Suzuki Swift GTi - przywracamy go do nowości
-
nie do Raszyna
tylko na Łodygowej 28H w Warszawie jest możliwość odbioru osobistego - wylot w
kierunku Ząbek.Trochę ciężko znaleźć ten magazyn "Alcor", bo w sumie to nie magazyn...
A wysyłkowo
oczywiście - kurier za ok. 15 złJeszcze trzeba doliczyć 5 zł opłaty manipulacyjnej(czy jakoś tak) i to przeważyło o tym że przejechałem się tam osobiście...
-
Kurier 16zł dokładnie , 5zł dodatkowo jest za pobranie, więc wystarczy zapłacić przelewem i mamy na 2 browary. Tego samego dnia przed doręczeniem dostaje się sms'a, że będzie próba doręczenia, mi nawet trafił się na tyle miły kurier że jak mnie nie zastał to zadzwonił do mnie i zaproponował zostawienie paczki u sąsiada
-
Trochę ciężko
znaleźć ten magazyn "Alcor", bo w sumie to nie magazyn...Jak ja zamówiłem tam części właśnie z odbiorem osobistym, to też nie mogłem ogarnąć tego punktu... Na budynku jest numer Łodygowa 28G i dalej nic. Zresztą tam pod tym adresem jest sklep z częściami ale firmy "Fota"...
Dopiero odpisali mi na maila, że to drzwi obok i jak pojechałem odebrać to było małe zdziwienie, bo ten magazyn "Alcor" to zagracona klatka schodowa
Ale ceny mają z reguły dobre
-
Jak ja zamówiłem
tam części właśnie z odbiorem osobistym, to też nie mogłem ogarnąć tego punktu... Na
budynku jest numer Łodygowa 28G i dalej nic. Zresztą tam pod tym adresem jest sklep
z częściami ale firmy "Fota"...No ja z 30 minut łaziłem i szukałem. Poszedłem nawet z 500 metrów dalej na BP i pytałem(nikt nic nie wiedział), a w końcu się okazało że to było prawie przy samym przystanku na którym wysiadłem...
Dopiero odpisali mi
na maila, że to drzwi obok i jak pojechałem odebrać to było małe zdziwienie, bo ten
magazyn "Alcor" to zagracona klatka schodowaNo mi właśnie w tej "Focie" powiedzieli że to drzwi obok. Ale jak wszedłem i zobaczyłem tą klatkę, stosy części i kolesia wciśniętego pod schody to mało nie wybuchłem śmiechem... Generalnie 2 klientów i sprzedawca to już tłok(jak byłem to tak było)...
Ale ceny mają z reguły dobre
Pewnie właśnie dlatego że oszczędzają na opłatach za "magazyn"...
-
to ładne jaja choć sklep internetowy pełna profeska nie mogę powiedzieć i ceny dobre.
-
Panowie , mam problem już dluższy czas z zamykaniem drzwi w swifcie. Kupiłem nowwe zawiasy z mk4 bez luzów , drzwi podniosłem. Zamykaja sie ladnie z otwarta szyba. Z zamknieta jest katastrofa. Jesli zamykam je trzymajac reke na słupku u góry to trzeba dość mocno trzasnać. Natomiast kiedy popycham drzwi i mam reke nisko ( pod klamką ) zamykaja sie względnie ok.
WIem jedno , robia bardzo duze cisnienie . Klapa tylna jak jest uchylona , potrafi sie podnieść na ok 1cm.. Klapki raczej są ok , przepuszczają powietrze. Nawet jeśli klapki byłby zwalone to by drzwi od pasażera nie zamykały się dosłownie na palec..
Choć to zawsze jakieś pocieszenie dla mnie.. Wiem że mój swift jest szczelny
-
Też robiłem u siebie zawiasy jakiś czas temu, tylko ja oddałem swoje oryginalne do regeneracji i jak na razie wszystko działa. U mnie również jak zamykam drzwi to klapa podskakuje do góry, więc nie jesteś z tym sam...
-
ale macie luzy w tych switach mój przytył i może dlatego nic się nie podnosi, dodatkowo klapki specjalnie poprawiałem jaką fajną piaskownicę przy okazji stamtąd wybrałem
-
ale macie luzy w
tych switach mój przytył i może dlatego nic się nie podnosi, dodatkowo klapki
specjalnie poprawiałem jaką fajną piaskownicę przy okazji stamtąd wybrałemA tak przy okazji... Gdzie znajdują się te klapki???
-
A tak przy
okazji... Gdzie znajdują się te klapki???nie zdejmowało się nigdy zderzaka to się nie wie na burtach tylnych nadkoli pod zderzakiem
-
nie zdejmowało się
nigdy zderzaka to się nie wie na burtach tylnych nadkoli pod zderzakiemNo nie zdejmowało się. Jeszcze nie było takiej potrzeby...
Czyli to tam gdzie są takie jakby wywietrzniki w boczkach bagażnika??? -
No nie zdejmowało
się. Jeszcze nie było takiej potrzeby...
Czyli to tam gdzie
są takie jakby wywietrzniki w boczkach bagażnika???niżej ... może znajdę fotkę to wkleję
-
niżej ... może
znajdę fotkę to wklejęTo znajdź i wklej.
Sorki za lekkie zejście z tematu plastekk...
-
To znajdź i wklej.
trzymaj i nie grzesz, zapewne u Plastka w temacie też są gdzieś
-
trzymaj i nie
grzesz, zapewne u Plastka w temacie też są gdzieśTo takie cuda...
Dobra EOT!
-
To takie cuda...
Dobra EOT!
W każdym aucie masz takie cuda a auto rozbiera się z nudów czasami
-
Też robiłem u
siebie zawiasy jakiś czas temu, tylko ja oddałem swoje oryginalne do regeneracji i
jak na razie wszystko działa. U mnie również jak zamykam drzwi to klapa
podskakuje do góry, więc nie jesteś z tym sam...ja jak zamykam drzwi, to szyber lekko się unosi
-
Kupiłem-
sprzęgło aisin
dwa wahacze przód yamato
marżeta na przegub
zimówki
olej valvoline 10w40
nowy płyn chłodniczy , hamulcowy , do spryskiwaczyZa tydzień zamówię uszczelniacz na wał od strony sprzęgła i jest to chyba
68x86x8Włożę ori skrzynię od GTi z nowym olejem pewnie na początku stary valvo a potem TAF-X i uszczelniacze pół osi.
Skrzynia od litrówki zaczyna się blokować i robi szperę , przy każdej zrywce wali na dwa baty i to czuć. Kiedy auto traci trakcję i koła mocno myszkują to po złapaniu przyczepności auto skręca w dowolną stronę . W końcu wiem jak działa szpera w FWD
-
Przyczyny uciekania przodu doszukiwał bym się prędzej w zużytych tulejach metalowo-gumowych wahaczy niż w "blokowaniu" seryjnego stożkowego mech. różnicowego. Chyba że ktoś Ci w prezencie zamontował szperę w tej skrzynce (w co wątpię bo jej cena przekroczyłaby wartość auta :D).
PS: Zadowolony ze sprzęgła?
-
no i stało się! czekałem na ten moment dobre pół roku i w końcu zebrałem się żeby włożyć nową oryginalna skrzynię z GTi. Stara miała zblokowany dyfer i robiła czasami szperę 100% ale mimo to chodzi , a dostawała przez 20tyś konkretne baty w sumie każdego dnia.
w piątek i sobotę wymieniłem:
dwa nowe wahacze yamato
uszczelniacz wału corteco
sprzęgło z dociskiem Aisin
marżete na przegubie zewnętrznym
zwrotnicę + piasta z łożyskiem
włożyłem rozpórkę kielichów firmy OMPKupiony mam też cały zestaw silentbloków i gumek na tył zawieszenie wraz z politeuranami w zwrotnicach z Olkusza , za to się zabiorę za jakiś tydzień.