Suzuki Swift GTi - przywracamy go do nowości
-
no to ja jestem w tym 1% bo mam wlasnie gumy 195\45 rainsporty I i hamowalem na lepiku , deszczu , wygrzanym asfalcie itp i blokuje zawsze i wszędzie , dymek za mna idzie konkretny , biora dwa koła
wszystko seria , tarcze i klocki byly nie wiem jakiego pochodzenia. Teraz wlozylem oryginaly i jest jeszcze lepiej
Dodam tylko że mam nowe przewody hamulcowe i nowy płyn choć mocno pomieszany różnymi markami i działać działa świetnie. A narzekać to narzekam tylko na hamowanie tylu , ten to prawie nie istnieje , znowu ręczny jest kosa , w 5 osoób na pokładzie blokuje koła przy 80km\h bez problemu.
-
no to ja jestem w
tym 1% bo mam wlasnie gumy 195\45 rainsporty I i hamowalem na lepiku , deszczu ,
wygrzanym asfalcie itp i blokuje zawsze i wszędzie , dymek za mna idzie konkretny ,
biora dwa koła
wszystko seria ,
tarcze i klocki byly nie wiem jakiego pochodzenia. Teraz wlozylem oryginaly i jest
jeszcze lepiej
Dodam tylko że mam
nowe przewody hamulcowe i nowy płyn choć mocno pomieszany różnymi markami i działać
działa świetnie. A narzekać to narzekam tylko na hamowanie tylu , ten to prawie nie
istnieje , znowu ręczny jest kosa , w 5 osoób na pokładzie blokuje koła przy 80km\h
bez problemu.a to się zgadza, tył na hamowni u mnie też pokazywało słabo, ale ręczny jak w mało którym aucie tak trzyma!
-
ale colt miał zapewne wieksze serwo ?
na zaciskach z crx juz jest duzooo lepiej nawet ze zwykłymi klockami trw serwo stare, małe oryginalne
-
Wszyscy jak widac
maja problem z tymi hamulcami Seryjna, smieszna tarcza 234mm z Colta blokowala
bez problemu miekkiego Rainsporta I 195/45 R15, co w przypadku chyba 99% forumowych
GTi jest awykonalne.Na zregenerowanych zaciskach, seryjnych tarczach ATE i klockach nie pamiętam jakiej firmy blokuję bez większego problemu slicki Markguma 185/60. Fakt, że wymaga to siły bo serwo jest malutkie ale to akurat mi pasuje
-
Pamiętam jak pierwszy raz jechałem na Toyo R888. Tarcze były wtedy JCAuto, klocki Ferodo Premier. Byłem w szoku jak auto hamuje. No kosmos jakiś to dla mnie był. I nie było problemu z wydajnością. Oczywiście zawsze miałem świeży płyn i zaciski w stanie idealnym!
A kolejne ogromne zaskoczenie było jak założyliśmy pierwszy raz klocki Ferodo DS3000. I na spadaniu do Walimia na zapoznaniu zrobiliśmy opis:- hamowanie 20 za ostatnim drzewem.
Po pierwszej pętli mieliśmy poprawione na: - hamowanie przy ostatnim drzewie.
Po drugiej pętli mieliśmy poprawione na: - hamowanie 20 przed przedostatnim drzewem!
- hamowanie 20 za ostatnim drzewem.
-
skończysz do
jesieni kalendarzowej?chce go dobrze zrobic a po pracy czy szkole jest to tak ze robi sie na odpierd bo nie ma sie sil wiec nie wiem jak to bedzie
-
Hmm to ja nie wiem jak Wy tam macie. Ja ostatnio wymieniłem heble na tarcze + klocki TRW, które są miękkie i na laciu 185/55 hamuje jak złoto. Aż miło się robi ABS nogą w nagłych przypadkach ;p Za to sypie się z klocków na felgi masakrycznie
Chyba, że miedziane przewody Wam puchną ;p
-
U mnie przy GSie mam Speedmaxy + Ferodo Premier, na ogumieniu 195/50/15 przód staje w miejscu...żadnych zabrudzeń na felgach, także polecam
Chyba się opłaciło to kupić i przez pierwsze około 300km hamować dość mało i krótko -
No to wiele
wyjaśnia bo ja za chiny ludowe nie mogę zblokować koła na oponie 185, ABS siakiś...Witaj w klubie
-
Bo Kashiyamy to
słabe som.A ja kupiłem, bo kiedyś na forum ktoś chwalił
Rzeczywiście mało się ścierają, ale awaryjne hamowanie to skok adrenaliny
Na zimę będą jak znalazł
-
Jezdzilem w zyciu ponad
30 letnimi wynalazkami za 900zl i wszystko hamowalo o niebo lepiejNawet Punto 1.1 ojca miało jakieś hamulce
Zastanawiam się tylko, bo jak kupiłem to auto to hamulce były nawet znośne (ale przesiadłem się na Swifta z Poldka, więc i tak Swift miał lepsze)...
Problem z twardym pedałem hamulca zaczął się po dłuższym postoju Swifta (ok. 9 miesięcy) - wymieniłem nawet serwo z pompą na używkę od Borucha i to nawet nie pomogło
-
No to wiele
wyjaśnia bo ja za chiny ludowe nie mogę zblokować koła na oponie 185, ABS siakiś...Jakie klocki masz założone
-
zgadza sie klocki Trw pylą masakrycznie z nacinanymi tarczami,
a w tych tarczach ori podoba mi sie to ze maja pomalowane na czarno te wypusty na piaste i ranty, wszystkie tak powinny mieć bo zaraz to rdzewieje i słabo to wyglada.
-
Można sobie pomalować U mnie strasznie rzucało się to w oczy. Ciach ciach i po problemie
-
Można sobie
pomalować U mnie strasznie rzucało się to w oczy. Ciach ciach i po problemieI tak co rok albo i częściej
-
Niby czemu? ;p
-
wczoraj testowałem nową obwodnice mińska i swift poleciał 210km\h w 5 osób po 75kg także jestem zadowolony
Mam problem odkad wlozylem silnik od zaklinacza , słabo pali tzn na PB jak zimny lub ciepły potrafi zapalić pięknie i zgasnac za sekunde. Za drugim razem odpali bez wiekszego problemu. Rozwiazaniem problemu jest przytrzymanie lekko pedału gazu i odpala od kopa
drugim rozwiazaniem problemu jest zapalanie na LPG , pali jeszcze szybciej i ładniej na tym paliwie
Co się mogło popsuć:
czytałem coś o przepływce ale to cały czas silnik zapala i gasnie wiec chyba to nie to
TPS źle wystrojony choć był ustawiany wg manuala ( prawie )
gubi ciśnienie w listwie paliwa
zapchany filtr w baku i słaba pompka paliwa ( filtr paliwa ma 35tyś przebiegu ) -
przepływke bym sobie odpuścił raczej , przeczytaj mój post w temacie o TPS.
Tyle ze mi nie gaśnie tylko złe odpala na zimno i ma taka dziurę przy starcie.
Z tego co pamietam z gazem lekko wciśniętym pali ok ale nie jestem pewien musze sprawdzić, aha do tego bład 21 mi wyskoczyłmoze masz podobnie coś z TPS napewno masz tam w piwnicy z 3 to sobie podmień
moim zdaniem jakby mu brakowało paliwa to by przerywał na wyzszych obrotach a z tego co piszesz to zapitala i to w 5 os pięknie
-
mówiłem, że silnik ma moc :-P
-
mówiłem, że silnik
ma moc :-PChyba szmoc