Mój troszke rajdowy SS
-
ty upalasz na takich oponach
-
Bedę w tym sezonie upalał na tych oponach w KJSach, niestety R888 mają jedna wielka wadę - szybko się kończą .Dlatego zrobiłem eksperyment z tymi A539 i zobaczymy co z tego wyjdzie ...
-
W kjsach wszystkie opony szybko się kończą. Bo wokół słupków się człowiek kręci i ciągle jest mielenie kołami. AnToL - na jakich ciśnieniach jeździłeś na r888?
PS. A jako ciekawostkę powiem, że Adrian Grodzki, który jeździł w PPAiK CRXem i był zawsze praktycznie na pudle, też jeździł na r888 - wystarczało mu jeden komplet na sezon - 12-14 imprez (a wtedy imprezy z PPAiK miały czasem i 50 km prób, średnio 20 km). Ale jeździł bardzo elegancko technicznie.
-
Przód 2,2 tył 1,8. Jak dla mnei opona rewelacyjna ale, w warunkach KJSowych sprawdza sie praktycznie na wszystkich nawierzchniach (prócz błota, śniegu i lodu). Jednak rozmiar 185/60 powoduje w przypadku seryjnego przełożenia głównego powoduje że auto się wolniej napędza, a jeje lepkośc powoduje że w gti bez wspomagania kręcenie kierą na krętej próbe jest jak trening na siłowni
-
Spróbuj pompować mniej. Ja w kjsach pompowałem przód 1,8-2,0 w zależności od temperatury. Tył 0,2 mniej niż przód. Na zasyfione nawierzchnie otwierałem kanały na boki.
A co do siłowni... to pomyśl sobie co by było, jakby wrzucić dodatkowo mocną szperę... ja po tych 70-90 km oesowych w pucharze miałem zakwasy przez dwa dni -
nie myślałeś nigdy o wspomaganiu? wiem ze to jest opór dość duży dla silnika ale jedna kierownica lżej by chodziła
-
Szczerze to myślałem o wspomaganiu i nawet cały czas myślę - jednak powiedźcie mi gdzie nabyć cały kit do wspomagania ?? Na allegro ani na złosnikowej gieldzie ani widu ani slychu ...
-
PS. A jako
ciekawostkę powiem, że Adrian Grodzki, który jeździł w PPAiK CRXem i był zawsze
praktycznie na pudle, też jeździł na r888 - wystarczało mu jeden komplet na sezon -
12-14 imprez (a wtedy imprezy z PPAiK miały czasem i 50 km prób, średnio 20 km). Ale
jeździł bardzo elegancko technicznie.Najpierw CRX, a pozniej Cifem VI gen, ktorym w 2009r wyciagnal mistrza PPAiK U Adriana Przemek robil sprezyny do Swifta, super wyszlo.
-
Szczerze to
myślałem o wspomaganiu i nawet cały czas myślę - jednak powiedźcie mi gdzie nabyć
cały kit do wspomagania ?? Na allegro ani na złosnikowej gieldzie ani widu ani
slychu ...bylo na gieldzie
-
Było ale się zmyło ... koleś się rozmyślił i nie będzie ciął swifta na kawałki, jednak odbuduje i nie sprzedaje
-
A z justy szukałeś? U siebie mam wszystko z justyny zostawione i śmiga aż miło listwa ma tylko inną średnice wieloklinu po kardana od kolumny więc trzeba też zanabyć i kolumnę z justy. Pompa pasuje P&P do G13B. Kwestia tylko umiejscowienia odpowiednio zbiorniczka wyrównawczego bo w justy jest tam gdzie w gti puszka filtra powietrza.
-
pytanko czy ktoś się orientuje czy blok w SS 1.3 8 jest taki sam jak 1.3 16
-
Tak, ten sam.
-
tak sie mi wydawało ale chciałem się upewnić
-
Odnośnie wspomagania do GTI - to od jakich wersji silnikowych mogą pasować ?(pompa, przkładnia itp)
-
z tego co widzialem to bedzie pasowalo od kazdej wersji, ale niech ktos to potwierdzi w 100%
-
z tego co widzialem
to bedzie pasowalo od kazdej wersji, ale niech ktos to potwierdzi w 100%z tego co mi się wydaje raczej tak, bo kółka ma większość takie same.
-
Odnośnie
wspomagania do GTI - to od jakich wersji silnikowych mogą pasować ?(pompa,
przkładnia itp)od każdej, tylko bedzie trzeba ciąć ściane grodziową bo przekładnia jest troszkę inna..
-
czy ktoś sie orientuje gdzie można kupić najtaniej toyo r888 i w jakiej cenie 14 185/60
-
Na opony.com i na aledrogo są po 302-305 zł. Jakbyś chciał używane, w tym takie minimalnie, to ja będę swoje wyprzedawał, a trochę tego mam.