SS GS by efektAXE - proszę o opinie :P
-
Ładny, ładny Pokaż zdjęcie z pod maski
-
Jeszcze tylko lotka od GTi i będzie bajka
-
niestety już nie mam... ale tam nie ma co oglądać... zwykłe 1.3 na jednym wałku...gdzieś na forum tu jest mój wpis o dolocie do SS i tam była stara fota tak że jak chcesz to poszukaj...
-
ten czarny mat robiłeś sam ??
-
Tak a co ??
-
Moim zdaniem bardzo ładnie ci to wyszło... Jak malowałeś? Możesz podać jakiś przepis (chciałbym całe autko walnąć w macie)??
-
Dobry pistolet i dobrze położony podkład... a potem delikatna polerka farba zwykła emalia matowa Tak jak ze wszystkim trzeba robić dokładnie i powoli...
-
No ładnie się prezentuje, felgi w zacnym kolorze
sam robiłeś rozpórki słupków, czy dorwałeś ?? -
sam robiłem... i naprawdę prosta sprawa zwłaszcza w porównaniu do cen firmówek a efekt ten sam...
-
sam robiłeś
rozpórki słupków, czy dorwałeś ??tylko nie mów,że chcesz takie u siebie bo bym musiał przyjechać i CI to wybijać z głowy
-
sam robiłem... i
naprawdę prosta sprawa zwłaszcza w porównaniu do cen firmówek a efekt ten sam...no wszystko ładnie pięknie...a masz pewność,że w razie jakiegoś dzwonu te pręty nie zrobią Ci krzywdy?
-
Sam jestem ciekaw tej konstrukcji Ale ja prędzej bym widział u siebie takie coś z tyłu nad półką ;D Szczerze mówiąc nigdzie nie mogę znaleźć takich rozpórek ;p
-
Tzn co ?? bo nie bardzo rozumie... przykręcone są one do mocowań pasów... i nie wiem w jaki sposób mogły by zrobić mi krzywdę ??? JDM produkuje całą "pajęczynę" ...pillar-ów do hond i nie tylko i jakoś nikt nie narzeka ale oczywiście tutaj ktoś sie znajdzie... śmieszne
np: klik -
Sam jestem ciekaw
tej konstrukcji Ale ja prędzej bym widział u siebie takie coś z tyłu nad półką ;D
Szczerze mówiąc nigdzie nie mogę znaleźć takich rozpórek ;pNo ja będę chciał u siebie tylko C-pillara, B mnie nie obchodzi bo w aucie czasem jednak ktoś wsiada na tylną kanapę
Dajmosku, podczas wypadku w swifcie możesz liczyc tylko na szczecie a taka rozporka na bank nic Ci grozniejszego nie zrobi niż samo auto Co miałeś na myśli że może się coś stać ?? skoro jest przykręcona to co może się wydarzyć ? -
No jasne,sory, że miałem odwagę się w ogóle zapytać Bo jak do Hond takie robią to klękajcie narody... jednak pierwsze wrażenie dużo mówi o człowieku...
Marcin miałem na myśli czy wiadomo jak taki pręt się zachowuje w momencie strzału np. w bok auta sam mówisz,że w Swifcie itd No i jestem ciekaw,czy toto się nie odkształci,nie zerwie gwintów itd. itp. ale o tym kiedyś dokończymy na privie,nie mam zamiaru tutaj robić swoich wywodów
-
Równie dobrze może cie zranić w momencie strzału choinka zapachowa wunderbaum przywieszona na lusterku... Na to nie ma reguły... Ryzyko jest wpisane w nasze życie i nie ma od tego ucieczki... A honda to był przykład ... nie moja wina że masz jakiś uraz związany z tą marką Pozdrawiam
-
Układ wydechowy z
"kwasówki" 2" pełen przelot po tłumik końcowy - WM sport (ala MUGEN)a'la apexi ... obok mugena to nawet nie leżało, a co dopiero a'la Mugen
Nakrętki
przedłużane czerwone JDMza 120 zł jak dobrze się trafi, ma się D1 spec ...
Proszę o opinie co
o nim sądzicie
Pozdrawiam !!!mimo wszystko nie jest brzydki życzę dalszych sukcesów w modach
-
Marcin miałem na
myśli czy wiadomo jak taki pręt się zachowuje w momencie strzału np. w bok autaDajmos, ja sam sie zastanawiam nad B-pillarem i powiem CI ze mam identyko odczucia. C-pillara nie potrzebuje, bo w Coltcie kielichy z tylu prawie na wysokosci szyby i tam juz jest rozporka, a na slupek B by sie przydala. Teoretycznie przy strzale w bok powinna pomoc, przenosi sily na drugi slupek, z dobrej stali nie powinna peknac, a sruby do pasow sa grube i gwint tez powinien dac rade na dobrej srubie 8.8 tylko wlasnie kawal stali zaraz za kublem troche przeraza. Kolejny plus jest taki, ze do onboardow piekne miejsce dla kamery, aparatu...
Nie wiedzialem, ze skrzynia z US taka krotka. No to GSik musi odzyc na takim setupie, bo ta seryjna morduje osiagi GTi, nie mowiac o GSiku. Jak mam teraz skrzynie 2ka do 80km/h na wysokim laczu i trojka do 120km/h przy 75 koniach i masie 60-70kg wiekszej od GS`a to roznica jest ogromna, wyprzedzanie mega baja, i tak samo auto idzie do 170 bez zadychy i bez roznicy z ktorej strony wieje wiatr Ciekawi mnie jak wybebeszony gs na niskim kole z taka skrzynia wypada na tle gti. Moze byc ciekawie....
Ciekawe czy te nakretki przezyja kilkunastokrotna zmiane kol w ciagu roku...
-
Układ wydechowy z
"kwasówki" 2" pełen przelot po tłumik końcowy - WM sport (ala MUGEN)a'la apexi ... obok mugena to nawet nie leżało, a co dopiero a'la Mugen
WG moich skromnych info jest on produkowany na wzór wyddechu MUGEN ale jeżeli dla ciebie bardziej on przypomina wydech APEXi-ego to już twój punkt widzenia, brzmienie jest naprawdę fajne więc dla mnie jest to bez znaczenia... Pozdrawiam !!!!
Nakrętki
przedłużane czerwone JDMza 120 zł jak dobrze się trafi, ma się D1 spec ...
Podaj linka Ja narazie znalazłem tego D1 spec 259 zł!!!!!
http://moto.allegro.pl/kute-nakretki-d1spec-jdm-subaru-suzuki-nissan-350z-i1240169127.html
-
Marcin miałem na
myśli czy wiadomo jak taki pręt się zachowuje w momencie strzału np. w bok auta oczkoDajmos, ja sam sie zastanawiam nad B-pillarem i powiem CI ze mam identyko odczucia....
Jeśli mogę Panowie...
W S Swift-ach z płytą podłogową z lat 91 czyli takich jak ja posiadam, w momencie zderzenia czołowego przy prędkości 80 km/h w betonową ścianę nie ma szans przeżycia... Analogicznie przy tej samej prędkości jeżeli nasz SS uderzy bokiem np w drzewo to nasze zęby będą wykałaczką wyciągać z tego drzewa... Tak więc chodzi mi o to że dla mnie to nie ma znaczenia czy w takiej sytuacji zginę od "pillara" czy od drzewa... A przy prędkościach rzędu 40,50 km/h gdzie jeszcze mam ta szansę przeżycia to zapewniam was że moja rozpórka i sposób jej mocowania wytrzyma po porostu siła zostanie przeniesiona na drugi słupek... (oczywiście to moje domysły i to ja "ryzykuje")
Pozdrawiam!!!