[moje auto] Subaru Justy mk2
-
Dziś wreszcie trafiły się warunki nadające się do umycia auta. Wczoraj musiałem wymienić stukającą szklankę na 2. cylindrze. Na szczęście obeszło się bez rozbierania całego rozrządu.
Sprawiłem też justy nowe kierunki od clio 1. Ale przede wszystkim zrobiłem z tym okropnym sztukowanym dolotem. Niestety w sklepie w którym kupowałem łączniki nie mieli czarnych ani niebieskich więc musiałem wziąć jakie mieli czyli czerwone.
-
. Ale przede wszystkim zrobiłem z tym okropnym sztukowanym
dolotem. Niestety w sklepie w którym kupowałem łączniki nie mieli czarnych ani
niebieskich więc musiałem wziąć jakie mieli czyli czerwone.united colors of benetton
-
-
Justyna w niedzielę
zrobiła trasę 250km z ładunkiem blisko 700kg na haku do Kuźni Raciborskiej na
zawody. Na szczęście nie zrobiło to na niej wrażeniaco w tym kaszlu siedzi ?
-
1.2 MPI
-
podczas holowania ktoś w tym maluchu siedzi, czy koła zablokowane i pusto w środku?
-
Ciągnie się go ja przyczepkę wtedy, elektryka podpięta tak że działają wszystkie światła jak w aucie ciągnącym. Koła w holowanym skręcają w wyniku tarcia o jezdnię.
Pod maską malca siedzi 1.2 8V 54kW.
-
-
Wiosenna sesja Polakieruj lusterka jeszcze
-
-
Dzieje się tu jeszcze coś?
-
Póki co nic ciekawego. Auto jeździ, spala paliwo, kółka się kręcą, ma się dobrze. Na pierwszym śniegu już się bawiło. Właściciela cieszy, czyli chyba jest dobrze.
-
Kolego dawcy jaka masz butle od lpg(jaka pojemność albo jakie wymiary).Zakladam w swojej justynie lpg i mam butle 600x200(43l)i nie wiem czy nie za duza będzie
-
24l schowana we wnęce po kole zapasowym. Trochę za mała. Tak 30-kilka litrów jest optymalna.
-
24? takie istnieja? Masz 34 na bank. Ja mam u Siebie butle 34 , wiem że wchodzi nawet 37-38 ale podłoga się podwyższa
-
Piszac" Ja mam u Siebie butle 34"masz na myśli pojemność całkowita butli czy ilość gazu jaka da się zatankować bo jak wiadomo to nie to samo.
-
Podaje wielkosc fizyczna butli bo tylko tak sie podaje. Kazdemu wchodzi inna ilosc gazu w zaleznosci od temp, wielozaworu i stacji.
-
potewierdzam - 34L pojemności całkowitej butla wchodzi (podloga i tak juz delikatnie do góry idzie ale niezauważalnie.
-
Taa a ten "bank" to amber gold? Uwielbiam takie komentarze, w których komuś wydaje się, że wie lepiej na temat czyjegoś samochodu... Szklana kula czy jak?
Idąc dalej tym tokiem rozumowania na wszystkich dystrybutorach w mojej okolicy źle wskazuje? Bo zawsze tankuje do pełna i zawsze wchodzi niepełne 24l.
A tak poważnie, Panowie rozmowa dotyczy butli do mojej JUSTY, nie cudzego Swifta. Rozmawiamy o bagażniku dużo płytszym. Toteż żeby butla nie "wystawała" za bardzo w górę i nie podnosiła wykładziny mam zamontowaną butlę 24l. Z taką już kupiłem i dobrze mi z tym.
Tyle w temacie, dosyć chwalenia się.
Tak w nieco innym klimacie; zamontowałem sobie ostatnio sterowanie do centralnego zamka z pilota. Gadżet o tyleż przydatny w zimie co bym nie musiał z kluczyka próbować otwierać zamarzniętych zamków. Kupiłem uniwersalny sterownik z alledrogo. Polecam szczególnie do fabrycznych siłowników bo temat podłączenia się w instalkę jest banalny a komfort użytkowania- bezcenny.
Przed zimą przeglądnąłem sobie jeszcze nieco mechanikę. Rozkręciłem zaciski, poczyściłem i nasmarowałem wszystko, wymieniłem płyn hamulcowy i olej w dyfrze- niestety ten już chyba nieco zaniemógł bo przy 80km/h strasznie hałasuje. Ale bączki na śniegu kręci więc micha się cieszy a hałasowanie można nieco uciszyć (wydechem) jeżdżąc powyżej tej prędkości.
Zrobiłem sobie jeszcze amorki do przodu ale te wymienię jak się sprzęgłem zacznę interesować. Znalazłem firmę, która w cenie nowej tarczy okuwa okładzinami (materiał wedle preferencji klienta) i regeneruje starą tarczę. Gra o tyle warta świeczki że materiałami są tutaj również spieki ceramiczno-metalowe. Ale takie rozwiązanie dopiero jak będę się zbroił do przyszłego sezonu w amatorkach. -
Wchodzi Ci 24l gazu ale butla fizycznie ma Twoja chyba 33 litry. Ja mam butle 34 a wchodzi mi 33l dlatego lepiej podac wielkowc butli a nie ile litrow do niej wchodzi