Swift S1300 czyli budujemy rajdóweczkę... ;)
-
Sprawdzilem i przyznaje CI (Wam) racje w Swifcie jest krzyz, ja w moim mialem jakiegos "druta" z calkiem innym korektorem-z 1 wejsciem i 2 wyjsciami. Przepraszam za zamieszanie
-
Tylko wiecie... homologację w FIA przeprowadza producent. Skoro producent przewidział w sportowej homologacji taką zmianę, jak zrobienie nie krzyżowego układu hamulcowego i wstawienie korektora po drodze, to tak można zrobić.
-
nie do końca, bo nie przewiduje tego polskie prawo...
w innych państwach są specjalne przepisy dla samochodów biorących udział w "sporcie", dopuszczające właśnie modyfikacje zawarte w homologacji FIA. -
Na dniach wylatują KONI a na ich miejsce wchodzi taki zestaw TEIN-a
Przód gwintowany, tył tradycyjnie. Tłoczyska grubsze niż w KONI Sport.
16 stopni regulacji siły tłumienia - pokrętłem z góry - bez demontażu
Sprężyna zasadnicza + osobno helper.
Dam znać po założeniu jak się jeździ -
nie będzie.... we wsi
-
to jest dedykowany do swifta gwint ?
ile taka przyjemnosc jeśli mogę spytać ? 4k pln ? -
Dam znać po założeniu jak się jeździ
Na zlocie zamawiam jazdę
ps. dziś się widziałem z GO i słyszałem, że podobno zostajesz na dłużej
-
Tez jestem ciekaw ile taka przyjemność. Ostatnio zaśpiewali mi 6k pln za sam przód
-
bedzie twardo, pewnie a przy tym w porownaniu do koni-kit'u nie bedzie efektu betonu, ktory nie wybiera zadnych nierownosci, czuc ze amortyzator pracuje, nie tylko trzyma - zdecydowanie lepiej tlumi. jak jest z serwisem tego w naszym kraju?
dlaczego nie zdecydowales sie na jakiegos dowolnego bilstein'a poskladanego i ustawionego w zerkpolu?
-
Na dniach wylatują
KONI a na ich miejsce wchodzi taki zestaw TEIN-azdazysz przed zlotem ?
czy jak zwykle masz opoznienie ze wstawianiem info ?
-
czy jak zwykle
masz opoznienie ze wstawianiem info ?cicho Mokry cichoooo
-
Na dniach wylatują
KONI a na ich miejsce wchodzi taki zestaw TEIN-a
Przód gwintowany,a co na gorze?
to sa amortyzatory 2 stronnego dzialania? ciezko je tez wcisnac? -
cicho Mokry
cichoooono co ?
pytam bo chce wiedziec czego sie spodziewac
a sam wiesz jak z radziem jest najpierw wsadzi do auta, chwile pozniej sie pochwali ze wsadzil ale to i tak nic nie zmienia bo w miedzyczasie zdazyl juz popsuc
-
Na dniach wylatują
KONI a na ich miejsce wchodzi taki zestaw TEIN-a
Przód gwintowany,
tył tradycyjnie. Tłoczyska grubsze niż w KONI Sport.
16 stopni regulacji
siły tłumienia - pokrętłem z góry - bez demontażu
Sprężyna zasadnicza- osobno helper.
Dam znać po
założeniu jak się jeździ
to sa te graty z malezji?
- osobno helper.
-
to jest dedykowany
do swifta gwint ?
ile taka
przyjemnosc jeśli mogę spytać ? 4k pln ?Tak, to jest gwint pod Swifta zrobiony.
Koszt to niecałe 3k pln z przesyłką, opłatami celnymi itd. -
Na zlocie zamawiam
jazdęOki
ps. dziś się
widziałem z GO i słyszałem, że podobno zostajesz na dłużejNo wpadnę w piątek z rana i zostanę do niedzieli
-
Tez jestem ciekaw
ile taka przyjemność. Ostatnio zaśpiewali mi 6k pln za sam przódA to gdzie pytałeś?
-
jak jest z serwisem tego w naszym kraju?
Jest kilka punktów gdzie mogą mi taki amor rozebrać i przeserwisować. Jak będę potrzebował to będę szukał dokładniej
dlaczego nie
zdecydowales sie na jakiegos dowolnego bilstein'a poskladanego i ustawionego w
zerkpolu?1. cena sporo wyższa - pewnie z 5k pln obecnie. Ostatnio jak pytałem było 4.4k Bez sprężyn.
2. żeby cokolwiek w nim przestawić to trzeba wysyłać do Zerkopolu. W tych moich mogę łatwo sobie eksperymentować z ustawieniami twardości. -
a co na gorze?
to sa amortyzatory
2 stronnego dzialania? ciezko je tez wcisnac?Na górze daje nowe seryjne poduchy na razie. Nie mam czasu szukać teraz jakiś uniboli ani camber platesów ale może kiedyś... 2 stronnego działania to nie wiem ale regulacji odbicia na pewno nie mają. Tak, ciężko je wcisnąć przy maks skręceniu...
-
no co ?
pytam bo chce
wiedziec czego sie spodziewac
a sam wiesz jak
z radziem jest najpierw wsadzi do auta, chwile pozniej sie pochwali ze wsadzil
ale to i tak nic nie zmienia bo w miedzyczasie zdazyl juz popsucSpoko. Tył już wsadzony, przód może wsadzę jutro albo pojutrze bo dopiero dziś mi przyszły górne poduszki. I to bez łożysk Spróbuję je dokupić osobno.