[moje auto] Suzuki Swift GTi - Indii
-
Indii mógłbyś podać ceny za hamowanie, jak za pojedyncze, jak za strojenie itd...
-
Wkładka też jest
dedykowana ale właśnie jest dedykowana wkładka, która według producenta daje właśnie
tyle ile Ci wyszło i stożek dedykowany wraz z dolotem zimnego powietrza ze zderzaka
który u mnie dał właśnie moje 4.6KM z tego co pamiętam - tak też twierdzi K&N w
swoich pomiarachPrzeciez u niego wkladka nic nie dala, u Ciebie bylo podobnie poniewaz to dolot zimnego powietrza zrobil swoje wdmuchujac powietrze na stozek dajac tym samym wiecej powietrza. Sam stozek nic nie daje.
-
O ile to nie tajemnica, to czy możesz opisać, co kryje się pod:
-"zmodyfikowany układ dolotowy" - kolektor?
-"zmodyfikowany układ wylotowy" - kolektor, cały wydech?"Chip", to ten z przesunięciem odcinki na 8600?
Powodzenia w obronie
-
Przeciez u niego
wkladka nic nie dala, u Ciebie bylo podobnie poniewaz to dolot zimnego powietrza
zrobil swoje wdmuchujac powietrze na stozek dajac tym samym wiecej powietrza. Sam
stozek nic nie daje.Box seryjny podczas pomiaru leżał na wysokości maski tak że miał swobodny dopływ powietrza z boku samochodu a nie spod maski (specjalnie tak mierzyłem).
Stożek natomiast był w pozycji jak przy codziennej jeździe z rurą z tego co pamiętam o średnicy 45mm którą leciało powietrze ze zderzaka.Dalej więc utrzymuję, ze ilość powietrza przepuszczona przez stożek vs. seryjna wkładkę w seryjnym airboxie daje ponad 4 konie na korzyść stożka
-
Wkładka też jest
dedykowana ale właśnie jest dedykowana wkładka, która według producenta daje właśnie
tyle ile Ci wyszło i stożek dedykowany wraz z dolotem zimnego powietrza ze zderzaka
który u mnie dał właśnie moje 4.6KM z tego co pamiętam - tak też twierdzi K&N w
swoich pomiarachMoja wkładka również jest tą dedykowaną
Co do etapów to
ciekawie to wygląda i najciekawiej oczywiście wygląda stage 6 z przestawionymi
kółkami (ze względu na przebieg momentu obrotowego mimo 2km mniej )
Chyba właśnie na
tym etapie powinieneś teraz jeździćMoim zdaniem najciekawiej wygląda Stage 5, dolot + wylot + chip
Nie jeżdżę już na tym etapie, bo jest jeszcze STAGE 7, o którym jeszcze nie napisałemO ile to nie
tajemnica, to czy możesz opisać, co kryje się pod:
-"zmodyfikowany
układ dolotowy" - kolektor?
-"zmodyfikowany
układ wylotowy" - kolektor, cały wydech?
"Chip", to ten z
przesunięciem odcinki na 8600?
Powodzenia w
obronieWrzucę na dniach opis poszczególnych modyfikacji wraz ze schematami
Ten chip to ten od Suzina co jest dostępny na allegro.Przeciez u niego
wkladka nic nie dala, u Ciebie bylo podobnie poniewaz to dolot zimnego powietrza
zrobil swoje wdmuchujac powietrze na stozek dajac tym samym wiecej powietrza. Sam
stozek nic nie daje.Maksymalnych wartości może dużo nie podniosła, ale w paru miejscach krzywej momentu dała dość sporo. Tak czy siak potwierdzone zostało to, że wkładka K&N ma mniejsze opory przepływu.
-
a co to jest stage 7 bo ja nawet nie wiem?
-
a co to jest stage
7 bo ja nawet nie wiem?a gdzie był 6 ?
-
a co to jest stage
7 bo ja nawet nie wiem?stage 7 to zalozenie letnich opon i dopompowanie ich:D
Tyle tych stagów
to zapodaj jakis koncowy opis a nie pozostawiasz w nie dokonczone;p -
a gdzie był 6 ?
byl? on jeszcze nie powstal
-
stage 7 to
zalozenie letnich opon i dopompowanie ich:D
Tyle tych stagówto zapodaj jakis
koncowy opis a nie pozostawiasz w nie dokonczone;pale ja nie znam nastepnych stejdrzuf ... oprocz tego ze wkladalismy turbo ale sie nie zmiescilo
-
a gdzie był 6 ?
Na poprzedniej stronie - Stage 6
-> 122,3 KM przy 6884[obr/min] / 130,6 Nm przy 4920[obr/min] POWYŻSZE MODY + WAŁKI "NA ZERO"
-> 120,6 KM PRZY 6717 [obr/min] / 134,0 Nm przy 4194 [obr/min] POWYŻSZE MODY + WAŁKI PRZESTAWIONE KÓŁKAMI -
z tego wynika że coś za coś
-
z tego wynika że
coś za cośniewystrojone wiec nie ma sie czym podniecac
-
Jest pięć zero ?
za taka prace musi być !
-
z tego wynika że
coś za cośBez strojenia logiczne, że będzie gorzej
Jest pięć zero ?
za taka prace musi
być !Praca oceniona na 5,0. Za obronę otrzymałem 4,5 i na dyplomie również jest 4,5.
Dochodzę dziś jeszcze do siebie po wczorajszym świętowaniu
-
Bez strojenia
logiczne, że będzie gorzej
Praca oceniona na
5,0. Za obronę otrzymałem 4,5 i na dyplomie również jest 4,5.tylko 4.5 :chaja:
dzizas moja osobista porazka
-
tylko
4.5 :chaja:
dzizas moja
osobista porazkahahahahahahahahahahah
PS. musze cos napisac bo mod wykasuje, wiec napisze: dobrze wystojone auto.
-
Praca oceniona na
5,0. Za obronę otrzymałem 4,5 i na dyplomie również jest 4,5.
Dochodzę dziś jeszcze do siebie po wczorajszym świętowaniuNo to gratulacje i Twoje zdrowie - ja tylko 4.0 dostałem jako ocenę końcową inżyniera więc gratuluję
Dochodź do siebie i dłub dalej
Twoje zdrowie
-
Także gratuluje
to i ja sie pochwale ... obrona pracy 5.0
"Manipulator do montażu podzespołów elektronicznych - Robot typu SCARA" a na koniec studii "ponad dobry" ocena obrona 22 lutego była -
none7 byłeś na PG na ETI czy EIA? Ja obroniłem miesiąc temu inżyniera na EIA. "Realizacja systemu sterowania z regulatorem PID z wykorzystaniem sterownika Mitsubishi"
indii gratsy i szacun za prace!