[GTI] Toydolsowe Swifty
-
fajny filmik
-
-
Zima idzie, to
trzeba autko trochę posprzątać, umyć i zimówki założyć:
porobimy kilka zdjęć na dworzeJa chce taki garaż z takim wyposażeniem... i jeszcze podnośnik :]
-
Ja chce taki garaż
z takim wyposażeniem... i jeszcze podnośnik :]nie sztuka robić w takim garażu... ja zaczynałem od zera a dziś jestem już prawie samowystarczalny... kto u mnie był to wie. A największa duma że połowa wyposażenia wybudowana własnoręcznie praktycznie ze złomu.
-
Ja kiedyś robiłem wszystko na podwórku, a potem okazjonalnie w garażach u znajomych. Teraz wreszcie dorobiłem się "kawałka" swojego garażu i znajomi robią swoje wynalazki u mnie. Zresztą garaż jeszcze zagracony, np. koło swifta leżą wykładziny do mojego mieszkania (bo i tam remont).
Swoją drogą za mk2 stoi c4 mojej mamy, obok focus kumpla (ładnie się odbija w swifcie na zdjęciu powyżej), obok focusa discoteka na kanale (bo dziś chłopaki wymieniali reduktor i tylny most), a za nimi mk3 -
A największa duma że połowa wyposażenia wybudowana
własnoręcznie praktycznie ze złomu.Pracuję na złomie i powiem, że idzie znaleźć naprawde bardzo dużo potrzebnych, a co najważniejsze sprawne, mam stąd bardzo dużo rzeczny do garażu począwszy od jakichś pojedynczych kluczy, na podnośnikach "żabach" czy wiertarce kończąc no a garaż Toydolsa faktycznie zacny, nic tylko pozazdrościć
-
zrobic/zbudowac ze zlomu a znalesc na zlomie to lekka różnica, ludzie wynoszą z pracy wszystko, często dobry sprzęt a potem sprzedają własnie na złom za grosze aby skołować na flaszke. Błędne koło.
-
zrobic/zbudowac ze
zlomu a znalesc na zlomie to lekka różnicawiadoma sprawa, chodziło mi tylko to, że na złomie tez idzie znaleźć dobre rzeczy, zwłaszcza jak masz kogoś kto Ci to odłoży.
ludzie wynoszą z pracy wszystko, często
dobry sprzęt a potem sprzedają własnie na złom za grosze aby skołować na flaszke.
Błędne koło.Co poradzisz? Taki kraj i taka mentalność ludzi.
-
Wy sobie tu gadajcie o złomie (choć najlepiej na jakimś innym wątku :P), a my jedziemy zrobić kilka zdjęć swifta ...
...no to zdjęcia zrobione. Nie wiem o co chodzi, ale wszystkim kierowcom, łącznie z tym, którzy prowadzili fury za kilkaset tysięcy, głowy urywało na widok małego czarnego gti
Aga rozgrzewa aparat
Jedziemy sobie niezbyt szybko
Zajechaliśmy pod kopalnię granitu. Teraz kilka zdjęć.
Maska z bliska
-
-
Mam nadzieję, że
się podobałoNo raczej, nie inaczej Swifcior cud, miór i orzeszki
-
Wyjeżdżając z salonu pewnie tak zacnie nie wyglądał jak teraz.
Szczególnie fajnie prezentuje się na aluskach z nissana - wie ktoś może gdzie takie można zanabyć - szukam ale jakoś nieudolnie -
Wszyscy zachwalają a ja doszukałem się dwóch detali które musisz dopracować
-brak plastikowych kapturków na nakrętki od przednich wycieraczek (pordzewiałe nakrętki nie wyglądają atrakcyjnie)
- pordzewiały metalowy uchwyt od cewki zapłonowej
Osobiście też nie podobają mi się te białe twincamy po bokach- oryginalnie były srebrne i tak bardzo nie rzucały się w oczy jak u Ciebie. Białe fele to samo- troszkę zalatują wieś tuningiem w tak pięknym oryginalnym egzemplarzu
aaa i brak pod tablicą rejestracyjną takich obracanych zaczepów do trzymania zderzaka
-
Wyjeżdżając z
salonu pewnie tak zacnie nie wyglądał jak teraz.
Szczególnie fajnie
prezentuje się na aluskach z nissana - wie ktoś może gdzie takie można zanabyć -
szukam ale jakoś nieudolnie
Ja kupiłem oba moja komplety na aledrogo. Trzeba cierpliwie szukać. Płaciłem w okolicach 400 zł za komplet.Wszyscy zachwalają
a ja doszukałem się dwóch detali które musisz dopracować
Ty złośliwcu ty-brak plastikowych
kapturków na nakrętki od przednich wycieraczek (pordzewiałe nakrętki nie wyglądają
atrakcyjnie)
Wiem - ale nie mam- pordzewiały
metalowy uchwyt od cewki zapłonowej
To jest silnik - to ma działać, a świecenie jest funkcją dodatkową
Osobiście też nie
podobają mi się te białe twincamy po bokach- oryginalnie były srebrne i tak bardzo
nie rzucały się w oczy jak u Ciebie.
Mam takie samo zdanie i jak będę robił wyklejenie firmowe do citroena to przy okazji zrobię grafitowe twincamsy.Białe fele to samo- troszkę zalatują wieś
tuningiem w tak pięknym oryginalnym egzemplarzu
Felgi po rajdówce zostały (podobnie jak i opony) więc założyłem co miałemaaa i brak pod
tablicą rejestracyjną takich obracanych zaczepów do trzymania zderzaka
Że co?! Jaśniej proszę jaśniepanie - pordzewiały
-
o to mi chodziło. chyba, że po prostu na zdjęciu nie widać tego "dzyndzla" obracanego
co do kapturków na wycieraczki to powinienem gdzieś chyba mieć- jak znajdę to ci wyśle
-
Dzyndzla muszę sprawdzić. Co do kapturków to będę wdzięczny. Przy okazji, nie masz takiego małego kołpaczka czarnego ze znaczkiem Suzuki? - jak widać na zdjęciach, mam tylko 3 sztuki i jedno koło jest bez.
-
co do kapturków na
wycieraczki to powinienem gdzieś chyba mieć- jak znajdę to ci wyśleznalazłem te kapturki. podeslij na priv dane swoje do wysyłki to ci jutro puszcze w kopercie w ramach prezentu gwiazdkowego
-
Toydols!!!
Przepiękne GTi, aż serce rośnie, jak się na nie patrzy . Oby więcej takich egzemplarzy. Nic dziwnego, że ludzie się oglądają. W końcu to już biały (w tym przypadku czarny) kruk. A na dodatek wygląda, jakby dopiero co opuścił linię produkcyjną .
Gratuluję, szczerze gratuluję pięknego Świastaka i na Święta życzę Ci, Wam wszystkim i sobie, aby te z****iste autka coraz częściej pojawiały się w takim stanie, jak Twój egzemplarz. Zasługują na to .
Pozdrawiam
-
...i ciąg dalszy:
Mam nadzieję, że
się podobałoPiękny jest Najładniejsze Mk2 jakie widziałem na tym forum
-