[GTI] Toydolsowe Swifty
-
puzzle power
P.s: ta ori daje radę ? -
Przy seryjnych zaciskach daje radę.
-
Przy seryjnych
zaciskach daje radę.Wsadzasz oryginalne z Gti?
Idziesz w N czy w A grupę? -
Oryginalnie zaciski.
Robię A-grupę.
-
Oryginalnie
zaciski.Czy na BK sprawdzają tylko organoleptycznie wygląd zacisku żeby był zgodny z fotką z homo?
Czy np. zdarza się, że mierzą średnicę tłoczka? -
Na BK1 nikt tam nie zagląda. Jeśli auto pójdzie na BK2, o ile ktokolwiek weźmie swifta na BK2, to pewnie będzie to jedna z kontrolowanych rzeczy, szczególnie jeśli zaciski z civica czy nowego swifta różnią się wizualnie z tym co w homologacji - wtedy kontrola na bank.
Pozdrowienia z garażu -
Póki co wszystko idzie pomału... za pomału, ale się nie poddaję
-
Ile cię kosztował ten zegarek na desce? Podoba mi się bardzo
-
Póki co wszystko
idzie pomału... za pomału, ale się nie poddajęWygląda pięknie Widzę, że sporo się udało z wagi zejść.
Co to za wyświetlacz? -
AIM Strada. Kosztował prawie 5 kilo pln. Z wagą zobaczymy, ale liczę, że zejdziemy przynajmniej do 830 kg. Trzymam się załącznika i homologacji, więc odchudzam tylko tam, gdzie one pozwalają odchudzić.
-
mega czysta robota . Jak to wyświetlacz motec'a albo pectel'a to tylko pogratulować high endowych klocków Z emu na pewno będzie to fajnie współpracowac.
-
No ale napisal ze to AIM
Maly hint - jezeli kiedys EMU zacznie sie resetowac i jakies dziwne jaja robic to odepnij to ustrojstwo i zobacz czy sie wtedy poprawi...
-
No ale napisal ze
to AIM
Maly hint - jezeli
kiedys EMU zacznie sie resetowac i jakies dziwne jaja robic to odepnij to ustrojstwo
i zobacz czy sie wtedy poprawi...Brzmi mało optymistycznie biorąc pod uwagę, że rajdówka musi być maksymalnie bezawaryjna...
-
Brzmi mało
optymistycznie biorąc pod uwagę, że rajdówka musi być maksymalnie bezawaryjna...Wiem, że zdarzają się problemy z wyświetlaczami DASH. Z tego co słyszałem z AIMem nie ma problemów.
-
A kto powiedzial ze to problem z AIM?
-
A kto powiedzial ze to problem z AIM?
Tak zrozumiałem ;PDzisiejsze postępy:
-
Tak zrozumiałem ;P
Dzisiejsze postępy:Dlaczego wybieranie na linkach? Nie obawiasz się awaryjności tego rozwiązania?
Jaka skrzynia będzie? Bacci Romano czy może jednak jakaś Matizowa hybryda?
Ręczny chyba coś za blisko lewarka -
Dlaczego wybieranie na linkach?
Bo można dzięki temu podnieść lewarek bliżej kierownicy. Wybierak na linkach jest w homologacji.Nie obawiasz się awaryjności tego rozwiązania?
Ale co może być w tym awaryjnego? Spotkałeś się z jakimiś awariami? Jeśli tak, to podziel się wiedzą. Wtedy spróbuję wyeliminować ewentualne słabe punkty.
Przy wybieraku w podłodze, zdarzało się, że błoto/szuter powłaziło pod lewarek i były problemy z wybieraniem biegów.Jaka skrzynia będzie? Bacci Romano czy może jednak jakaś Matizowa hybryda?
Skrzynia Bacci ta sama co była. Tylko wybierak z Matiza. Skrzynia musi mieć homologowane przełożenia. Poza tym ta homologowana jest świetnie zestopniowana. Dużo lepiej niż seryjna gti, o matizie nie wspominając.Ręczny chyba coś za blisko lewarka
I ręczny i lewarek mają regulację. Dopiero po wrzuceniu fotela, skrzyni i silnika będę ustawiał ostateczną pozycję. -
Ale co może być w
tym awaryjnego? Spotkałeś się z jakimiś awariami? Jeśli tak, to podziel się wiedzą.
Wtedy spróbuję wyeliminować ewentualne słabe punkty.Jak szukałem w necie informacji o skrzyniach Matiza na potrzeby mojej hybrydy to bardzo często trafiałem na temat dot. problemów ze zmianą biegu. Z tego co pamiętam to jest to częsta przypadłość w Matizie, dotyczy głównie 2 i 3 biegu i prawie zawsze winowajcą okazywał się mechanizm wybierania a nie sama skrzynia. Co dokładniej w nim szwankuje - tego niestety nie pamiętam. Ale myślę, że powinieneś to dokładnie potestować i mieć jeden na zapas na serwisie
-
Ale cały lewarek i linki są ze Swifta 4Wd/Justy. Tylko wybierak w skrzyni będzie z Matiza.
Na podstawie tego co opisałeś, wydaje mi się, że to jest problem z regulacją na lince/linkach.