Suzuki Swift GTi - przywracamy go do nowości
-
polecial ci chyba mechanizm roznicowy ja tez tak mialem jak mi lozyska sie rozlecialy i az mi dziure wybilo w obudowie xD
-
Jakies porady odnośnie zmainny? Na co warto zwrocic uwagę?
Zdemontować najlepiej chłodnice , podstawkę akumulaotra i chyba tyle?Kup od 1.0 wytrzyma długo. A chłodnicy nie musisz sciągać i płynu też nie musisz spuszczać.
-
W weekend
zamonotwalem sprzet grający. Jednostka Alpine 9884r + wzmacniacz z czarnej serii
alpine 3544 + sub rockford punch p3d210 w skrzyni zamkniętej. W drzwiach planuje
małe panele + głośniki hertz HSK .Łeee,to teraz dziewczyny będą piszczeć jak zapodasz ekierkę i gangsta paradise. A wygłuszasz coś ? Zaraz Hellsin zrobi beeee i strzeli wykład
-
nie ruszałbym drzwi gdyby nie wygłuszanie.
Maty STP , GMS lub Dynamat , nic innego w grę nie wchodzi. Sub jest w skrzynce 17litrów , wszystko zabudowane , nie ma co robić wioski i dyskoteki - chodzi mi głownie o jakość dźwięku
-
Łeee,to teraz
dziewczyny będą piszczeć jak zapodasz ekierkę i gangsta paradise.nie da rady, opuści szybę i będzie gorszy efekt jeśli chodzi o przód
A wygłuszasz coś
? Zaraz Hellsin zrobi beeee i strzeli wykładco ja mam do tego
Maty STP , GMS lub
Dynamat , nic innego w grę nie wchodzi.Mam dobrą ofertę na STP Gold i Dynamat ( oczywiście bull pack ) jak coś.
-
skrzynia przywieziona , podobno stan bdb , lekko słaby 5 bieg i tyle.
-
zapowiedź lewitującego swifta
-
nowe buty już założone
i jak się podoba? Tak wiem , w sobote będzie gleba Na razie stoi jak koza.
-
i jak się podoba?
to Tobie ma się podobać
Tak wiem , w sobote będzie gleba Na razie stoi jak koza.
dokładnie, dodatkowo popraw tylny zderzak, bo wisi ...
-
glebe jej!
-
glebe jej!
po cholerę?
-
po cholerę?
ja wiem ze Ty lubisz terenowki:P, jak ma rowny dojazd to glebe jej:D
-
Przecież napisał, że w sobotę wpada gleba
-
Felgi bardzo ładne , ale miast wydawać teraz kasę na glebę, to pomyślałbyś o sprawach, które naprawdę psują efekt wizualny, czyli wymianie tylnego zderzaka, bo cały wydaje mi się być jakiś krzywy, oraz poprawie tylnego prawego błotnika. Nie wiem, jak ten lakier wygląda z bliska, ale na pewno przydałaby mu się jakaś polerka. Jednak tą proponowałbym zrobić dopiero po ogarnięciu ów zderzaka, błotnika i prawej klamki, które będą wymagały lakierowania. Mówiąc wprost dziwię się trochę Twojej polityce prac nad samochodem, która, jak narazie (wyłączając naturalnie porządną konserwację, za którą należą się słowa pochwały :P) niewiele ma wspólnego z tytułem tematu . Chcesz, żeby robił dobre wrażenie pięknymi felgami i glebą, a prawda jest taka, że nie będzie go robił, dopóki należycie nie ogarniesz go wizualnie . Potraktuj mojego posta raczej, jako dobrą radę, aniżeli słowa krytyki .
Pozdrawiam
P.S: Klakson montowałeś? Nic o tym w temacie nie wspominasz, a ta dziura w kierownicy również nie wygląda zbyt pięknie. Jaką skrzynię w końcu kupiłeś? GTi, 1.0, 1.3 8V ?
-
Felgi bardzo ładne
, ale miast wydawać teraz kasę na glebę, to pomyślałbyś o sprawach, które
naprawdę psują efekt wizualny, czyli wymianie tylnego zderzaka, bo cały wydaje mi
się być jakiś krzywy.Pewnie przy okazji wina ślizgów ...
-
mam wszystkie częsci do niego , wraz z nowym zderzakiem z GS'a wiec spokojnie. Felgi i tak wymagaly założenia bo miałem na nich letnie a nie bede jezdził na zimówkach.
przygody z zderzakiem to grubsza robota bo potrzebny mi jest specjalny podkład. Auto bedzie całe lakierowane wiec;) dużo rzeczy już zrobiłem , co pokażę wieczorem
-
to opłacało się go składać ? skoro będzie malowany ?
-
mała lista co zostało w samochodzie wymienione lub zrobione
z części to
nowy akumulator bosch silver s3
filtr paliwa
filtr oleju
plastik dolny bagażnika
lewe szkło lusterka
kierownica - IN PROGRESS
plastik kolumny kierownicy
klamki zewnętrze
lewa szyba
pompa wody
antena - IN PROGRESS
osłona przednia silnika
zderzak tył + nakładka
kopułka + palec
tarcze tył + klocki
wycieraczki
obudowa górna rozrząu - IN PROGRESS
przewody hamulcowe
przewody paliwowe
przednia szyba - IN PROGRESS
plastik do elektryki w drzwiach
kratki wiewu powietrza
poduszki silnika
zegarek
nakładka EFI na dolot
przełącznik zespolony
zamek tylny klapy
uszczelki w drzwiach
nowy wlew paliwa
nowe simerbloki w wachaczachZ dodatkowych rzeczy to audio
Alpine 9884r , Hertz HSK 165 , Kenwood PS200T , Alpine 3544 , alpine 3542 , RockFord Punch P3D210Felgi Lenso 15" RT Samurai Super Light + Pirelli P6000 195\50
Zestaw sprężyn obniżających OMP -40mm
Nakrętki Gorillaz antyzłodziejskie i chyba tyleZ zrobionych rzeczy to
nowy olej w skrzyni i silniku
nowy płyn hamulcowy
utwardzenie poduszek silnika
odmalowanie łap silnika
Nowa skrzynia biegów + uszczelnaicze
zrobienie elektryki lewych drzwi tak aby szyba sie podnosiła
"nowe" zamki w drzwiach
zabezpieczenie całego podwozia ( 2 tygodnie pracy )
pospawnie tłumika
wzmocnienie tylnej belki zderzaka
klejenie mocowania lampy + nowe żarówki
danie taśmy paracianej na cała instalacje elektryczna
poprawa masy z akumulatora
podgięcie nadkoli żeby 195\50mm gumy nie obcierały
regeneracja prowadnic hamulców
odmalowanie i nowe mocowania chłodnicy
malowanie zacisków farbą MOTIP
poprawiona instalacja do radia
odmalowanie każdego elementu ( nawet śrubek ) pod maską typu mocowanie wycieraczek , spinki itp
malowanie obu zderzaków
zabudowa bagaznika
likwidacja luzu na lewarku biegów
naprawa zamka prawegoI to było na tyle Nawet zardzewiałe śrubki zmienione zostały na praktycznie nowe z Hondy Civic. To samo w zawieszeniu. Wszystkie zostały sruszone , te co sie urwały zrobione żebym teraz bez problemu w kilka minut mógl wszystko wymienić. Lista spora , czas ok 2 miesiące. Wiele rzeczy wypadło mi z głowy ale to tak grubsza
-
jestem pelen podziwu!
kiedy zdjecia!?
-
zderzaki się już malują do tego zrobilem oba mocowania zderzaków
wzmocnione drutem 6 ;d i obspawane na nowo