Suzuki Swift GTi - przywracamy go do nowości
-
Spód już w czerni. Zawias złozony. simerblok udało się wybić na prasie . Kupiłem wg pana "prawie oryginał" wiec powinno być ok. Całość złożona. Czekam na tarcze i klocki. Potem w końcu zabiorę się za dokładne mierzenie przewodów hamuclowych , paliwowe wymieniłem w pewnych miejscach na gumowe czarne zbrojone .
Zaciski pomalowane specjalną farbą MOTIP'a . W realu są czerwone Stabilizacja też poszła w czerwień. Spód wygląda pięknie. Nie mam fotek z warstwy korizonem , tylko te już z umazaniem na czarno. Wszystko doczyszczone co do każdego cala , lekko wzmocnione , odłuszczone i dopiero zabezpieczane , w każdą szparkę został zaadoptowany środek chroniący Fluidol. Tydzień cieżkiej pracy a zrobiony został tylko tył więc myśle ze robota została wykonana odpowiednio. Prowadnice hamulców poczyszczone , nasmarowane , gumki zmienione , wszystko pięknie lekko chodzi.
w realu wygląda to jeszcze lepiej. Flash w aparacie lekko przekłamuje.
Teraz kolejne pytanie. Czy poduszki silnika od 1.3 8v pasuja? Widze dwie na allegro w ładnym stanie.
-
Jeśli jesteśmy już przy temacie poduszek, to polecam zalać je klejem do szyb
-
Zaciski pomalowane
specjalną farbą MOTIP'a . W realu są czerwonepomarańczowe za krótko na forum jesteś
-
-
http://allegro.pl/akumulator-centra-futura-53ah-540a-nowy-i1504861531.html ktoś użytkował futurę 54aH w swifcie GTI? On ma chyba większy altek niż 1.3 8v i myślalem nad nad 65aH tylko ten 53 jest w fajnej cenie.
ogólnie znam dużo zwolenników jak i wrogów centry futury. Im chodzi ładnie , drugim pada po 2 miesiącach. Warto zarezykować i kupić tą future z aukcji?
-
aku chyba lepiej kupic na miesjcu, wtedy w razie roblemow powinn byc wymiana 1 do 1, czy chocby dostaniesz jakis zastepny, z aukcji moze byc problem od transportu po ewentualna awarie i problem z zalatwieneim sprawy reklamacji
-
użytkował futurę 54aH w swifcie GTI? On ma chyba większy altek niż 1.3 8v i myślalem
nad nad 65aH tylko ten 53 jest w fajnej cenie.chyba to je ryba, masz taki sam jak większość swiftów nowszych - czyli 50A
Wpakujesz taki aku, to szybko pójdzie do piachu.ogólnie znam dużo
zwolenników jak i wrogów centry futury. Im chodzi ładnie , drugim pada po 2
miesiącach. Warto zarezykować i kupić tą future z aukcji?rób jak uważasz.
-
45 Ah ci starczy
sam jezdze na takim i nie ma problemow z ladowaniem go
mialem centre teraz energizera i jest ok wszystko
-
http://allegro.pl/akumulator-centra-futura-53ah-540a-nowy-i1504861531.html ktoś
użytkował futurę 54aH w swifcie GTI? On ma chyba większy altek niż 1.3 8v i myślalem
nad nad 65aH tylko ten 53 jest w fajnej cenie.
ogólnie znam dużo
zwolenników jak i wrogów centry futury. Im chodzi ładnie , drugim pada po 2
miesiącach. Warto zarezykować i kupić tą future z aukcji?Ja mam 47Ah a dokładniej model CA472 od 2 czy 3 lat i żadnych problemów nigdy z nim nie miałem.
Dokładnie taki mam (tutaj tylko nie wiem jak polaryzacja jest ułożona)
http://allegro.pl/akumulator-centra-futura-ca472-47ah-450a-slask-i1503935633.html -
wiec takie 53 będzie w sumie odpowiednie , 65 jednak za dużo.
cena kusząca i chyba go kupie.
Z innej beczki.. Szukam od 2 tygodni felg i znalazlem fajne Aez Icon 5 , szukałem takich 15" ale nie znalazłem. trafiły się 16" z oponami 195\50r16 ET 40. Czy to wejdzie w świstaka? Coś mało osób ma 16" i chyba widziałem takie cuda u indiego.
http://img17.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/14/76/18/1514761841
już mam dość szukania , czas coś kupić.
-
wiec takie 53
będzie w sumie odpowiednie , 65 jednak za dużo.Nie - odpowiednie to jest 45-47 - wszystko powyżej jest za dużo i taki np 53 jeszcze będzie działać ale prawdopodobnie będzie non stop niedoładowany a wtedy faktycznie akumulator szybko może paść...
-
Nie - odpowiednie
to jest 45-47 - wszystko powyżej jest za dużo i taki np 53 jeszcze będzie działać
ale prawdopodobnie będzie non stop niedoładowany a wtedy faktycznie akumulator
szybko może paść...nie przetłumaczysz, szkoda zachodu ... to jest "ciężki typ"
trafiły się 16" z oponami 195\50r16 ET 40. Czy to wejdzie w świstaka?
Coś mało osób ma 16" i chyba widziałem takie cuda u indiego.NIE !!! Et może jest dobre, ale opona nie, powinno być 195/40 R16 tak jak u Indiego.
już mam dość
szukania , czas coś kupić.narwaniec
-
codziennie szukam po kilka h i widzę same siano , jak rozstaw dobry to ET nie taki..
Wiec chyba kupie zwykłe borbety 15" i umaluję na ciemno.
co do Aku to sie pytam ,bo 45 zakladali do 1.3 8v a gti ma mocniejszy altek z tego co czytalem wiec uznalem ze 53 nie zrobi na nim wrażenia.
-
codziennie szukam
po kilka h i widzę same siano , jak rozstaw dobry to ET nie taki..ja swoich 15" szukałem długi czas ... byłem nawet zdesperowany co by z UK ściągać, ale na szczęście kupiłem od klubowicza, za co mu dziękuję
Wiec chyba kupie
zwykłe borbety 15" i umaluję na ciemno.z 15" jest mega wybór, kwestia poszukania
co do Aku to sie
pytam ,bo 45 zakladali do 1.3 8v a gti ma mocniejszy altek z tego co czytalem wiec
uznalem ze 53 nie zrobi na nim wrażenia.ile Ci jeszcze razy napiszę, że nie ma !!! Mocniejszy to miał, względem starego 1.3 8V o całe 5A, bo staruszki miały 45A, GTi miało 50A, od Mk IV wszystkie miały 50A.
-
Ta, german style
nie o to chodzi przy wyższym profilu będzie obcierka
-
w sumie nasze drogi sa jakie są wiec 16" odpada i macie tutaj rację. Swift nie nadaje się do dużych felg a profil 40mm to chyba nic wygodnego przy tak twardym zawieszeniu
trafiłem na fajne szprychy
http://img15.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/13/01/89/1513018932_7jutro wpłacam kasę. 15" , 6,5 szerokości , et 40. Felga to lenso Super light RT samurai
myślę ze bedzie pasowna. Także temat felg został chyba rozwiązany.
-
jutro wpłacam kasę.
15" , 6,5 szerokości , et 40. Felga to lenso Super light RT samuraidziwne, że facet nie zdjął jeszcze tej aukcji z alle ...
myślę ze bedzie
pasowna. Także temat felg został chyba rozwiązany.będzie, felga bardzo ładna w normalnej cenie, nie to co nówki
-
dziś po małym upalaniu padła skrzynia która była od 1.3 8v
odkad go kupilem chrobotalo coś przy ruszaniu i nie były to przeguby chyba ze wewnętrzne. Wpadlem w maly dolek i skrzynia powiedziala papa z nie wiadomych powodow. ZAczeła isc z niej oliwa , biegi wchodza jak im sie spodoba , po naciśneniu sprzęgła cisza , puszczam ( na luzie ) i wyje wiec łozysko oporowe też juz poszlo. Ogólnie padła
w poniedziałek aplikuje nową. Jakies porady odnośnie zmainny? Na co warto zwrocic uwagę? Zdemontować najlepiej chłodnice , podstawkę akumulaotra i chyba tyle?
W weekend zamonotwalem sprzet grający. Jednostka Alpine 9884r + wzmacniacz z czarnej serii alpine 3544 + sub rockford punch p3d210 w skrzyni zamkniętej. W drzwiach planuje małe panele + głośniki hertz HSK .
-
Jakies porady odnośnie zmainny? Na co warto zwrocic uwagę?
Zwroc uwage na cieknacy olej z skrzyni bo sie mozesz upier**ic.