Suzuki Swift GTi - przywracamy go do nowości
-
na starym silniku dawala radę caly czas , no i obecnie po zdjeciu przewodu z filtra daje takie ciśnienie jakby pompowala 10bar , oczywiście dało mi paliwem po oczach
Pompa chyba nie ma nic do tego bo na LPG też jest tak samo. A może wyjac aparat i przekreic wałek o 180C? chcialem tak zrobic ale coś mi nie wchodził , choć wątpie zeby to mialo znaczenie bo zawsze wkladalem byle jak aparaty i ustawialem na srodek i nie było problemu. Może wydłubie lampe do ustawiania zapłonu i zobaczę ile stopni jest
-
To ustawiales na oko?
Aparat ma tylko jedną dobrą pozycję i nie jest obojętne jak go na wałek założysz bo złamiesz wałek.
Poza tym z tego co pisałeś to bym się nie dziwił że aparat inaczej będzie ustawiony. -
na takim ustawieniu auto odpala i wkreca sie na obroty.
Wyjalem aparat i przekrecilem aparat o 180C ale coś nie moglem go wlozyc w wałek.. Może jutro się uda i aparat wróci na swoje miejsce czyli na środek bo tak mialem w kazdym swifcie i było OK
-
Normalnie nie wiem co powiedzieć
-
na takim ustawieniu
auto odpala i wkreca sie na obroty.
Wyjalem aparat i
przekrecilem aparat o 180C ale coś nie moglem go wlozyc w wałek.. Może jutro się uda
i aparat wróci na swoje miejsce czyli na środek bo tak mialem w kazdym swifcie i
było OKtyle swiftów przerobiłeś i nadal nie wiesz że wałek rozrządu ma wybranie pod aparat nie w osi ? obudowę aparatu obróć tak jak powinna być, ale ręką obróć wałek w aparacie aby prawidłowo zazębiał się na wałku rozrządu
po splanowaniu oba wałki rozrządu są przesunięte względem wału o te pół zęba. według mnie częściowo stąd właśnie wynika to twoje ustawienie aparatu.
sprawdź lampą kąt zapłonu po założeniu zwory i wszystko już będzie wiadome czy jest OK.
-
o tym przekrecaniu o 180C nie maialem na mysli oczywiście aparatu tylko sam wałek w aparacie.. Teraz wyjme aparat i wlasnie obróce walkiem aparatu o 180C , z tym że wczoraj nie chciał mi zaskoczyć na wałek rozrządu.
Wertowałem manual i nic nie było jak wkladać i ustawiać aprat po jego demontażu. We wszystkich swiftach wkladalem na środek aparat tak jak ma być , zdejmowalem kopułke , krecilem palcem w aparacie , zazębiało i wszystko było OK
-
wałek aparatu ma tylko jedną pozycję z wałkiem rozrządu. ale mam wrażenie po zdjeciu którymś że odwrócony masz aparat, chyba że mi się coś tylko zdaje niepotrzebnie.
-
no i udało się zakupić auto które ma bardzo bogatą historię. Kiedyś walczyło na zawodach po całej europie i było nie raz na podium
Zapomiane stało sobie 15lat w szopie Aż w końcu udało mi się go odkupić!
-
no ale co z tego jak już go chcesz sprzedać dalej ?
-
a co to takiego?
Jest fun , teaz czas ogarnać auto na tip top
-
a co to takiego?
Jest fun , teaz
czas ogarnać auto na tip top
jak ten egzemplarz dokręcałem do 8krpm to zastanawiałem sie po czemu Michau nie założył wspomagania
ale że mi śfinia nie dał znać
-
jak ten
egzemplarz dokręcałem do 8krpm to zastanawiałem sie po czemu Michau nie
założył wspomagania
ale że mi śfinia
nie dał znaćAutko odcina 8600rpm więc słabo testowałeś
-
a co to takiego?
Jest fun , teaz
czas ogarnać auto na tip topAuto zaklinacza WRC?
-
Autko odcina
8600rpm więc słabo testowałeścudzymi zabawkami nie świruje
pozatym tor był chyba za krotki - nie pamietam to dawno temu było
pamiętam natomiast że helsin tym autem nie jeździł ( jako jedyny chyba )
-
Nie każdemu było dane hehe
A jak Mokry jeździł, to nie pamiętam, czy już był komp JDM czy standard z odcinka 7600.
pozdro -
i nie, że świnia, bo Erde akurat wiedział i miał przekazać jeśli by znał chętnego...
pozdro -
i nie, że świnia,
bo Erde akurat wiedział i miał przekazać jeśli by znał chętnego...
pozdroJakbym wiedział, że Mokry taki chętny to bym przekazał
Patryczku przecież Ty chcesz tylko i wyłącznie 4łapki i znaczek z gwiazdkami... -
Jakbym wiedział, że
Mokry taki chętny to bym przekazałmam czasami głupie mysli
czemu ja 10 lat temu nie kupiłem GTiPatryczku przecież
Ty chcesz tylko i wyłącznie 4łapki i znaczek z gwiazdkami...o ! dziękuje za sprowadzenie na dobry tor
-
Ponoć i tak, mężczyzna, w pewnym wieku i tak myśli tylko o Mercedesie
-
Ponoć i tak,
mężczyzna, w pewnym wieku i tak myśli tylko o Mercedesiemasz już na oku ?
chyba znalazłem coś co Ci sie spodoba Eklasse
w sumie dawno w GD nie byłem to możem to połączyć - w sensie spota i odbior bulgota