Suzuki Swift GTi - przywracamy go do nowości
-
doszły nowe sprężyny HR
i felunek po piaskowaniu
-
VHT flame proof
Kolektor podczas
wygrzewaniaJa chcę taki!!!
-
Niestety, jeździ już u mnie
-
kolejny update!
ITR JDM spec 96 doczekały się lakieru AlpinWeiss Umalowało się ładnie , bez zacieków , paprochów i innych syfów. Już w tym tygodniu zakładam na nie opony Toyo T1R 195/50
Do tego zaciski pomalowane specjalną farba ceramiczną FoliaTec , na prawdę kozacki lakier
Niedługo zakładamy przednią dokładkę Suzuki Sport i sprężyny HR ! Ogarnalem też auto na benzynie , zaczęło chodzić i ma się dobrze ale nie wiem co było przyczyną bo wymieniłem na raz pół auta:
wiązka + komputer
przepływomierz , nowa rura powietrza , wystrojony TPS i podmieniony na 3 czy 4 sztukęObecnie auto ma problem tylko z CutOffem bo potrafi mi jechać , szarpnać i komp odcinka wtryski i wiadomo czym to skutkuje. Pomaga kilkakrotne walnięcie w pedał gazu , lub przełączenie na LPG i znowu na PB . Na razie problem jest w fazie testów i wystąpił maksymalnie 3 razy
-
Z tego co zauważyłem lipa z wolnymi obrotami oraz szarpanie występuje przy przepustnicy sr20, ale nie zawsze, może z tym masz problem.
-
dlatego testowo wleci zwykła przepustnica bo na benzynie jazda jest bardzo nerwowa , na LPG wszystko OK
-
na pewno powodem ciut słabej mocy i nie stabilnej pracy był luźny pasek rorządu który wyciągnał się strasznie mimo że był dobrze napięty i ma 40tyś km.
-
po ponad dwóch latach trzeba było się znów zając konserwacją tyłu
Wyglądało to tak i to rok temu więc teraz było gorzej
obecnie podwozie było troche piaskowane a tam gdzie był dostep , czyszczone tradycyjnymi metodami. Poszedł Reaktywny novola , akrylowy novola , baranek U100 + wosk w profile . Na fotkach nie ma staba ale został też odmalowany i zostanie zamontowany na dniach
Koni sport + HR + odmalowane wahacze poprzeczne
z przodu nowe klocki ATE. Oryginalne klocki Tokico zabiłem w 35tyś km
Nowe końcówki maglownicy
do tego ustawiona zbieżność komputerowo. I fotka jeszcze bez dokładki przedniej i na starych felgach
-
konserwacja vol 2
odmalowany bak
no i wpadło auto na zwiększanie mocy + masę modyfikacji
-
to nie był dobry wieczór dla mojego swifta...
-
Skrzynia?
-
dyferencjał opuścił samochód
Pilnie kupie sprawna skrzynie , jeśli ktoś coś ma
-
A już się bałem, że korbowody wyszły bokiem
Walnąłeś w coś podwoziem?
-
dyferencjał opuścił
samochódPrzyznaj się, w jaki sposób pomogłeś dyfrowi wyskoczyć ze skrzyni
-
1h upalania na Toyo T1r 195/50 , choć skrzynia chodziła idealnie , zero zgrzytów , szumów itp. Padła przy maks momencie na dwójce czyli 5tyś rpm i rozleciała się cała..
Szkoda mi jej bo biegi , synchro i łożyska mogłby dostawać kolejne pare lat i byłby ok -
To oponki ładnie muszą trzymać skoro skrzynia wolała się poddać.
Swoją drogą też mam obecnie Toyo, tylko że CF1, lecz takich batów ani oponom ani skrzyni staram się nie fundować -
dziwne że auto przeżyło już 5 skrzyń a pól osie i przeguby jak były seryjne tak są. Przejechały u mnie 75tyś km i to jest jedyna rzecz która została z auta przy zakupie. Nie strzelam ze sprzęgła , robie wszystko delikatnie no ale trudno , zmęczenie materiału
-
Dziwne, że sprzęgło wytrzymało, a skrzynia się rozleciała
-
bo aisin to bardzo dobre sprzęgło , od u mnie ma przelatane 50tyś i zabiła 3 -4 skrzynie , w tym 5tyś w rajdówce
no ale swifta i tak zmieniłem na dużo większe , wygodne auto. Idealne do wożenia szafek i lodówek
Wersja full opcja , klima , abs , alarmy , wspoma , elektryczne szyby , grzane lusterka itp . No i brak rdzy + LPG .
-
Ta, astra bez rdzy wystepuje tak samo w przyrodzie jak swift bez rdzy