SS GS by efektAXE - proszę o opinie :P
-
Witam!!!
Chciałem pochwalić się moim SS mk2 GS... I spytać co o nim sądzicie...
Modyfikacje:
Silnik:
Filtr Stożkowy K&N + dolot (własnej inwencji...)
Układ wydechowy z "kwasówki" 2" pełen przelot po tłumik końcowy - WM sport (ala MUGEN)
Krótsza skrzynia z GS w wersji amerykańskiej..Zawieszenie:
Przód: amortyzatory gazowe, springi Jamex, rozpórka kielichów...
Tył:springi Jamex, rozpórka kielichówKoła:
Alu 15" x 7 "
Nakrętki przedłużane czerwone JDMOpony:
Falken R15x195x45Wnętrze:
Kierownica 35cm z odsadzeniem 7cm
Rozpórki Słupków przód+tył
Gałka zmiany biegów własnej produkcji na wzór OMP..Wygląd:
Lakier- Maska+Dach czarny mat,reszta org. grafitowy metalic
Zapinki Sparco na masce
Żarówki Jaśniejsze 40%
Lampy tył + Zderzak z mk3To chyba wszystko z tych ważniejszych zmian...
Proszę o opinie co o nim sądzicie
Pozdrawiam !!! -
Wyglada bardzo fajnie, black style chcialo by sie napisac po angielsku Nie, no pomysl miales bardzo fajny na auto tylko troche brakuje mi konsekwencji, sa zapinki, jest B i C pillar, to wskazuje na przenaczenie sportowe, w takim razie po co tyl (plastiki pasy itp?)
Jakie masz przelozenia na amerykanskiej skrzyni?
Skad nakretki czerwone wziales? -
Tak więc auto jest wspaniałe do "zabawy"... używałem go do jazdy sportowej (czasami legalnej, czasami nie ) jak i do codziennej... dlatego też zostawiłem na tyle plastiki i kanapę...
Co do skrzyni to: org jak jeszcze żyła na biegu 2 odcinka była przy równej 100 może troszkę niżej...
A po wymianie na skrzynię z amerykańca odcinka na 2 była przy 80-85 coś koło tego..
Po za tym było czuć różnice przy przyśpieszaniu...A nakrętki z allegro 20 szt. cena jakieś 120 zł+ przesyłka
-
Proszę tylko nie pamiętam czy to ten skok gwintu...
http://moto.allegro.pl/tuningowe-nakretki-12mm-x-1-25-20-jdm-imbusowe-i1208486025.html -
No naprawde fajny GS, mnie sie bardzo podoba Wrzuć jeszcze zdjęcie (jak takowe posiadasz) jak wygląda z tyłu.
-
Mam takie tylko że ze starym tyłem ale też pokażę
Proszę -
Ładny, ładny Pokaż zdjęcie z pod maski
-
Jeszcze tylko lotka od GTi i będzie bajka
-
niestety już nie mam... ale tam nie ma co oglądać... zwykłe 1.3 na jednym wałku...gdzieś na forum tu jest mój wpis o dolocie do SS i tam była stara fota tak że jak chcesz to poszukaj...
-
ten czarny mat robiłeś sam ??
-
Tak a co ??
-
Moim zdaniem bardzo ładnie ci to wyszło... Jak malowałeś? Możesz podać jakiś przepis (chciałbym całe autko walnąć w macie)??
-
Dobry pistolet i dobrze położony podkład... a potem delikatna polerka farba zwykła emalia matowa Tak jak ze wszystkim trzeba robić dokładnie i powoli...
-
No ładnie się prezentuje, felgi w zacnym kolorze
sam robiłeś rozpórki słupków, czy dorwałeś ?? -
sam robiłem... i naprawdę prosta sprawa zwłaszcza w porównaniu do cen firmówek a efekt ten sam...
-
sam robiłeś
rozpórki słupków, czy dorwałeś ??tylko nie mów,że chcesz takie u siebie bo bym musiał przyjechać i CI to wybijać z głowy
-
sam robiłem... i
naprawdę prosta sprawa zwłaszcza w porównaniu do cen firmówek a efekt ten sam...no wszystko ładnie pięknie...a masz pewność,że w razie jakiegoś dzwonu te pręty nie zrobią Ci krzywdy?
-
Sam jestem ciekaw tej konstrukcji Ale ja prędzej bym widział u siebie takie coś z tyłu nad półką ;D Szczerze mówiąc nigdzie nie mogę znaleźć takich rozpórek ;p
-
Tzn co ?? bo nie bardzo rozumie... przykręcone są one do mocowań pasów... i nie wiem w jaki sposób mogły by zrobić mi krzywdę ??? JDM produkuje całą "pajęczynę" ...pillar-ów do hond i nie tylko i jakoś nikt nie narzeka ale oczywiście tutaj ktoś sie znajdzie... śmieszne
np: klik -
Sam jestem ciekaw
tej konstrukcji Ale ja prędzej bym widział u siebie takie coś z tyłu nad półką ;D
Szczerze mówiąc nigdzie nie mogę znaleźć takich rozpórek ;pNo ja będę chciał u siebie tylko C-pillara, B mnie nie obchodzi bo w aucie czasem jednak ktoś wsiada na tylną kanapę
Dajmosku, podczas wypadku w swifcie możesz liczyc tylko na szczecie a taka rozporka na bank nic Ci grozniejszego nie zrobi niż samo auto Co miałeś na myśli że może się coś stać ?? skoro jest przykręcona to co może się wydarzyć ?