moja niebieska strzała
-
Witam
Najwyższa pora trochę odświeżyć temat. Otóż wpadły mi w ręce dokładki progów od GTi i mam do was pytanie o opinie. Zakładając je pomaluje je w kolorze nadwozia. Czy pomalować przy okazji zderzaki ? A może cały komplet pomalowaćw innym kolorze ? jak myślicie ?
-
Ja choć mam zderzaki czarne (oryginalny kolor) to marzę o czerwonych (w kolorze nadwozia) tak samo progi
O wiele lepiej wyglądają w kolorze nadwozia, zarówno progi jak i zderzaki.
Absolutnie odradzam malowaniu w innych kolorach, według mnie wieśniarstwo, ale to jest tylko moje zdanie -
pomaluj zderzaki w kolor nadwozia, bo same progi w kolorze będą lipnie się komponować
-
zderzaki absolutnie pod kolor tylko ja bym teraz nie malowal, moze sie uda przez zime pomalowac na czyjs koszt
-
ile taka zabawa kosztuje? bo też się zamierzam do malowania zderzaków pod kolor nadwozia
-
ile taka zabawa kosztuje? bo
też się zamierzam do malowania zderzaków pod kolor nadwoziaJezeli tylko malowanie bez spawania i prostowania zderzaka
cena powinna być jak za każdy inny element blacharski czyli ok. 200zł :)Bynajmniej taka cena jest w Lubuskim.:) -
ile taka zabawa kosztuje? bo
też się zamierzam do malowania zderzaków pod kolor nadwoziaJesli sam zdejme zderzaki,to 300 zł w cenie malowanie listw progowych
-
ale gruszkę zawiesiłeś jak w rasowej ciężarówce
-
Witam Ponownie
Otóż kolejne moje przemyślenia i kolejne pytania o wasze opinie,a więc:
1. Jeśli już będę malował zderzaki,to czy lusterka też prysnąć ?
2. Chce założyć jakiś sportowy tłumik. Jaki mi polecicie ? Prosiłbym o konkretne modele,bo chciałbym zobaczyć wymiary i może jakieś fotki jak to wygląda na aucie. Nie chce żadnego ryku,tylko stonowany,delikatny basik.Wizulanie podoba mi się cośtakiego, co myślicie ? KliKkKkKkk
-
1. Jeśli już będę malował
zderzaki,to czy lusterka też prysnąć ?rób jak uważasz tylko licz się z tym, że szkła wybijasz, jak coś to od razu możesz sobie zrobić podgrzewane przy okazji tego czynu
2. Chce założyć jakiś
sportowy tłumik. Jaki mi polecicie ? Prosiłbym o konkretne modele,bo chciałbym zobaczyć
wymiary i może jakieś fotki jak to wygląda na aucie. Nie chce żadnego ryku,tylko
stonowany,delikatny basik.Wizulanie podoba mi się cośtakiego, co myślicie ?Może coś takiego ... 3 opcje do wyboru, na pewno lepsze wykonanie
-
Witam Ponownie
witam
Otóż kolejne moje
przemyślenia i kolejne pytania o wasze opinie,a więc:
1. Jeśli już będę malował
zderzaki,to czy lusterka też prysnąć ?Oczywiście jak najbardziej, i tak jak kolega wspomina od razu może podgrzewanie
2. Chce założyć jakiś
sportowy tłumik. Jaki mi polecicie ? Prosiłbym o konkretne modele,bo chciałbym zobaczyć
wymiary i może jakieś fotki jak to wygląda na aucie. Nie chce żadnego ryku,tylko
stonowany,delikatny basik.Ja bym polecał tego:
hmmm
według mnie fajnie się prezentuje zresztą mk4 jak i mk5 ma oryginalnie wycinki w zderzaku do tłumika to fajnie się spasuje -
według mnie fajnie się
prezentuje zresztą mk4 jak i mk5 ma oryginalnie wycinki w zderzaku do tłumika to fajnie się
spasujemoże być lekkie podcinanie mimo wszystko ... a co do RM ... to ten mu szybko zardzewieje
-
rób jak uważasz tylko licz
się z tym, że szkła wybijasz, jak coś to od razu możesz sobie zrobić podgrzewane przy okazji tego czynuNo własnie..a do tego w razie np obtarcia trzeba będzie malować element.Chyba sobie odpuszcze. A co do podgrzewanych,to raczej odpada,bo nie widze takiej potrzeby..
Może coś takiego ... 3 opcje do wyboru, na pewno lepsze wykonanie[/url]
Propozycja ciekawa. Pytanie tylko jak to będzie wymiarowo wyglądało..mianowicie,czy spasuje się to wszystko bez większych problemów ? Takie coś podejdzie ? KliKkKkKk Nie chce nic pózniej rzeźbić przy zderzaku..
-
według mnie fajnie się
prezentuje zresztą mk4 jak i mk5 ma oryginalnie wycinki w zderzaku do tłumika to fajnie się spasujeMyślę,że przy takim bez rzeźby w zderzaku się nie obejdzie..
-
eee ja mam Apexi N1 4Cale końcówka krowa wielka i idealnie leży bez przeróbek zderzaka,
te małe purkawki co pokazujecie to powinny wejść bez problemu
pozdro -
Myślę,że przy takim bez
rzeźby w zderzaku się nie obejdzie..ja mogę polecić coś ala Mugen - dobra sprawa jak dla mnie Tłumik Bomz Racing z silencerem
Tylko nie wiem czy teraz dostaniesz gdzieś taki;/ ale są m-tec lub N1
-
Myślę,że przy takim bez
rzeźby w zderzaku się nie obejdzie..na pewno nic nie będzie trzeba wycinać bo mowie że swifty mk4 mają takie wycinki w zderzakach pod takie tłumiki tzn. takie z podwójnym wydechem i pod owalne
-
może być lekkie podcinanie
na 100% nie będzie docinania
mimo wszystko ... a co do RM ... to ten mu szybko zardzewieje
dlaczego?
no na pewno jest lepszy niż ten:
click -
U mnie jak widać było trochę podcinane - tłumik trochę pod skosem i do boku i do góry , ale bez podcinania też spokojnie wejdzie tylko będzie trochę nisko, nie pamiętam i nie chce mi się teraz iść sprawdzać ale całkowita długość około 50cm końcówka fi90
-
Propozycja ciekawa. Pytanie
tylko jak to będzie wymiarowo wyglądało..mianowicie,czy spasuje się to wszystko bez większych
problemów ? Takie coś podejdzie ?to co podałem to podejdzie bo to tłumik za oryginał tylko że z większą końcówką.
KliKkKkKk
Nie chce nic pózniej rzeźbić przy zderzaku..daruj sobie RM-y, KM-y i itp. badziew ... bo jak się przepali to będzie efekt którego nie chcesz
Myślę,że przy takim bez
rzeźby w zderzaku się nie obejdzie..pewnie że nie - bo ma końcówki 2 x 76 ... więc może być ciężko
Najlepiej spytać Parucha - on miał takie coś, ale od Ulter-aeee ja mam Apexi N1 4Cale
końcówka krowa wielka i idealnie leży bez przeróbek zderzaka,
te małe purkawki co
pokazujecie to powinny wejść bez problemunie idzie lekko do dołu ?
U mnie jak widać było trochę
podcinane - tłumik trochę pod skosem i do boku i do góry , ale bez podcinania też
spokojnie wejdzie tylko będzie trochę nisko, nie pamiętam i nie chce mi się teraz iść
sprawdzać ale całkowita długość około 50cm końcówka fi90ale fajnie to wygląda - masz jakieś foto z tyłu ? Dodatkowo skąd fi90 a nie 100 ? Bo jak to Zurex napisał - krowy zazwyczaj mają fi 100
na 100% nie będzie docinania
masz taki u siebie, że tak piszesz ?