Swift S1300 czyli budujemy rajdóweczkę... ;)
-
to sa te graty z
malezji?Taaaaa... Trochę sobie przeleżały w pokoju
-
-
Spoko. Tył już
wsadzony, przód może wsadzę jutro albo pojutrze bo dopiero dziś mi przyszły górne
poduszki. I to bez łożysk Spróbuję je dokupić osobno.Sorry, że się wcisnę ale muszę zapytać - od kupna auta z na przodzie z prawej strony dochodzą stuki na nierównościach i podczas przyspieszania... Wymieniłem już wahacz, łącznik stabilizatora i ostatnio właśnie poduszkę, którą też dostałem bez łożyska... I dalej stuka... Ten dźwięk idzie właśnie jakby z okolic mocowania kolumny... Czy to możliwe, że zakładając stare łożysko (ciężko to nazwać łożyskiem - wianuszek z wałeczkami) to dalej będzie stukać? Obszukałem cały prawy przód pod kątem tych stuków (zacisk hamulcowy, podpórkę maski, rezonator wlotu powietrza w prawym błotniku i już brakuje mi siły)... Zostaje jeszcze cięgno wycieraczek, poduszka stabilizatora i chyba zawiasy maski...
Spotkałeś się już z czymś takim?
-
Na górze daje nowe
seryjne poduchy na razie. Nie mam czasu szukać teraz jakiś uniboli ani camber
platesów ale może kiedyś... 2 stronnego działania to nie wiem ale regulacji odbicia
na pewno nie mają. Tak, ciężko je wcisnąć przy maks skręceniu...a wiesz ze oryginalne dekle nad sprezyna sa specjanie wyprofilowane zeby przy skrecie troche kolumna wywijac w lewo i prawo, nie umiem tego za bardzo wytlumaczyc ale po sciagnieciu tej gornej gumy to widac. Uniball na codzien to kicha, bedzie tluklo.
Daj znac jak to zrobiles na oryginalnej gumie -
Spoko. Tył już
wsadzony,to rozumiem ze jak zdarzysz to powozisz moja zonke troche ?
-
to rozumiem ze
jak zdarzysz to powozisz moja zonke troche ?Jasne
-
Kurde szkoda, że nie byłem świadomy istnienia takich TEIN'ow do swifta w rozsądnej cenie zanim KONI nabyłem Może wpadnę na zlot żeby zobaczyć jak to się sprawuje
-
Jasne
Tys juz raz powozil panny to potem kisiel w majtach mialy
pamietasz?
fetormanowa, dajmosowa, i helsikowa
-
Tys juz raz powozil
panny to potem kisiel w majtach mialy
pamietasz?fetormanowa,
dajmosowa, i helsikowaPanie Kisiel, a może też wpadniesz na lotnisko? bo wiem,gdzie byłeś w zeszły weekend
Hahaha i tylko,Ty kupiłeś maszynkę do kiślu/kisielu i żeś usiodłał fetormanową na stałe
-
Kurde szkoda, że
nie byłem świadomy istnienia takich TEIN'ow do swifta w rozsądnej cenie zanim KONI
nabyłem Może wpadnę na zlot żeby zobaczyć jak to się sprawujeWbijaj wbijaj, im więcej ludzi ze Swift klubu tym lepiej
-
Panie Kisiel, a
może też wpadniesz na lotnisko? bo wiem,gdzie byłeś w zeszły weekendco, gdzie, jak
Hahaha i tylko,Ty
kupiłeś maszynkę do kiślu/kisielu i żeś usiodłał fetormanową na stałejak sie dobrze miesza to potem dobry kisiel wychodzi
-
a wiesz ze
oryginalne dekle nad sprezyna sa specjanie wyprofilowane zeby przy skrecie troche
kolumna wywijac w lewo i prawo, nie umiem tego za bardzo wytlumaczyc ale po
sciagnieciu tej gornej gumy to widac.Ale to ma chyba znaczenie w przypadku seryjnej sprężyny, która w dolnym mocowaniu na amorze musi leżeć w określony sposób? Bo nie kończy się płasko?
A w gwincie góra i dół sprężyny jest całkiem wypłaszczona i jej położenie nie ma żadnego znaczenia? -
Tys juz raz powozil
panny to potem kisiel w majtach mialy
pamietasz?fetormanowa,
dajmosowa, i helsikowaYyyy, chyba coś mnie ominęło...
-
Yyyy, chyba coś
mnie ominęło...mega kac Fetora
-
Yyyy, chyba coś
mnie ominęło...nie pamietasz?? na lotnisku pociskales sss'ka
-
mega kac Fetora
nie mialem kaca
-
Spoko. Tył już
wsadzony, przód może wsadzę jutro albo pojutrze bo dopiero dziś mi przyszły górne
poduszki. I to bez łożysk Spróbuję je dokupić osobno.Udało mi się dziś dokupić nowe łożyska i poskładać całość do kupy
Potem szybka akcja pod blokiem i TEIN siedzi na miejscu
Na koniec jeszcze zamocowałem przewody hamulcowe.
Pierwsze testy baaaaardzo pozytywnie -
nie pamietasz??
na lotnisku pociskales sss'kaCoś mi zaczyna świtać
-
co, gdzie, jak
-
Za mało koloróóóówwwwwww!! ale wygląda kozacko