problemu 5500obr/min - oczywiście stan wiązki to nie była jego wina).
Tak czy inaczej po podmianie kabli wtryskiwacze ożyły a silnik odpaliłPonieważ krzyżak od kolumny kierowniczej jest już przerobiony pod wspomaganie z mk4 to pozostało przespawanie mocowań deski rozdzielczej na te do mk2 (mk3/4/5 mają dłuższe mocowania a mk2 krótsze) i składamy wnętrze
-
Ponieważ krzyżak od
kolumny kierowniczej jest już przerobiony pod wspomaganie z mk4 to pozostało
przespawanie mocowań deski rozdzielczej na te do mk2 (mk3/4/5 mają dłuższe mocowania
a mk2 krótsze) i składamy wnętrze