Suzuki Swift GTi - przywracamy go do nowości
-
Te amorki na 200 km nie wyglądają - prędzej 200 kkm
Odmalujesz sobie te amorki?
-
bo przód amory to tylko wkłady więc środek jest nowy a obudowa 20 letnia. Po założeniu samych przodów auto wchodzi w zakręty jak łasica , jest na prawdę fajnie i wygodnie.
Tył sie popsuł wiec pytanie kto regeneruje tego typu amory?
Kilka dni temu na "odchamianie" przyjechało dawne auto grześka z forum. Poczyniłem w nim kilka rzeczy
- zmiana alternatora bo wracałem tym autem bez ładowania z warszawy!
- utwardzone poduszki silnika
- wymiana amorków na KYB exel-g i oryginalne tyły też KYB
- sprężyny apex -30mm , teraz auto siedzi na prawde sympatycznie
- montaż rozpórek staffa przód i tył
- mycie komory bo wygladał tragicznie
- zmiana uszczelniaczy na wale i wałkach
- piaskowanie i malowanie oryginalnych stalówek + zmiana opon na letnie yokohamy
Nowe graty , chyba widać róznice
tutaj już z sprężyną
tutaj pod maską
Auto wcześniej było na wymianie rorządu u mnie , wymianie pół osiek i modyfikacji przepustnicy na tą z nissana SR20DE
-
To jest auto jakiegoś forumowicza?
Wcześniej miał je Grzesiek z Kielc?
-
tak , byłe auto Grześka
dziś zamontowałem koni sporty na tył + sprężyny vogtlanda , ustawienie koni na 3\4 twardości
ostatnio Suzi wrócila do domu na lince , odkreciła sie srubka od palca , iskra była nie w tym momencie co trzeba i LPG eksplodowało W rozerwało gumowy łącznik i possadzało podciśnienia z kolektora + hałas taki że pół wsi myślało że ak47 dostałem do ręki
-
panowie robić tył mk3\mk4? Dól od mk3 gti a góra od nowszego swifta. Przód wpada znowu mk3 . Wyglądałoby to tak
góra mk3 , dół mk2
Szkoda że nie zdobede w PL mid-winga bo wyglada ciekawie
belka od mk4 do tylnego zderzaka pasuje do mk3? I czy swiatla oraz dokladka gorna jest P&P odnosnie budy mk3?
-
trzecia opcja najlepsza
-
Jak dla mnie mk3 i dół od mk2 najlepsze, nic nie przebije wyglądu tyłu z tą blendą
-
Ja bym zrobił jak miał Danbar - tablica US
-
Pierwsza opcja z MK3/MK4 widzi mi się najbardziej. Pewnie dlatego, że sam mam czwóreczkę
-
A ja bym szukał dołu od mk4 a tylnych świateł szerokich od mk2, napompowany zderzak będzie pasił do przodu i tyłu mk2.
-
Białe GTi z lampami od mk4 zdecydowanie najładniejsze
W niebieskim te rury wydechowe to nieporozumienie -
jako że układ zapłonowy ma lekko ponad 30tyś km na LPG , doczekał się dziś zmainy - 100zł pękło
świece NGK , palec i kopułka YEC
ostatnio byłem nim na wakacjach w 5 osób , bagażnik załadowany do dechy , predkość minium 120km\h , spalanie 8lpg
i jakies tam foto zrobione na prawie sawannie
-
Nawet plastiki z bagażnika powyciągałeś, żeby więcej weszło
-
Myślę, że jakbyś bagaże bardziej logistycznie poukładał, to spokojnie by jeszcze troszkę rzeczy weszło.
-
Nawet plastiki z
bagażnika powyciągałeś, żeby więcej weszłoJakby chciał żeby więcej weszło to by plastiki trzymające półkę odkręcił
To teraz go rozbieraj i maluj bo już życiem jest lekko zmęczony
-
taki mały teaser
-
mhmm kupiles?:P jak tak to jestem zainteresowany paroma czesciami
-
nie tyko ty coś mi sie zdaje ze plastekk zrobi licytacje
bo ospojlerowanie tego swifta to istny rodzynek -
Coś mi się zdaje że plastekk po prostu se tylną dokładkę założy
-
widze ze przedniej nie ma nakladki bym przygarnall