Zakładanie zaczepów elektrycznej regulacji świateł.
-
Witam!
Mam do Was małe pytanie. Jak konkretnie założyć zaczepy elektrycznej regulacji świateł i gdzie one w ogóle są? Wiem, że trzeba ściągnąć nadkole. Ostatnio zsunąłem częśc nadkola (1 śrubka, od strony progu, jest obrobiona i nie dało się jej odkręcić), ale nie miałem pojęcia gdzie te zaczepy są i jak w ogóle wyglądają. A że musiałem zaraz Tikacza składać, to nie zdążyłem się dokładnie przyglądnąć, a nie chciałem złamać nadkola, które mi baardzo ładnie wszystko zastawiało .
Ten silniczek od świateł gdzie jest zamontowany? Jak uda mi się ściągnąć całe nadkole to będę wszystko widział? Po drugiej stronie auta chyba żadna śruba nie jest obrobiona, to może uda mi się całe nadkole ściągnąć. Chcę tylko się dowiedzieć, czego konkretnie szukać i czego się mam spodziewać .Z góry dziękuję i pozdrawiam!
-
Ten silniczek od
świateł gdzie jest zamontowany? Jak uda mi się ściągnąć całe nadkole to będę
wszystko widział?Jak ściągniesz nadkole będziesz go widział. Takie nieduże czarne zamocowane zaraz za lampą u góry.
Tak wygląda.
-
O, dzięki wielkie. I tę gałkę, co jest na środku, mam jakoś do zaczepu włożyć, tak?
-
Widzisz ten bialy element?
W to nalezy wlozyc glowke silniczka. -
Aa, czyli to tylko tyle. No to super, powinienem się z tym szybko uwinąć .
Dzięki za pomoc! Jutro dam znać o efektach pracy . -
Przepraszam za link ale pisze z tableta i nie wiem jak obrazek dodac :-)
-
Nie ma problemu, wiem o co Ci chodziło .
-
Założyłem zaczepy, jedna strona działa. Z drugą jest trochę problem, okazało się, że silniczek nie działa.
-
Założyłem zaczepy,
jedna strona działa. Z drugą jest trochę problem, okazało się, że silniczek nie
działa.
W poprzednim Tico tez tak mialem i wymienilem silniczek. Na szrocie zaplacilem chyba cos kolo 30zl.
Ale dobrze nie pamietam. -
Tylko żeby silniczek wymienić, to by dobrze było całe nadkole ściągnąć, a u mnie z obu stron jedna śrubka jest obrobiona. Trzeba by je przeciąć na płaski śrubokręt i wymienić. Na razie prawie nie korzystam z regulacji, myślałem że po obu stronach zaczepy wypadły, to po prostu chciałem to poprawić. Ale może jakoś latem się rozglądnę za jakimś silniczkiem. Teraz mam inne priorytety: DRZWI! Moje już są od spodu całe zjedzone i muszę nowe (ew. używane w dobrym stanie) znaleźć.
Ale dzisiaj się baardzo ucieszyłem, kiedy zobaczyłem na podłogę: jest w ogóle nie za rudziała . Tylko martwi mnie trochę mocowanie wahacza z przodu. Już jest rude i przydało by się poprawić . Ale od tego będzie lato .