[GTI] Toydolsowe Swifty
-
a glowica jest cala?
Żartujesz?no spotkalem i to wiele razy
No własnie.
ale jak cos robie w silnku to raczej wedlug manuala
Ja też. Ale jak jest mechanik, to co on będzie zaglądał gdzieś, jak on 30 lat jest mechanikiem. Niestety, ale większość mechaników tak do tego podchodzi. Dlatego od dawna tylko obróbkę bloku, wału itp robię w Niepołomicach u Panów Kuś, bo są to prawdziwi fachowcy, wymianę i docieranie zaworów i planowanie głowicy robi mi znajomy z sąsiedztwa, a strojenie Kuba Kogut w Krakowie. Jeśli chodzi o całe składanie, robię to sam, bo wiem już, że będzie to zrobione tak jak trzeba.szkoda ze sie tak porobilo
Oj bardzo szkoda.tlok zapewne w "drzazgach" lezy na dnie miski;] no troche roboty miales
Także twoja odpowiedź jest częściowo poprawna. -
a masz dziure w bloku?:D
Moze w wydechu drzazgki leza:D ale to by byl hard totalny.
-
Zobacz na zdjęcie, że dziury na wylot nie ma, natomiast sam cylinder jest rozerwany.
Poprawna odpowiedź brzmi: tłok jest wszędzie
Bo jest w głowicy, w misce, w dolocie, w wydechu, pod spodem innych tłoków, w zakamarkach bloku, w głowicy itp. Największy kawałek jest wielkości kciuka (niezbyt dużego).
Przy 7500 obr. zassało płyn do tłoka, sprężyło (znaczy próbowało), aż pękł cylinder, wtedy tłok zahaczył o dziurę w cylindrze podczas ruchu w dół, i po prostu eksplodował na baaaardzo dużo kawałków, co większe resztki oberwały jeszcze korbą i sworzniem. -
napewno do milych odczuc to nienalezalo. w dolocie to jest hard hardow:D
-
-
szukaj szukaj moze znajdziesz wszystko i posklejasz ale jednym slowem - Masakra
-
ojtam, ojtam...
-
No to składamy nowy motor. Rano wyglądał tak:
...znów zmieniłem biuro w silnikownię... w końcu spędzam więcej czasu w biurzePanewki główne założone...
... wał na miejscu, zakładam na tłoki wcześniej dopasowane pierścienie...
...czystość przede wszystkim, te skrzynki mają prawie trzy lata i są używane często, ale przed składaniem silnika wszystko zostało wymyte...
...na dziś wystarczy, dół praktycznie gotowy.
-
No kurde stary szacun !
-
Pełny podziw za podejście do tematu
-
Tylko respiratora mi tam brakuje i jakiejś uroczej pielęgniarki do podawania narzędzi
- Siostro, płaska ósemka!
-
Jaka płaska ósemka? Wsio dynamometrem
-
Jaka płaska ósemka?
Wsio dynamometremOjj tam, ojj tam...
Nie wypadaj z roli -
Jaka płaska ósemka?
Wsio dynamometremsiostrooo prosze popchnac ramie z sila 50nM
-
siostrooo prosze
popchnac ramie z sila 50nMalbo: sioostro, proszę sprawdzić czy tłok się dobrze suwa...
-
albo: sioostro,
proszę sprawdzić czy tłok się dobrze suwa...o to toto to
-
Jeszcze jutro rozrząd i wrzucamy do auta...
i wsadzony...
... a że zapomniałem o nowej uszczelce na dwururkę, to odpalony będzie jutro.
-
Dzisiaj maszyna odpalona i już ponad 300 km zrobione. Jutro frunę do kraka na strojenie.
-
Dzisiaj maszyna
odpalona i już ponad 300 km zrobione. Jutro frunę do kraka na strojenie.zdaj relację
-
Dzisiaj maszyna
odpalona i już ponad 300 km zrobione. Jutro frunę do kraka na strojenie.rozumiem ze A4 ?
moze cos po drodze?
jakis spot czy cos ?